0Yorum

Havaalanları Onlardan Sorulur

 

         İki yıl önce sektördeki yenilikleri izlemek için Milano’daki bazı faaliyetlere eşim ve oğlum Koray ile birlikte katılmıştık. İtalya’daki devletin sunduğu hizmetlerden yıl boyunca sürekli yararlanmadığımız için alışverişlerimizde vergi olarak ödediğimiz kısımları geri almak üzere uçak kalkış saatinden biraz önce Milano’nun yeni yapılan MALPENSA uluslararası hava alanına gelmiştik. Tax free denilen vergi iade işlemini yapmak için sıra bekliyorduk. Henüz sabah ışıkları kendini yeni gösteriyordu. Benim işim hemen bitti. Fakat arkamda çok uzun bir kuyruk oluştuğunu gördüm. Ortalama süreyi hesaplarsak sonlardakiler ya uçağı kaçıracaklar ya da paralarını alamayacaklardı. Bunu bazı ülkeler para ödememek için özellikle yapıyorlar diye düşünmeden edemiyorsunuz. Çünkü çok az sayıda görevli çalıştırıyorlar.

         Nefis kahve makinalarından yapılan kahvemizi yudumlarken hava alanının her ayrıntısını inceleyen, not alan bir kişi dikkatimi çekti. Çünkü saçları bana çok benziyordu. Samimiyetim olmadığı için sohbet etme olanağım olmadı. Uzay çatıyı inceliyordu. Kimbilir ne ayrıntılara dalmıştı ki uçağa binmeden önceki son dakikaları değerlendiriyordu. Benim restoran izleme defterime benzer bir şekilde bütün ayrıntıları not ediyordu. Bu kişi Sani Şener idi.

         Sani Şener yıllardır hava alanları ile yatıp kalkıyor. İstanbul ve Ankara’nın köy meralarına benzeyen eski hava alanlarını bugünkü modern konumuna getiren TAV’ın CEO’su. Kendisini yakından tanıyınca hiç şaşırmadım. Hamdi Akın ile birlikte fırsat buldukça ya da TAV önemli bir ihale alırsa kutlamaya Trilye’ye gelirler. 

MARS’A BİLE HAVA ALANI YAPARLAR

        Sani Bey’le Trilye’ye son gelişinde ünlü Pikkola dekorasyon firmasının sahibi Tuna Lüleci ile birlikte derin bir sohbete daldık. İki  saat gibi kısa bir sürede “muhabbetinize doyum olmuyor” demekten kendimizi alamadık. Çünkü cep telefonu ile iki saatte neredeyse dünyayı dolaştı. Hindistan, Pakistan, Japonya ve pek çok ülkeden birileriyle sohbet etti. Sohbet ederken kafasında Yeni Delhi’ye, Tokyo’ya nasıl bir hava alanı yapacağını kuruyor, boyutlarını hesaplıyordu. Sayısız telefon görüşmesi yapan Şener balık mı yedi, yoksa kafasında inşa ettiği hava alanlarından birisinin yanındaki akarsuda veya gölde balık mı avladı anlayamadım doğrusu.

         Yakında “Sani Bey Mars’ta hava alanı inşa ediyor” deseler inanırım. Bence artık insanlar kendi önlerine çıkan fırsatları değerlendirmektense kendi işlerinde ilerlesinler, kendi işlerini en iyi şekilde yapsınlar o zaman su kendiliğinden yolunu buluyor.

         Bugün anneler günü. Annelerin yaşamında balığın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Özellikle annelerin küçük bebeklerine sunduğu balık çorbası veya taze bir balığın çocukların beyin ve göz gelişimde çok etkili olduğunu tüm uzmanlar söylüyor. Bu vesileyle tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz.

 İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın