0Yorum

Ulus'ta Doğan Marka

         Ulus, Ankara’da sadece bir semt adı değildir. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü yerleşim merkezi olan Ulus, tarihi Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi ve eski Millet Meclisi’ni de sınırları içerisinde bulundurur. Ankara ile özdeşleşmiş olan Ulus, Ankara ekonomisinin de merkezi olma ve nabzını tutma özelliği taşımaktadır. Türkiye’nin en büyük grubu olan Koç Holding’in efsaneleşmiş patronu merhum Vehbi Koç’un da ticaret hayatına Ulus’ta başladığı düşünülürse önemi daha da artar. Ulus’un ve Ankara’nın en eski mağazalarından biri olan İrfan Mağazaları 1966 yılında kurulmuş olup, bozulmayan çizgisi ve kalite anlayışı ile sektöründeki yerini oldukça sağlamlaştırarak ekonominin teklediği günlerde bile sadık müşterileri ile yoluna emin adımlarla devam etmektedir. İrfan Mağazalarının sahibi İlhan Küçük ve eşi Pelin Hanım çalışmaktan çok az zaman bulmakta ve dinlenmek için geç saatlerde geldikleri Trilye’de bile yorucu bir günün muhasebesini balık yiyerek değerlendirmektedirler.

AİLECE ÇOK BAŞARILILAR

         İrfan Mağazaları 43 yıldır Ankaralılar’a hizmet vermektedir. Giyim sektörünün en ünlü markalarını mağazasında barındıran İlhan Bey ve eşi Pelin Hanım, son dört yıldır Tunalı Hilmi Caddesindeki şubelerini de zirveye taşımışlardır. Mağazadan içeriye girer girmez gülen yüzlerin pırıltısını hisseden konuklar, sanki bir dükkana alış verişe gelmiş gibi değil de yakın akrabalarının evini ziyaret ediyormuş duygusunu yaşamaktadırlar. Fransa’dan Morgan, Yunanistan’dan Ysatis ve Bsb markalarıyla da iş birliği içinde olan Küçük Ailesi, ticaretin yanında bu işin keyfini de yaşamakta ve asla yorgunluk hissetmemektedirler.

ELÇİLİKLERİN UĞRAK YERİ

         Ankara’daki büyükelçiliklerin ikinci adresi sayılan Tunalı Hilmi Caddesindeki İrfan Mağazası, yabancılara öyle güven vermiş ki gördüğünüz manzaralara inanamazsınız. Çünkü Pelin Hanım onlarla kendi evinde misafir ağırlıyormuşçasına ilgilenir ve zaman zaman da birlikte yemek yerler. Geleneksel Türk misafirperverliğinin yaşandığı mağazada birbirinden kaliteli ürünlerin de bulunduğu elçiliklerin tüm personeli tarafından kulaktan kulağa dolaşmakta ve görev süresi dolanlar yeni gelenlere Ankara’da gidilip güvenle alış veriş edilecek kaliteli yerlerin isimlerini verirken ilk sıralarda İrfan Mağazasını saymaktadırlar. Giyim sektöründe oldukça önemli bir yerde bulunan Pelin ve İlhan çifti ayrıca 11 yaşındaki Kaan ve 3 yaşındaki Kayra’nın eğitimleriyle de çok yakından ilgilenmektedirler. Hizmet sektörünün tüm zorluklarını bilen çift müthiş bir başarı örneği göstermektedir. Ama bu sektör böyle bir şeydir, çok zevkli olduğu kadar yorucudur. Özel yaşantınızdan özveride bulunacağınız, dinlenmeye zaman ayıramayacağınız kadar zorluklarla doludur.  

         Eğer günün birinde yolunuz Kanada’ya düşerse, iklim yapısını incelediğinizde kuzey bölgelerinde sadece iki mevsim yaşandığını görürsünüz: Kış ve yaz. Özellikle bu bölgenin yollarındaki buzlar erimeye başlayınca, yollar çamurlanır, bu yollardan geçen araçların bıraktığı derin izler soğuklar geldiğinde buz tutar. Bu ilkel bölgeye kışın gidecek olanlar için yol ayrımında şöyle bir uyarı levhası bulunur: “Sürücü, aracını hangi izi izleyerek süreceğini lütfen iyi seç; çünkü bundan sonraki 20 mil boyunca o izden çıkamayacaksın.” Bir yola girmeyi seçmiş olan kişiler, onun getireceklerini de seçmiş olurlar. İyi pazarlar.

Yorum Yazın