0Yorum

İsimleri Ankara İle Anılanlar

Alışverişe gitmek için evden çıkan bir kadın kapısının karşısındaki kaldırımda oturan bembeyaz sakallı üç yaşlıyı görünce önce duraksadı, sonra onları tüm içtenliğiyle evine davet etti. Kadının davetine yaşlılardan biri yanıt verdi: “Biz hiçbir eve üçümüz birlikte gitmeyiz” dedi. Ve kısa bir duraksamadan sonra, bir açıklama yaptı: “Sağ yanımdaki bu arkadaşımın adı Zenginlik’tir. Bu yanımda oturan arkadaşımın adı Başarı, benim adım ise Sevgi’dir” dedi. Kendini ve arkadaşlarını tanıttıktan sonra Sevgi, kadına ilginç bir öneride bulundu: “Şimdi evinize gidin ve eşinizle baş başa verip bir karara varın” dedi. “İçimizden yalnızca birimizi davet edebilirsiniz evinize. Hangimizi davet etmek istediğinize karar verin sonra gelin kararınızı bize bildirin.” Kadın Sevgi’nin önerisini eşine anlattığında adam, “Aman ne güzel, ne güzel” dedi. “Hangisini davet edeceğimizi bize bıraktıklarına göre biz de içlerinden Zenginlik’i davet ederiz ve evimiz de bir anda zenginliğe kavuşmuş olur.” Eşinin kararına itiraz etti kadın: “Başarı’yı davet etsek daha mantıklı bir karar vermiş olmaz mıyız kocacığım?” Sonra tekrar baş başa verdiler. “Aslında galiba en iyisi Sevgi’yi davet etmek. Hem ona yardımcı olmak bize de mutluluk verecek…” kararını verdiler. Bu karar üzerine kadın kapıyı açtı ve üç yaşlıya birden sordu: “İçinizde hanginiz Sevgi idi? Onu davet etmeye karar verdik. Lütfen buyursun…” Sevgi ayağa kalktı, eve doğru yürümeye başladı. Arkadaşları da ayağa kalktılar ve Sevgi’nin arkasından eve doğru yürümeye başladılar. Kadın büyük bir şaşkınlık ve heyecan içinde Zenginlik ile Başarı’ya sordu: “Siz niçin geliyorsunuz? Hani sadece biriniz gelebilirdi?” Kadının sorusuna üç yaşlı birlikte cevap verdiler: “Eğer içimizden sadece Zenginlik veya Başarı’yı davet etmiş olsaydınız, diğer ikimiz dışarıda bekleyecektik…” dediler. “Fakat siz Sevgi’yi davet ettiniz. Bu durumda üçümüz birden gelmek zorundayız evinize.” Ve kadının “Niçin?” diye sormasını beklemeden, Zenginlik ve Başarı sözlerini şöyle sürdürdüler: “Çünkü Sevgi’nin olduğu her yerde biz Zenginlik ve Başarı da her zaman onun yanında oluruz…” Mustafa Büyükhanlı ile üç yıl önce Kavaklıdere Şarapçılık firmasının bağ bozumu için davet ettiği Kapadokya gezisinde tanıştım. Sevgi ile işine bağlı, çalışkan, ünlü liderlerin başarılarını yakından takip eden, prensipli, paylaşmayı seven, çok başarılı bir iş adamıdır. Sosyal sorumluluk çerçevesinde Ankara’ya ve Türkiye’ye çok sayıda yararlı hizmetleri vardır. Mütevazıdır, sadedir, Ankara tutkusu her şeyin üstündedir Mustafa Bey için.

Yarım asırdan fazla bir süre önce Ankaralı bir aile şirketi olarak kurulan Büyükhanlı İnşaat, yurt içi ve yurt dışında önemli inşaat projeleri gerçekleştirmektedir. Otel yatırımlarıyla tanınan Büyükhanlı İnşaat son dönemde birisi Romanya’da ikisi İstanbul’da olmak üzere üç muhteşem projeye yoğunlaştı. Faaliyetlerinin büyümesi üzerine tek çatı altında hareket etme kararı alan Büyükhanlı İnşaat, 2007 yılında SPK’nın onayı ile GYO (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) oldu. Ankara’nın ilk görkemli otellerinden Park Otel Ankara, Büyükhanlı Otel İstanbul ve İstanbul Marriott Hotel Asia başta olmak üzere 14 otelin sahibi olan Büyükhanlı Grup’un, Altunizade Konutları, Suadiye Vakkorama, Levent İş Merkezi gibi pek çok ünlü inşaatta imzası bulunmaktadır. Sessiz bir şekilde ama emin adımlarla ilerlemektedir.

AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ

Çankaya semtinde Avrupa Birliği (AB) için 20 bin metrekare alan üzerinde 10 katlı ofis yapmaya hazırlanan Büyükhanlı Grubu’nun, Ankara’nın gelişmesinde önemli ölçüde rolü olmuştur. Ankara kökenli Büyükhanlı ailesi işe tuğla ticaretiyle başlamış, ardından 4 kardeş inşaat sektörüne adım atmış. Yıllarca birlikte çalıştıktan sonra yollarını ayırmışlar. 27 kuzen ikinci kuşak olarak inşaat ve turizm alanındaki başarılarından söz ettiriyor. Sık sık seyahat ettiğim Çin Halk Cumhuriyeti’nde pek çok Çin atasözünü duyarım ve bazılarını not ederim. Bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir saatliğine mutlu olacaksanız, şekerleme yapın… Bir günlüğüne mutlu olacaksanız, balık avlamaya gidin… Bir aylığına mutlu olacaksanız, evlenin… Bir yıllığına mutlu olacaksanız, bir servete konun… Tüm yaşam boyu mutlu olacaksanız, işinizi sevin…

Yorum Yazın