3Yorum

Emin Eller

Yakışıklı genç bir adam Amerika’nın batısındaki bir çiftliğe iş başvurusunda bulunmuştu. Çiftliğin sahibi ona özelliklerini sorduğunda genç adam kendine güvenen bir edayla şöyle cevap vermişti:

“Rüzgar estiğinde dahi uyuyabilirim.”

Bu söz, yaşlı çiftlik sahibinin kafasını karıştırmıştı fakat zeki genç adamdan da çok hoşlanmıştı, bu yüzden onu işe aldı. Birkaç gün sonra yaşlı çiftlik sahibi ile karısı gece yarısı çok sert ve şiddetli bir rüzgarla uykularından fırladılar. Bir sorun çıkma ihtimaline karşı her yeri kontrol etmeye başladılar. Pencere ve kapıdaki kepenklerin sıkıca kapatılıp kancalarının yerlerine takılı olduğunu gördüler. Kalın ağaç kütükleri ise sıra sıra şöminenin yanına dizilmişti. Tarım araçları güvenli bir şekilde hangara yerleştirilmişti. Traktör garajdaydı. Ahırın kapısı düzgün şekilde kapatılmış ve kilitlenmişti. Hatta içerideki tüm hayvanlar oldukça sakindiler. Genç adam hemen ilerideki kulübesinde huzurlu bir şekilde uyuyordu. İşte o anda yaşlı çiftlik sahibi genç adamın o gün ona ne demek istediğini anlamıştı. “Rüzgar eserken dahi uyuyabilirim.” Çünkü genç adam fırtınasız güzel günlerde bir gün şiddetli bir fırtına ile çiftlikteki her şeylerini kaybedebileceklerini düşünerek işlerini o kadar bağlılıkla yapmıştı ki en sert, en şiddetli fırtına dahi esse yatağında huzurla uyuyabilirdi.

Türkiye’de genel cerrahi alanında parmakla gösterilen isimlerden biri olan Prof. Dr. Erhan Onuk, meslek hayatında yaptığı tüm işlerden sonra huzurla uyuyabilen, tıp camiasında inanılmaz güven veren, çok değerli bir doktordur.

Uzun yıllardan beri tanıdığım Erhan Hoca, hayatını insanlığa adamış, yaşamı boyunca hep çalışmış, çok önemli bir değerdir.

 

HASTALARINA ÖZEN GÖSTERİR

Prof. Dr. Erhan Onuk, insanlık yönü ağır basan, kendisinde bu dünyada görebileceğiniz çok az insanda bulunan özellikleri olan birisidir. Hiç tanımadığı, Anadolu’dan gelip muayene olan hastalarına hem bir hekim hem de bir insan olarak şimdiye kadar hiç karşılaşmadığınız bir ilgi ve alaka gösterir. Sadece ameliyat safhası ile değil, öncesi ve sonrasında psikolojik destek de dahil olmak üzere her türlü bilgilendirme ve özeni gösterir. Yapmış olduğu başarılı ameliyatlar isminin ülke çapında kısa zamanda duyulmasını sağlamıştır.

TIBBIN KURMAYLARI

Silahlı Kuvvetler’de kurmay subaylar, komuta kademesinde önemli görevlerde yer alırlar. Harp Okulu dışında sınavla girdikleri Harp Akademilerini de bitirdikten sonra kıtalarda ve karargahta çalışırlar. Cerrahlar da tıbbın kurmaylarıdır. İşleri çok zordur. Büyük bir dikkat ve özen ister, hata kabul etmez. Tüm bu özelliklere sahip Erhan Hoca, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzun yıllar görev yaptı.

YAŞAM GUSTOSU FARKLI

Prof. Dr. Erhan Onuk, deniz aşığıdır. Ankara’da yaşamasına rağmen fırsat bulduğu tatillerde ve yaz aylarında tekne ile gezmeyi, denizin iyot kokusunu solumayı çok sever.

Deniz ürünlerine ve balığa oldukça ilgilidir. Trilye’nin açıldığı ilk günden beri müdavim listesinin başlarında olan Erhan Bey, son derece mütevazı, kendisiyle barışık bir insandır. Farklı bir yaşam gustosu vardır. Hafta sonları ünlü iş insanı Öner Aktürk ve ailesiyle Trilye’de bir araya gelen Onuk, sohbetinden, yeme içme kültüründen büyük keyif alabileceğiniz istisnai bir insan.

Babacan tavırlarıyla sadece hastalarına değil, tüm çevresindekilere güven verir, insanları kendisine hayran bıraktırır her zaman.

Yoğun iş temposunda ve kariyerinde zirve yapmasında en büyük destekçisi zarif eşi Meral Hanım’dır. Son derece uyumlu bir çift olan Onuklar, tüm dostlarına pozitif enerji yaymaktadırlar. Tecrübelerini herkese aktaran Erhan Bey, yeme içme dünyasında da geniş bilgi sahibidir. Gastronomi ile yakından ilgilenen Onuk, hayatı dolu dolu yaşamaya, dostlarıyla paylaşmaya son derece önem verir. Araştırmacı özelliği, ilgilendiği alanlardaki bilgi hazinesini sürekli arttırmaktadır. Çok okuyan, çok gezen, hayatı ıskalamayan Erhan Hoca, hem Ankara hem de ülkemiz için gurur kaynağıdır. İnsanlara değer veren, karıncayı bile incitmeyen Erhan Bey, sorunların hep çözücü çaresi olmuştur. İyi ki varsınız, iyi ki dostlarımızsınız.

Uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat, katkıda bulunmanın, insanı heyecanlandıran ve başkalarının hayatlarına dokunarak bu hayatları kutsayan anlamlı projelere sahip olmanın bir sonucudur.

En mükemmel insan başkalarına en çok yararı dokunan insandır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın