0Yorum

Aso'nun Yaratıcıları

                   Geçenlerde Swiss Otel’de TUSİAV’ın düzenlediği bir ödül törenindeydik. Sanayi ve Ticaret Bakanı ve eski Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan ödülünü aldıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Kendisiyle bir zamanlar Ankara Sanayi Odası Başkanıyken alaysı konuşmalar yapıldığını, sanayisi olmayan bir şehrin sanayi odası başkanı olmak sizi nasıl bir duygu sahibi yapıyor gibi sorular sorulduğunu anlattı. Konuya çok içerleyen başkan bugün çok mutlu gözüküyor. Ankaralı sanayicilerin dünya çapında neler yaptığı artık aşikar olduğu gibi, eski başkan da  şimdi Sanayi Bakanı oldu.

                   Önder Bülbüloğlu Ankara Sanayi Odası başkan yardımcısıdır. 1985 yılında İTÜ Makine Mühendisliği bölümünü bitirip kendisini ideallerine adayan birisidir. Ankara’nın saygıdeğer, beyefendi, sosyal yönü çok güçlü, kibar, şık giyinen sanayici bir iş adamıdır. Her başarılı iş adamı gibi yıllar önce hedeflerini koymuş ama bu hedeflerini çok kısa sürede yakalayıp, hedefine ulaşmak için koyduğu süreleri revize etmek zorunda kalmıştır. 

                   Önder Bülbüoğlu Ankara doğumlu olmasına rağmen memleketi Trabzon’dur. Trabzon spor kulübü yönetiminde sürekli aktif görev alan Bülbüloğlu futbola çok meraklı ve spordan hiç kopamıyor.

OSTİM’DEN ABD’YE 

                   Efendi kişiliği ile Ankara’da 7’den 70’e herkesin gönlünü fetheden Bülbüloğlu çok uzun yıllar önce Ostim’de kiraladığı mütevazi bir dükkanla ve tek bir vinçle ticaret hayatına başlar. Kısa zamanda titizliğin ve kalitenin kaçınılmaz sonucu olan başarı 28 ülkeye ihracat yapan bir şirketin sahibi konumuna getiriyor kendisini. 315 kişinin istihdam edildiği Bülbüloğlu Vinç Sanayi Afganistan, Rusya, Mısır, Suudi Arabistan ve ABD gibi pek çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere ihracat yapmaktadır. Yeni sanayi tesisleri yapan, çıkardığı petrolü ve diğer alanlardaki üretimlerini ihraç etmek için harıl harıl limanlar inşa eden ülkelerin bu faaliyetlerinde vazgeçilmez inşaat aracı vinçtir. Yurtdışı seyahatlerinizde inşaat alanlarının yakınından geçerken bu alanların vazgeçilmez aktörü vinçlerin yanına kadar üşenmeden gidiverin üzerindeki Bülbüloğlu yazısını görünce çok sevineceksiniz ve mutlaka tüyleriniz diken diken olacaktır. İşte o zaman ASO’nun Sanayisi nerede diyenlere ve Ankara’yı hep memur şehri görenlere gözlerinizle cevap vereceğinize inanıyorum.

                   Bir toplumun insan zenginliği o ülkede yaşayan insanların sayısı ile orantılıdır. Bilerek ve isteyerek seçilmiş tutkular, insanların en güzel amaçlarına eşsiz yön vericilerdir. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın