0Yorum

Kıbrıs'ın Yükselen Yıldızı

1985-1987 yılları arasında Kıbrıs’ta görevli olduğum yıllarda su, sebze ve meyve temini en önemli konulardan biriydi. Mersin’den gemiyle gelen sebzeler kantinlerde sıra oluştururdu ve az miktarda dağıtılırdı.

Geçtiğimiz hafta sonu Kıbrıs’ta gözlemlediğim marketler, mağazalar, devasa oteller ve restoranlar o yıllarla kıyaslanmayacak durumda... Ünü dünyaya taşmış gurur kaynağımız Madame Coco’dan Sarar’a kadar Türkiye’nin ünlü markaları, Akdeniz’in ünlü otelleri Kıbrıs’taki yerlerini almış.

Diamond’ın heybeti

Daha önce inşaatını gördüğüm Merit Royal Diamond Otel’ini gezerken çok etkilendim. Hiçbir masraftan kaçılmamış, hiçbir detay atlanmamış... 38 yıldır Merit Otelleri’nin direksiyonunda olan Reha Arar ve patron Besim Tibuk’u kutlamak lazım. Vizyonun tanımı bu olsa gerek. Kıbrıs’a çıta atlatmış burası. Binlerce insan istihdam ediliyor. Kongre amaçlı kurulan otelde aklınıza gelebilecek her türlü aktivite var. Tabii ki benim aklıma gelen ilk şey yemek... Yemek kalitesi oldukça yüksek. Mutfaklardaki malzeme ve hammadde konusunda kaliteden kesinlikle taviz verilmemiş.

Güzel İtalyan

“Bella”, İtalyanca’da güzel demek. Royal Bella Merit İtalyan Restoranı’nda sabahtan beri hummalı hazırlıklar yapan yetenekli şef Hüseyin Hummadioğlu ve ekibi alkışı hak etti. Burrata ile başladım yemeğe... Bazen eşlik eden gurme dostlarımın olması avantaj. Çünkü taş fırının varlığı pizza denememize neden oldu ve kalabalık olduğumuz için birer dilim paylaştık. Kıbrıslı gazeteci Reşat Akar, Merit Holding Yönetim Kurulu Üyesi Reha Arar, yaşam gustosunu hayranlıkla izlediğim Adnan Volkan Pekkan ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin efsane Cerrahi Onkoloji Profesörü Fatih Mehmet Avşar ile hem tadım hem de güzel sohbetler yaptık.

Catania usulü kızartılmış cod (morina) balığı nefisti, limonlu patates yatağında ve Sicilya’ya özgü vitamin citrus asit sosla uyum sağlamış. Tatlıların hepsi cezbedici: tiramisu, baba’al rum, kendi yaptıkları dondurma ve limonçellolu profiterol tam baştan çıkarıcı!

Merit Royal Diamond’da Diamond Steak House Restoran, Merit Royal’de Royal Blue Sea Seafood, Royal A La Turka Kebap, Royal Mandarin gibi alakart restoranların hepsi birbirinden güzel ve kaliteli. Hüseyin Hummadioğlu müthiş bir orkestra şefi gibi tüm otellerin restoran operasyonunu yönetiyor. Açık büfelerdeki yaratıcı ürünleri onun inovasyona ne kadar önem verdiğini gösteriyor. On parmağında on marifet... “Süreyya Bey yenilenmeyen yenilir” diyor sohbetimizde, sergilediği açık büfeleri dünyanın başka bir ülkesindeki otellerde bulmanız bile çok zor. Kıbrıs’ta gastronomi ve otel çıtasının yükselmesi mutluluk verici!

 

Yorum Yazın