0Yorum

Medikalde 50 Yıl

Hayatta pek çok şey sanaldır, ama yaşam gerçektir. Hayat kendisine ayak uyduramayanları, geç kalanları asla affetmez. Dinamik, çalışkan olanları, sürekli yenilik peşinde koşanları bağrına basar. Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir. Hayat yeterli olmayanları da çarkın arasında öğütür. Seçim atmosferinden çıkıp, gerçek alemdeki sorunlarla yeniden baş başa kaldık. Yaşam sürüyor, sular akıyor, hendeğine varıyor, zaman akıp gidiyor. İki yıl olmuş bile. “Ankara Nüve’sini Kaybetti” başlığıyla tanıttığım merhum iş adamı Ünsal Şenol ile sohbet ediyorduk. Kendisini, dünya devleriyle zor pazarlarda kıyasıya yarışıp, Ankara’daki fabrikasında ürettiği malzemeleri dünyanın en ücra köşesindeki bir ülkeye kadar satıp, ülkesine döviz kazandırdığı için çok takdir ederdim. Ankara’da geçirdiği gün sayısı çok azdı. Sürekli yurt dışındaydı. O kadar da alçakgönüllü bir yapısı vardı ki, bir gün kendisinin başarılarıyla ilgili sözler söylerken bana: “Süreyya Bey, sektörde benden daha başarılı ama görünmeyen iş adamları var” dedi. Kastettiği kişi TOBB’da birlikte çalıştığı, bizim de yakından tanıdığımız çok sevilen iş adamı Rıdvan Bıçakçı idi.

Rıdvan Bıçakçı, medikal sektöründe faaliyet gösteren, 550 çalışanı ile kaliteli işlerle anılan, herkesin yakından takip ettiği, tek kullanımlık steril tıbbi malzemeleri bize kazandıran Bıçakçılar A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Anadolu bölge sorumlusudur. Örnek bir aile reisi olan Rıdvan Bey, eşi Hülya Hanım, kızı Kübra Hanım, damadı Bülent Bey ve torunu Eda ile sık sık Trilye’ye uğrar ve mutad balık günlerini hiç aksatmaz. Mütevazi yaşantısıyla, sevecenliğiyle tüm personelimizin çok sevdiği, varlığından her zaman keyif aldığımız Rıdvan Bey herkesin takdirini toplayan bir kişidir.

80 ÜLKEYE İHRACAT

İstanbul Büyükçekmece’deki üretim tesislerinde steril tıbbi ürünlerden, ameliyat masa ve lambalarına kadar çok kritik tıbbi cihazlar üreten Bıçakçılar, Türkiye’nin önde gelen tıbbi cihaz imalatçısıdır. 1959 yılında kurulan şirket, sektörde kalitesindeki süreklilik, yenilikçilik ve yaratıcılık sonucunda küresel kriz nedeniyle dünya pazarının iyice daraldığı bir ortamda bile dünya üzerinde 80 ülkeye ihracat yapmaktadır ve bu ülkeler tarafından sürekli tercih edilmektedir. Ailenin gösterişten uzak sade yaşamı, topyekün titiz çalışması yarım yüzyıla damgasını vuran bir başarıya imza atmalarını sağlamıştır. Thomas Edison’un ünlü sözünde belirttiği gibi: “Yapabileceğimiz işleri titizlikle yapmaya başlarsak kendimizi bile hayretler içinde bırakacak sonuçlar alabiliriz.” İthal ürünlerle çok ilgilendiğimiz güzel ülkemizde, burnumuzun dibinde yeşeren cevherleri görememekteyiz. Bıçakçı ailesinin Ankara’da yaşayan tek temsilcisi Rıdvan Bey, sektör içinde hep örnek gösterilmiş, Medikal Dernekler Federasyonu Genel Başkanı tarafından “Medikal Sektörünün Duayeni” ödülüne layık görülmüştür. Bu tür ödüller sürekli ekonomik krizlerle karşılaşabilen ülkemiz girişimcisine bir nebze olsun moral vermekte ve cesaretlendirmektedir. Zaten esas olan da korkmamak değil, korkuya rağmen bir şeyler yapabilmektir. Hiç kuşkusuz, hayatın insanoğluna sunduğu en iyi ödül, insanlık için yapmaya değer bir işte çok çalışma fırsatıdır.

Yorum Yazın