0Yorum

Uluslararası Başarıları Yakalayanlar

Amerikan Prudential Sigorta şirketinin Başkanı Joseph J. Melone, bir gün konuşmasında şöyle der:

“Şimdiye kadar okuduğum her şey gösteriyor ki bu dünyada en çok başarılı olan insanların gerçekten saydığı kişiler, hep aynı şeyi söylüyorlar: ‘Hayatta en büyük zevk, zenginlik, ödül ya da yüksek mevkiden gelmiyor. Değerli bir şeyi, değeri sürekli olan bir şeyi başarmaktan geliyor.’”

Eski Romalılar, yapım işindeki başarıları nedeniyle kayda değer bulunuyorlar. Birçok Roma kemeri hala ayakta duruyor. 2000 yıldır varlıklarını sürdürüyor. Bir kemerin yapımını bitirdiklerinde sorumlu olan mühendisin, iskele kaldırıldığında, kemerin altında durması beklenirdi. Eğer kemer dayanıklı olmamışsa, bunu ilk öğrenecek kişi kendisi olurdu.

Yaşamınızda neyi yapmayı seçerseniz seçin, öyle yapın ki, çocuklarınızın çocukları bir gün güven ve gururla altında durabilsinler.

Ali Acar, sadece kendi çocuklarının değil, ülkemizdeki herkesin güvenle yaşayabilmesi için Japonya – Kore - Türkiye arasında mekik dokuyan çok değerli bir işadamıdır.

JAPON TEKNOLOJİSİNE ÖNEM VERİYOR

Ali Acar, İstanbul’da yaşıyor. Annesi Ankara’da ikamet ediyor. Ankara’ya geldiğinde aile efradını toplayıp Trilye’de deniz ürünleri ile birlikte sohbeti çok seviyor. 26 yıldır Japonya ile Türkiye’nin ticari ve kültürel ilişkilerinin gelişmesi için uğraşıyor.

Japonların en üst düzeydeki teknoloji firmalarının Avrupa ve Türkiye’deki ayağı olan Ali Bey, son derece mütevazı, çalışkan, yaratıcı özelliklere sahip bir yapıda.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünden sonra İngiltere’de Launceston Üniversitesi’nden de mezun oldu Ali Acar. Çok okuyan, çok gezen, çok değerli bir işadamı Ali Bey’i uzun yıllardır tanırım.

Japonya’nın Türkiye’ye sağladığı yüksek teknolojiler konusunda Japon hükümetine destek sağlayan Acar’ın ülkemizin kalkınmasında, ekonominin de iyi seviyelere gelmesinde Uzak Doğu ülkeleriyle ilişkiler kurmasında etkin bir rolü var. Japonlar kendisini çok seviyor ve özel önem veriyor.

TÜRK JAPON ÜNİVERSİTESİ

En büyük arzusunun Türk Japon Üniversitesi’nin kurulması olduğunu söyleyen Ali Bey, bu konuda çok kararlı ve ısrarcı. Bu fikri ortaya attığında Japon standartlarını da üreten mühendis yetiştirmek felsefesi ile yola çıktığını söylüyor. Çünkü 1930’lu yıllarda Almanların Japonlardan teknolojik transfer yapması, Almanların Japon mühendislerini örnek alması kendisini kamçılamış. Ve müjdeyi veriyor, 3 – 4 yıl içinde İstanbul’da Türk – Japon Üniversitesi’nin açılmasının planlandığını söylüyor, yüreği ülkesinin kalkınması için çarpan değerli işadamı Ali Acar. Almanların yaptığı gibi tasarlayan, üreten Japon tipi mühendislerin ülkemizin tam bir ivme kazandığı bu dönemde çok büyük yararı olacağını söylüyor. “Başka Türkiye yok” diyen Acar, dünyayı dolaşan birisi. Ancak Türkiye’nin hiçbir ülkeyle kıyaslanamayacak bir potansiyel gücünün olduğunu söylüyor.

KORE İLE İLİŞKİLER

Son 10 yıldır Kore’yi de komşu kapısı yapan Ali Acar, Kore tipi kalkınma için de teknolojik olarak neler yapılması gerektiğine kafa yoruyor. Korelilerle ilişkileri de oldukça iyi. 1910 – 1945 yılları arasında Japon işgali altında kalmış Kore’nin bugün geldiği durumun ortada olduğunu söyleyen Ali Acar, hiçbir şeyin imkansız olmadığını, Türkiye’nin özel sektör dinamiklerinin çok güçlü olduğunu söylüyor. Türkiye’nin kalkınmasındaki hızının arttırılması için amatör bir ruhla çalışan gizli kahramanlarımızdan birisidir Ali Acar. Kendisini tanıdığım günden beri hep etkilendiğimi, başarı hikayesine hayran kaldığımı zaman zaman sohbetlerimde kendisine anlatmaktan büyük keyif alıyorum. Zarif ve tam bir beyefendi olan Ali Bey ile ne kadar gurur duysak azdır.

Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Israrla başarıyı istemek ve ilgiyi geleceğe yöneltmek çok önemli bir duruştur. Çünkü hayatımızın geri kalan kısmını orada geçireceğiz. İyi pazarlar.

  

  

Yorum Yazın