0Yorum

Fırında Sardalye

 

 

BALIKLAR DA GURMELER GİBİDİR   

                Pek çok balığın iyi gelişmiş tat alma duyusu  vardır. Tat organları çok küçük olmakla birlikte sadece ağız boşlukları içinde değil, baş ve vücudun bazı kısımları üzerinde de bulunur. Her yemi yemezler. Hele kokmuş balıkları yem yaparsanız oltanın iki metre uzağından geçerler. Elbette bazı istisnalar dışında. Yayın balıklarının bıyıkları ilave tat organları görevini görürler.

                Koku duyusu da tüm balıklarda önemlidir. Gözleri çok küçük olan yılan balıkları ve mağaralarda yaşayan, kör mağara balıkları vücutlarının büyük  kısmını kaplayan koku alma organlarıyla donanmışlardır. Balıkların koku alma organı, burun alt yüzeyi üzerinde bulunur. İskelede oltanın ucuna bağladığınız ekmekleri ya da bayatlamış kötü kokulu bir midyeyi oltanıza takıp salladığınızda  balıklar niye yanına uğramıyor diye sinirlenmeyin. Onların da damak zevki vardır. Su içinde çürümüş kimyasal maddeleri algılayan özel duyu hücrelerine sahip balıklar her kuşun etini beğenmezler!..  

 

FIRINDA SARDALYE 

Malzemeler :

  •         ½ kg. sardalye
  •         ½ çay bardağı zeytinyağı
  •         ½ fincan su
  •         1 adet limon
  •         Yeterince tuz ve karabiber

 

Yapılışı   :

        Sardalyeleri iyice temizleyin ve fırın kabına sıralayın. Limonu dilimleyin ve balıkların üzerine yerleştirin. Zeytinyağını, suyu, karabiberi ve tuzu ekleyerek önceden 180  derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Kırmızı soğan ve roka ile servis yapın. Afiyet olsun. 

       

Yorum Yazın