0Yorum

Başarılarıyla Yücelenler

18. yüzyılın ünlü ressamlarından William Holman Hunt’ın “Kâinatın Işığı” isimli tablosu Londra Kraliyet Akademisi’nde sergilenirken bir sanat eleştirmeninin hışmına uğrar. Hunt’ın tablosunda en çok dikkat çeken, gece elinde fenerle bahçede duran filozof görünümlü adamdır. Adam bir eliyle feneri tutarken, diğeriyle kapıya vurup içerden bir cevap bekler halde durmaktadır. Tabloyu inceleyen sanat eleştirmeni Hunt’a dönerek, “Güzel bir tablo doğrusu ama anlamını bir türlü kavrayamadım” der. Adamın vurduğu kapı hiç açılmayacak mı? Kapı kolu çizmeyi unutmuşsunuz da…” Hunt gülümseyerek, “Adam sıradan bir kapıyı vurmuyor ki…” der ve tablosunun anlamını açıklar: “Bu kapı insan kalbini simgeliyor. Ancak içerden açılabildiği için dışında kola gereksinim yoktur.” Mithat Yenigün içindeki kalbinin sesini dinleyerek etrafında sevgi çemberi oluşturup bu çemberi yaymış, başardığı güzel işlerle ülkemizin gururla bahsettiği çok değerli bir işadamıdır. Çok uzun yıllardır tanıdığım Mithat Yenigün bulunduğu her ortama pozitif enerji yayan, kötü düşünceleri hiç barındırmayan, insanın gördüğü zaman moral kazanıp işine daha çok sarılmasını sağlayan bir kişiliğe sahiptir. Görür görmez manevi bir güç akım oluşturup, elektrik akımı gibi insanlara ışınlar sanki Mithat Bey. İnsanın karamsarlığını azaltır, ümidinizi yitirmişseniz onun fikirlerinden istifade ettiğinizde kendinize güven ve iş yapma şevki gelir birdenbire.

KALİTELİ İŞLERİN ÖNCÜSÜ

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı olan Mithat Yenigün aynı zamanda Yenigün İnşaat Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nda kontrolör olarak görev yapan Yenigün, özel sektördeki ilk girişimine 1973 yılında kendi şirketini kurarak başladı. Yaptığı her işte farklılık yaratan Yenigün’ün yeni karargâh binasını her sabah yürüyüş yaptığım Doğukent Bulvarı’nda görünce insanların farklılık yaratarak her zaman başarıyı yakalama şansı olduğunu devamlı yinelerim. Turuncu, modern bina farklılık imajı, modernlik mesajı ve pek çok şeyi anlatıyor gibi.

ULUSLARARASI BAŞARILAR

Ülkemizin bir insanı olup da Yenigün İnşaat’ın yaptığı başarılardan gurur duymamak mümkün mü? Bu firmanın Türkiye’ye kazandırdığı prestij gerçekten takdire şayandır. Afganistan’dan Polonya’ya, Amerika’dan Suudi Arabistan’a, Sibirya’dan Kuveyt’e kadar daha pek çok ülkede insana doğaya, çevreye ve topluma saygıyı birinci sırada tutarak 1975 yılından bu yana yüzün üzerinde uluslararası projeleri tamamlamışlardır. Sadece standart konut değil, modern çağın gerektirdiği birçok sosyal tesis, idari ve askeri bina, alışveriş merkezleri, lüks konut merkezleri, yüksek kalite otel ve ofis binaları ve endüstriyel tesis inşaatlarındaki başarılar Yenigün için çok sıradan işlerdir. Geçtiğimiz aylarda lansmanına katıldığım, Yenigün İnşaat’ın İstanbul’a kazandırdığı The House Residence Bomonti’den çok etkilendim. Kısa sürede herkesin beğenisini kazanan bu muhteşem yapı Yenigün’ün farklı imzasını yansıtmakta. Baraj, liman, otoyol, raylı taşıma sistemi, havaalanı pist, apron ve atık su şebekeleri gibi büyük alt yapı projelerinde aranan isim olan Yenigün İnşaat ekip çalışmasının uygulandığı örnek bir kuruluştur. Birbirine saygılı, hepsi birbirinden kıymetli aile fertlerini her gördüğümde sevgi ve saygı katlanarak artmaktadır. Edip Bey’in güven veren duruşu, mütevazılığı, Erdal ve Fikret Yenigün’ün müstesna kişilik yapıları gerçekten kitaplarda okutulacak kadar güzel örnekler teşkil etmektedir.

VEFALI KİŞİLİK

Devam eden pek çok projeyi de büyük bir titizlikle yürüten Mithat Yenigün, bu arada çok vefalı bir insandır. Trilye’nin ilk açıldığı günden beri en sakin akşamları seçerek gösterdiği hassasiyet benim gözümden hiç kaçmamıştır. Doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek için açıldığı günden beri pek çok ödül alan muhteşem Kasr-ı Nehroz Oteli’ni yöreye kazandırmadaki gösterdiği duyarlılık otelde konakladığım gün duygularımı gizleyememe neden oldu. Tabi çok sevdiğim ve şu anda aramızda olmayan büyük vizyon sahibi merhum Fikret Ağabeyi de anmadan geçemedim. Ailesinin yaşadığı evi otele çeviren Yenigün, bölgenin canlanması, ekonomik gücünün artması ve tanınması için bu hamleyi yaptı. Vedat Milor’un da aynı gün otele gelip duygusal anlar yaşadığına yakinen tanık oldum. O nedenle yaşamak lazım. Bazı şeyleri anlatmakla olmuyor. Dünyayı dolaşmadan önce Mardin’den başlamak lazım seyahatlere. Üç dinin kardeşliğini görmek ve bu ülkeyi küçümseyenlere anlatmak için yaşamak lazım. Yenigün ailesi ile ilgili ne kadar çok sözcük yazsam gerçekten yetersiz kalır. Dürüstlük, düzgün insanlık, efendilik, yardımseverlik ve buna benzer pek çok sözcüğün karşılığını bulabileceğiniz güzellikleri uhdesinde bulunduran bir aile.

FENERBAHÇE TUTKUSU

Benim de kongre üyesi olmama vesile olan Mithat Yenigün, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneklerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanıdır. Heyecanla bütün maçlarını takip ettiğim Fenerbahçe onun için tutkudur. Tutku değil midir zaten insanları hayata bağlayan. Sadece Fenerbahçe Asbaşkanlığı değil koltuklarında taşıdığı. Türk – Katar İş Konseyi Başkanlığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Üyeliği, İnşaat ve Tesisat Sanayicileri İşverenler Sendikası Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği Üyeliği gibi pek çok karpuzu koltuklarında taşıyan Mithat Yenigün’e dünyanın çoğu ülkesinde sonsuz güven duyulur. Bazı ülkeler vardır ki çok kritik işlerini kendi firmalarına yaptırmayıp, kişiliğine ve iş yeteneğine güvendikleri Mithat Yenigün’e emanet ederler. Antalya Belek’te de ünlü Sun Zeynep Oteli’yle turizm sektörüne giren Yenigün, müteahhitlik sektöründe dünyanın en büyük firmaları arasında ilk 250 içinde gösterilmektedir. Enerji, turizm, yapı malzemeleri üretimi ve danışmanlık alanındaki yatırımlarıyla büyümeye devam eden Yenigün, Forza Turizm, AGM Stratejik Çözümler, Yenigün Polska, Yenigün Enerji, Beyali Enerji, Novi Den, Diyar Tuğla ve Metok İnşaat’ın da yönetim kurullarında aktif olarak yer almaktadır. Güzel şeyler vermeyi bilen her zaman karşılığını alır. Verdiğini anımsamayan ve aldığını unutmayanlar gönüllerde ilelebet taht kurarlar. Kendinizden başka hiçbir kimseyi düşünmeyip sakladıklarınızı zamanla yitirirsiniz. Ama insanlara, doğaya, ülkeye verdiklerini her zaman sizindir.

Yorum Yazın