0Yorum

Ankara'yı Dünyaya Açanlar

         Başarılı devlet adamlarının, tanınmış iş adamlarının çocuğu olarak dünyaya gelmek ve yaşamak çok zordur. Daha genç yaşlarda kendinizi attığınız her adıma seçtiğiniz arkadaşlarınıza çok dikkat etmek zorunda hissedersiniz. Ya başarı! Bunun alternatifi yok zaten. Omuzunuza yükü çökmüştür bile. Aldıkları meşaleyi düşürmeden ve söndürmeden zirveye çıkarmak gibi bir zorunlulukları vardır. Hem zirveden en güzel manzaralar görülür. Yokuş aşağıya inmek çok kolaydır, hiç yorulmazsınız, ama aşağılarda manzara yoktur. Böylesine zordur başarılı bir iş adamının çocuğu olmak. Çünkü onların yaptıkları hatalar güneş tutulmasına benzer, herkes onları kolaylıkla görür.

         Yaklaşık yedi yıldır tanıdığım Aydıner Grubunun sahibi Mehmet Aydıner ve zarif eşi Nirvana Aydıner’in sevgili oğulları Ömer Aydıner karizmatik kişiliği, müthiş bir Türkiye sevgisi, pırıl pırıl giyinişi ile herkesin dikkatini çeken takdire şayan bir iş adamıdır. Genç yaşta büyük bir sorumluluk almış, dünyanın dört bir yanını karış karış gezip “ülkeme nasıl döviz kazandırabilirim, ülkemdeki milli gelirin artmasında nasıl etkin bir rol oynayabilirim” diye kendini parçalarcasına çalışan tam bir çılgın Türk.  

LİBYA’DAN MOĞOLİSTAN’A

        Aydıner Grubunun Moskova’da villa inşaatından, Ürdün’de konut projelerine, Afganistan’daki koruma kamplarına kadar pek çok örnek faaliyetleri bulunmaktadır. Geçen hafta Moğolistan parlamentosunun en tanınmış milletvekili Mr. Erdeneburen ve Moğolistan’ın Ankara büyükelçisi Mr. Ochircav ve Moğol heyetine verdiği sımsıcak yemekte iki hamle sonrasını yani Moğolistan’daki Aydıner imparatorluğunu görür gibi oldum. 

GURUR KAYNAĞIMIZ XANADU

         Farklı konseptiyle her yıl dünya çapında ödüller alan Antalya’daki Xanadu Resort Hotel Türk turizminin gerçekten gurur kaynağı. Açıldığı günden beri yabancı ve yerli turistlerin devamlı gözdesi olan ve kriz dönemlerinde bile doluluk oranını yakalayan otel prensiplerinden hiç taviz vermez.

         Geleceğin hayati gereksinimlerinden birisi olan su ile de ilgilenen grup; Aysu gibi nefis bir kaynak suyunu da çok güzel yatırımlarla heba olmaktan kurtarıp masalarımıza taşımıştır. Genç yaşta Antalya’nın Moğolistan fahri konsolosluğu ünvanını da alan Ömer Aydıner aynı zamanda tam bir aile babasıdır. Çocukları Ilgın ve Çağıl’ı büyük bir özenle yetiştiren anne Güler hanım ne kadar övünse azdır. Çünkü Çağıl’ın başarıları, sanatsal yeteneği Türkiye sınırlarını bile aştı. Çocukların bu denli başarısında beslenme desteği sağlayan Trilye’nin de payı olduğunu söylemek herhalde bencillik sayılmaz.

         İnsanların büyüklüğünü inançlarının büyüklüğü belirler. Nereye gittiğini bilen insanlara bütün dünya yol verir. Gençler bu yolları aştıkça ülkenin üzerindeki kara bulutlar yok olacaktır. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın