0Yorum

Türkiye’nin Kalkınmasına Odaklananlar

Gary Player uzun yıllar ulusal ve uluslararası golf turnuvalarında başarıyla oynayan usta bir golf oyuncusuydu, insanlar ona sürekli şöyle diyorlardı:

“Topa sizin gibi vurabilmek için her şeyimi verirdim.”

Bir gün yine aynı sözlerle karşılaşan Player, sonunda kendini tutamayıp karşılık verdi:

“Hayır, vermezdiniz. Topa benim gibi vurabilmek için her şeyi, ancak kolay olsaydı yapardınız! Topa benim gibi vurmak için ne yapmanız gerekiyor biliyor musunuz? Her sabah saat 05:00’da kalkıp golf sahasına gidip bin tane topa vurmanız gerekiyor. Elleriniz kanamaya başlayınca, kulüp binasına gidip elinizdeki kanı temizledikten sonra bir bant yapıştırıp, bin tane topa daha vurmanız gerekiyor. İşte o zaman topa benim vurduğum gibi vurabilirsiniz.”

Kazım Türker yaşamı boyunca çok çalışmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak çıkarlarını sağlamayı kendine amaç edinmiş çok değerli bir iş adamıdır. Babası Yahya Bey’in 1950 yılında Anafartalar Caddesi’nde kurduğu Türkerler Mağazası ile aile, tekstil sektörüne girdi. Tekstilde bir hayli başarı yakalanınca İngiltere’de ün yapmış Ramsey London markalı ürünlerin bayiliğini aldı. Birbiri ardına gelen başarılar, dürüst ve kaliteli çalışmanın getirdiği sonuçlar kabına sığmaz oldu. İlerleyen yıllarda performans daha da arttı ve lokomotif olarak inşaat sektörü seçildi.

GELİR VERGİSİ REKORTMENİ

Türkerler Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Bey, kazandığı kadar paylaşmayı sever, devlete olan yükümlülüklerini fazlasıyla yerine getirir ki onu sık sık vergi listelerinde ön sıralarda görmek şaşırtıcı olmaz.

Kazım Türker’in sahibi olduğu Türkerler Şirketi, doğalgaz projeleri, yollar, köprüler, endüstriyel tesisler, toplu taşıma sistemleri, enerji projeleri, arazi geliştirme gibi alanlarda faaliyet göstermektedir.

Derince limanı işletmeciliği, hidroelektrik enerji üretimi, gaz dağıtım, rüzgar enerji santralleri, termik santraller gibi alanlarda yatırımları ve iştirakleri bulunan Türkerler Grubu, yurdun dört bir yanında ve yurt dışında Türkiye’nin kalkınmasında pay sahibi olabilmek için amansız bir şekilde koşmaktadır.

Ülkemizin uluslararası saygınlığının artırılmasında etkin bir yol oynayan Kazım Türker, ilkeli bir iş adamıdır. Duruşu her zaman dik olan, herkesin mutluluğunu sağlamayı kendine şiar edinmiş, etik değerlere sahip çıkan ve daima kaliteli işler yapan saygın birisidir.

Grubun tekstil, petrol, mağazacılık ve bilişim şirketleri mevcuttur. Şirketlerin her biri kendi alanlarında hep zirveye oynamaktadır.

Deniz kıyısındaki sağlam kayaları ne fırtınalar ne de dalgalar etkileyebilir.

Yorum Yazın