0Yorum

Olumlu Enerji Yayanlar

Bahar ayında verimli toprakların içinde iki tohum yan yana yatıyorlarmış. Tohumlardan biri diğerine, “Ben yürümek istiyorum, köklerimi altımdaki toprağın derinlerine ve filizimi yeryüzüne göndermek istiyorum. Baharın müjdecisi tomurcuklarım açılsın istiyorum. Güneşin sıcağını yüzümde, sabahın tatlı dokunuşunu yapraklarımda hissetmek istiyorum” demiş ve büyümeye başlamış tohum.

İkinci tohum ise, “Ben korkuyorum” demiş, “Köklerimi altımda yatan toprağın derinliklerine gönderirsem, karanlıklarda beni neyin beklediğini bilemem. Üstümdeki toprağı zorlayıp yeryüzüne çıkmaya çalışsam, filizlerim zarar görebilir… Hem tomurcuklarım açmaya başladığında üzerinde salyangozlar gezip, onları yemeye kalkarsa? Ya tomurcuklarım açılıp, çiçeğe dönüştüklerinde küçük bir çocuk beni koparıverirse? Yo, hayır! En iyisi burada kalıp beklemek… Büyümek için belki daha güvenli bir zaman bulabilirim” demiş ve ikinci tohum beklemeye başlamış.

Birinci tohum köklerini toprağın derinliklerine, filizini yeryüzüne gönderirken tomurcuk tomurcuk, yumuşamış olan bahar toprağını eşeleyen bir tavuk bulmuş ikinci tohumu ve bir lokmada yutuvermiş onu.

Sami Alıcı uzun yıllardır tanıdığım, fırtınalı denizlere yelken açıp gemilerini okyanus dalgalarında yüzdürmüş, riski seven çok değerli bir iş insanıdır.

Disiplinli, yalın, başkent yaşantısını seven Ankara beyefendisi, ya da yaşamının büyük bölümünün geçtiği İstanbul beyefendisi mi desem emin değilim ama o ülkemize mal olmuş vatansever bir Türkiye beyefendisidir. 

TÜRKİYE SEVDALISI

Trilye’nin açıldığı ilk günlerden beri iş yemekleri ve özel yemekler için arkadaşları ve ailesi ile bir araya gelen Sami Alıcı, kibarlığıyla, efendiliğiyle, saygı ve sevgi dolu yüreği ile herkesin gönlüne girmiş, müstesna bir isimdir. Ülke sevgisi her şeyden önce gelir Sami Bey için. 15 Temmuz’dan sonra bir akşam FETÖ terör örgütünün yaptığı usulsüzlükleri anlatırken gözyaşlarını tutamadığını gördüğümde çok etkilenmiştim. Ülke menfaatlerini her zaman maddiyattan önce tutar Sami Alıcı. Gerçekten çok farklı ve müstesna bir isimdir.  Onunla dost olmak ayrıcalıktır.

SANATÇI KİŞİLİK

Asker bir ailede gözlerini dünyaya açtı Sami Alıcı. Büyükada’da Atatürk’ü gören annesini, ortaokuldan itibaren askeri eğitim alan gurur duyduğu babasını hep sohbetlerinde anlatır.

ODTÜ İşletme eğitimi aldıktan sonra askerlik görevini yapmak üzere Erzincan Orduevi’ne giden Sami Alıcı, Türk Sanat Müziğinin güzide seslerinden biridir. Orduevinde de orkestra solisti olarak görev yapan Alıcı, 1998 yılında “Kırmızı Deniz Yıldızı” isimli albümünü yayınladı. Besteleri kendisine ait olan bu eserin tüm gelirini burs olarak verdi.

Hümanist bir yapıya sahip olan Sami Bey, kadife gibi bir sese sahiptir. Yardımsever, sosyal sorumluluk projelerinde öncülük eden, hayata dair engin tecrübeleri olan bir isimdir Alıcı.

GİRİŞİMCİ RUHU

Türkiye’nin ilk ihracat holdinglerinden İzdaş Holding’in Deniz Ticaret Müdürü olarak görev yapan Sami Bey, daha sonra “Ankara’da yürümeyi öğrenmek için” Türkiye Demir İşletmelerinde çalıştığını ve buradaki ilginç anılarını zaman zaman sohbetlerinde anlatır.

İlerleyen yıllarda Diler Holding’de Denizcilik işlerinin başında yer alan Alıcı, 1993 yılında kendi şirketlerini kurdu. Açık denizlere açıldı. Fırtınalı denizlerin cesur kaptanları gibi deniz taşımacılığında uluslararası çalıştı. Son 15 yıldır savunma sanayiinde başta Fransa, Azerbaycan, Bulgaristan ve Sırbistan olmak üzere devlet şirketlerinin Türkiye temsilciklerini yürüten Sami Bey’in en büyük destekçisi zarif eşi Berna Hanım’dır. Onların yoğun iş temposundan fırsat bulup baş başa saatlerce yemek yerken sohbetlerini görseniz bunlar hiç evlenmemiş, henüz flört evresindeler dersiniz. 40 yıllık beraberliğin aşkı bu denli canlı tuttuğunun bu dünyadaki en iyi örneklerinden Berna Sami çifti.

Sami Bey, çok iyi bir aile babası… Pırlanta gibi oğulları Bora ve Uğur, aile şirketinin sacayağını teşkil ediyorlar. Ailenin kızı olmuş gelinleri Burcu, Aslan ve Karan adındaki torunları en büyük mutluluk ve neşe kaynağı son yıllarda. Sami Bey aynı zamanda iyi bir öğretmendir. Berna Hanım’la birlikte aile kanatlar altındadır. Acılar, mutluluklar hep birlikte paylaşılır. En son saygıdeğer annesinin aramızdan ayrılışı gibi…

DATÇA AŞIĞI

Sami Bey baktığı zaman hep berrak görmeyi düşünür, iyi duymayı arzular, davranışlarında hep saygılıdır, dostlukları çok sağlamdır, iş hayatında müthiş ciddi ve disiplinlidir. İtibarını kaybetmektense para kaybetmeyi tercih edecek kadar dürüst ve onurludur Sami Bey. Kazancı gördüğünde de adaleti düşünen, çok çalışan, ekmeğini taştan çıkaran ve çalıştığı yabancılara duruşuyla eylemleriyle güven veren kurumların son yıllarda mumla aradığı ender kişilerden biridir Sami Alıcı.

Deniz ürünlerine oldukça meraklı Alıcı ailesi Datça aşığıdır. Datça’nın doğasını insanlarını sevdiğini söyleyen Sami Bey, koronavirüs yasakları zamanında Datça’da uzun süre kalmış ama Ankara özlemini de her fırsatta dile getirmiştir.

Çalıştığı kurumları kendisinden bir parça gibi gören Sami Bey, ilkeleri doğrultusunda işler yapan, etrafına pozitif enerji yayan özel bir kişiliktir. Hayatı büyük tecrübelerle geçen, karşılaştıkları tüm zorlukları azmiyle yenen Sami Bey’in yaşam öyküsü örnek alınacak niteliktedir.

Sakin, vakur duruşuyla ayakları yere basan kararlar almada üstat olan Sami Bey, gençlere de şöyle seslenmektedir: “Olayları kendi akışına bırakmak, bize her şeye hemen müdahale etmeme alışkanlığı kazandırır. Böylece sorunlara hemen karışıp belki de hiç istemediğimiz bir duruma düşmektense bir adım geride durup neler olacağını izleyebiliriz.”

Serüvene koşmak için trenler, güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan, yarına inanmak için günbatımına, iyi kalpli gözükmek için zayıflığa ve güçlü görünmek için öfkeye gereksinim varsa demek ki hiçbir şey anlamadın!

Yaşamı anlayabilmek isteyenler Berna ve Sami Alıcı çiftinin engin deneyimlerinin sohbetlerine bir kulak misafiri olsalar çok büyük mesafeyi bir çırpıda almış olurlar.

Gerçek dostlarımızın sayısı bir elinizin parmaklarından fazla ise ne mutlu size… Siz yeryüzünün çok çok şanslı birkaç kişisinden birisisiniz.

İyi ki varsınız Sami Bey, iyi ki tanışım sizi, yolunuz hep berrak ve açık olsun.

Yorum Yazın