0Yorum

Trilye'nin Meze Yolculuğu Raflarda - 28 Eylül 2013 Hürriyet Ankara

Balık restoranları arasında büyük bir üne sahip olan ve aralarında bakan, diplomat ve birçok ünlünün de müdavimi olduğu Trilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez’in ikinci kitabı “Trilye’nin meze yolculuğu” raflardaki yerini aldı.

Gastronomi ve yemek kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan Trilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez, “Trilye’nin Balık Sevdası” kitabının ardından, mezelerle ilgili çalışmalarının yer aldığı “Trilye’nin Meze Yolculuğu” adlı ikinci kitabını piyasaya sürdü. Yeni kitabı hakkında Ankara Hürriyet’e konuşan Üzmez, sadece restorancılıkla sınırlı kalmadıklarını söyledi, “Trilye olarak 12 sene önce koyduğumuz hedeflere aşama aşama ulaşıyoruz” dedi. Yazılı eser bulunmamasını Türk mutfağının en büyük eksiklerinden biri olduğunun altını çizen Üzmez, sözlerine şöyle devam etti:

FRANSA’DA YARIŞMAYA KATILACAK

“Bu kitap sayesinde herkesin, balık ve balık balık ürünleriyle ilgili bilmediklerini öğrenmesini hedefledik. Uzun süre boyunca sahip olduğumuz deneyimleri, yazdığımız kitaplarla aktarmaya çalışıyoruz. Sıkmadan, bıktırmadan yazdığımız bu kitap serilerinin devamı da gelecek. Hem geleneksel hem de inovasyon (yeni ve değişik) meze tariflerinin olduğu bu kitap Fransa’da her türden en iyi kitabın seçildiği bir yarışmaya da katılacak. Trilye Restoran olarak, Türk mutfağı ve gastronomisinin gelişmesi için uğraşıyoruz. Biz hiçbir zaman 100 metre koşucusu olmadık, maraton koşuyoruz. Bu kitap da, maraton esnasından bir mola yeri olarak da düşünülebilir.”

Yorum Yazın