0Yorum

Turizm Aşkı ile Gelen Başarılar

Sosyoloji profesörü sınıfındaki öğrencilerini Baltimore şehrinin kenar mahallelerine göndermiş ve o bölgede yaşayan iki yüz erkek çocuğun durumlarını araştırmalarını, her bir çocuğun geleceği hakkında bir tahminde bulunmalarını istemişti.

Öğrenciler gerekli araştırmalardan sonra bu çocukların gelecekte başarılı olamayacakları kanaatinde birleştiler.

Yirmi beş yıl sonra, bir başka sosyoloji profesörü bu çalışmayı buldu ve öğrencilerinden projeyi sürdürmelerini ve o insanlara ne olduğunu araştırmalarını istedi.
Öğrenciler o bölgeden taşınan veya ölen yirmi çocuk dışındaki yüz seksen çocuktan yüz yetmiş altısının olağanüstü bir başarı gösterip, avukat, doktor ya da iş adamı olduklarını ortaya çıkardılar.

Profesör çok etkilenmişti ve bu konuyu izlemeye karar verdi. Birer yetişkin olan çocukların hepsi o bölgede yaşadıkları için her biri ile görüşme şansı oldu.

“Bu koşullarda nasıl bu kadar başarılı oldunuz?” sorusuna verdikleri yanıt hep aynıydı.

“Mahalle okulunda bir öğretmenimiz vardı, onun sayesinde oldu” dediler.

Profesör bu öğretmeni çok merak etmişti ve hayatta olduğunu öğrendiği yaşlı öğretmenin izini bulması zor olmadı. Kendisini ziyaret etmek için evine gitti. Karşısında yılların yüzüne eklediği kırışıklıklara rağmen hala dinç duran yaşlı bir kadın duruyordu.

Yaşlı öğretmene bu çocukları kenar mahallelerden kurtarıp başarılı birer yetişkin olmalarını sağlamak için kullandığı sihirli formülün ne olduğunu sordu.

Yaşlı öğretmenin gözleri parladı ve dudaklarının kenarında bir gülümseme belirdi, “Çok basit, ben o çocukları çok sevdim” dedi.

Cem Kınay, çok sevdiği turizmde dünya çapında başarılar yakalamış, sektöre büyük emeği geçen değerli bir iş insanıdır. Turizmi sevgi ile yeşertmiş, birçok ortak turizm projesi geliştirdiği markalar ve aldığı ödüllerle ismini dünyaya duyurmuştur.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ

Cem Kınay’ı uzun yıllardır tanırım. Ankara’ya her geldiğinde Trilye’ye uğrar. Kendisiyle barışık, etrafına pozitif enerji yayan, emeğe büyük saygı duyan bir yapısı vardır. Deniz ürünleri ve balık yaşantısının vazgeçilmez bir parçasıdır. Kendi dilinden anlayan, turizme ilgi duyan insanları karşısında görünce onlarla sohbet etmekten büyük keyif alır. Cem Bey ile sohbet etmek de insanı güzel dünyalara götürür.

Otellerdeki her şey dahil sisteminin yaratıcısı olan Cem Kınay, 90’lı yılların Türkiye’deki zor koşullarına alternatif geliştirerek Avrupalı turisti “her şey dahil” konsepti ve Türkiye ile tanıştırdı.

Yaratıcı kişiliğiyle, vizyonuyla sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde sektöre yeni değerler katan, yepyeni ürünler oluşturan Cem Kınay, çok çalışkan ve yetenekli bir iş insanıdır.

AVUSTURYA DEVLET NİŞANI

Dr. Cem Kınay, Ağrı Alpaslan İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra İstanbul Avusturya Lisesi’nde okudu. 1977 – 1984 yılları arasında Viyana’da Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyup doktor olarak mezun oldu.

Yüreğinin götürdüğü istikamette hareket eden Cem Bey, en sevdiği aşkı turizme yöneldi. Hiç yapılmamışı, olmayanları getirdi sektöre.

1997 yılında Avusturya’da “Yılın Adamı” seçilen Dr. Cem Kınay, 2006’da Avusturya Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile ödüllendirildi.

Tıp eğitimi aldıktan sonra altı yıl dahiliye uzmanlığı için ihtisas yapan Cem Kınay’ın turizme yönelmesi, “Herkes sevdiği işte başarılı olur, sevdiğiniz işi yapın” sözlerine tıpa tıp uyan bir örnek teşkil ediyor.

Viyana merkezli Gulet Turistik ve Magic Life Oteller zincirinin Kurucusu ve CEO’su olarak Avrupalı turistlerin gözünde güvenli bir isim olmayı başaran Cem Kınay, girişimleriyle bu alanda binlerce kişiye istihdam yaratmıştır.

TURİZM DUAYENİ

Yenilikleri çok yakından takip eden Cem Bey; yerli ve yabancı yatırımcılara işletme, yatırım, markalaşma, dijitalleşme ve konsept dizayn danışmanlığı hizmetleri verdiği “Cem Kınay XPD Experience Design” adlı şirketini 2016 yılında kurmuştur. Kınay, 2016 – 2017 yıllarında Akra Hotels Antalya için Urban Social Concept yaratmış ve uygulamasını yönetmiş, 2017 - 2018 yıllarında ise Urban Social Vintage’ı tasarlamış ve İstanbul’da uygulamıştır.

Zaman zaman seyahatlerde karşılaştığım, geçenlerde de Bozcaada Turizmi ile ilgili bir etkinlikte bir araya geldiğim turizmin duayeni Cem Bey’in yaptığı güzel işlerin, inovatif başarıların bu sayfalara sığmayacağını düşünüyorum.

2018 yılında deneyimlerini topladığı ilk kitabı “Akıllı Ol, İnsan Ol” büyük ilgi gördü. “Yılın Turizmcisi”, “Yılın İş İnsanı” gibi 50’den fazla değerli ödülün sahibi Cem Bey ile ne kadar gurur duysak azdır. Önerileri hep sağlam olan, görüşleri her zaman kıymet bulan Kınay, yaşamı seven, kendisiyle barışık, neşeli, kabına sığmayan, dopdolu bir insan. Bir o kadar da mütevazı. Dünyanın çok tanınmış isimlerine değişik ülkelerde turizm yatırımları gerçekleştiren Kınay, ülkemiz adına tam bir tanıtım elçisi.

Hayatı boyunca hiç pes etmeyen, zorluklarla her zaman mücadele etmeye kararlı olan, küllerinden tekrar zirveye çıkmayı bilen gerçek başarı hikayelerinin kahramanıdır Dr. Cem Kınay.

Girişimciliğin sihirli bir yanı yoktur. Kalıtımsal bir yetenek de değildir. O, öğrenilebilecek bir disiplindir. Mükemmelliği başaranlar beyinlerinin en becerikli kısımlarına ulaşarak ondan yararlanmada usta olanlardır, onları diğerlerinden farklı kılan da budur. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın