0Yorum

Antalya'da Lezzetler Buluşması

Aralık ayının ilk haftası Antalya’da  Aska Lara Otel’de sürpriz lezzetlerin buluştuğu bir etkinlik gerçekleştirildi. Tamamen profesyonellere yönelik, peynir, içecek ve zeytin üreticilerinin yeni ve yepyeni ürünlerle yer aldığı organizasyon hedefine ulaşmıştı, oldukça yoğun ilgi vardı. 

Master Sommeliers Club iki yıldır bu işi başarıyla sürdürüyor. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçın işinde çok titiz. Derneğin Onursal Başkanı değerli dostum, Türkiye’de ilklerin yaratıcısı Cadde gurme yazarı Reha Arar da bu yıl organizasyon komitesi başkanlığını yürütünce tam bir sinerji yakalandı. Birbirinden yararlı panellerde çok eğitici bilgiler paylaşıldı. Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar, Türk gastronomisine müthiş hizmetleri olan Sözen Grup CEO’su Gökmen Sözen, Aska Group Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, Doç. Dr. Nurdan Tekeoğlu, Masterchef Tuna Aktan, Prof. Dr. Fügen Özkaya, Prof. Dr. Mücahit Özkaya, Eczacı Atilla Totoş, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, deneyimlerini aktarıp etkinliğe renk kattılar. Otelin mutfak şefi Kahraman Bıyıklı heyecanını yaptığı lezzetli yemeklere yansıtıyordu. 

PEYNİR DÜNYASI

Tahsildaroğlu firmasının yeni koyduğu hedefler ve ARGE çalışmaları sonucu oluşturduğu 18 aylık olgunlaştırılmış Ezine beyaz peyniri, asansör ile sunum, altın ayarında peynir algısı yaratıyor. Zerdeçal dopingi ile zerdeçallı karabiberli peynir sağlık iksiri adeta. Etken maddeleri inflomasyona karşı, bir de karabiber eklenince ilaç gibi peynirler yaratılmuş. Zihin açıcı biberiye, baharatlı krem peynirler daha neler neler...   

Çalıştığı bütün kurumları ve şirketleri zirveye taşıyan tam bir virtüöz olan Tahsildaroğlu CEO’su Sevdil Yıldırım, iklimlendirme özelliği olan gurme shiffa ürünüyle yurt dışındaki yabancıları hedefliyor. “Artık dünya peynir pazarında biz de varız, tüketicilerimiz sadece Türk marketleri olmayacak” deyip böyle güzel bir haberi paylaşıyor. 92 yaşında işinin başında olan Selman Tahsildaroğlu ömrünü peynire adamış bir insan. Sevdil Hanım anlatırken gözleri doluyor. İyi bir oyunun son söze ihtiyacı yok. 

BORJOMİ SÜRPRİZİ

22 yıldır tır şoförleri dostlarımla getirttiğim ve Rus, Gürcü konuklarıma sunduğum Borjomi maden suyunun artık Türkiye’de oluşuna çok sevindim. Eşine şifa arayan Gürcü Albay’ın uzun emekleri sonucu bulunan Borjomi mucizevi bir ilaç gibi. 

Zeytinyağı ile ilgili çalışmalar, zeytin üzerine söylenen güzel sözler artık bu ölmez ağacı kültür varlığı kabul etmemizin zamanı olduğunun göstergesi. 

Winetolia & Olivetolia & Cheesetolia Gastronomi Zirvesi etkinliğini düzenleyenlerin emeklerine sağlık, güzelliklerle buluşturuyorlar güzellik arayanları... 

Yorum Yazın