0Yorum

Anadolu'dan Yükselen Değerler

          Evine yeniden dekorasyon yaptırmak isteyen Japon iş adamı bir duvarı yıktığında ilginç bir kertenkele ile karşılaşır. Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasında çukur bir boşluk bulunur. Duvarı yıkarken oraya dışarıdan gelen bir çivinin ayağına batması sonucu sıkışmış olan kertenkeleye baktıkça kendini kötü hisseder ve aynı zamanda meraklanır.  

         Muhtemelen bu çivi 10 yıl önce, ev yapılırken çakılmıştı. Nasıl olmuştu da kertenkele bu pozisyonda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamayı başarmıştı? Karanlık bir duvar boşluğunda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamak çok zor olmalıydı.

         Çalışmayı bıraktı ve kertenkeleyi izlemeye başladı. Acaba ne yiyordu? Sonra nereden çıktığını fark edemediği başka bir kertenkelenin ağzında taşıdığı yemekle geldiğini gördü. Bu nasıl sevgi diye adam sersemledi. Ayağı çivilenmiş kertenkele, 10 yıldır diğer kertenkele tarafından beslenmekteydi…

         Selahattin Kaleli, Çorum’un Alaca kasabasında doğmuş, sevgi ve çalışkanlığı birleştirip sürekli büyüme trendini yakalamış çok değerli bir iş adamıdır. Kaleli Şirketler Grubu’nun sahibi Selahattin Bey 1968’de Selahattin Kaleli adıyla petrol, akaryakıt, madeni yağ ticaretine Alaca İlçesi’nde başlamıştır. İlk kurduğu akaryakıt istasyonundan kısa bir süre sonra Ankara’da toptan akaryakıt işine devam etmiştir. İlerleyen yıllarda Lassa bayiliği, Çorum’da Total akaryakıt istasyonu, madeni yağ toptan satışı, Renault otomobillerinin satış, tamir, bakım servisi, büyük filo dağıtım noktası, 6’sı tır olmak üzere 42 adet tanker filosu ile müşterilere dağıtım ağı kurmak, Ulus’ta 3 yıldızlı otel işletmeciliği gibi istihdam sağlayan pek çok işi başarıyla yürütmüştür. Bestoil istasyonlarının da sahibi olan Kaleli Şirketler Grubu bünyesinde barındırdığı tüm iş yerlerinde güven ve kaliteli hizmeti ilke edinmiştir.

 MÜTEVAZI İNSAN

          Selahattin Bey ile tanışmamız eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ateş Amiklioğlu vesilesiyle olmuştur. Birkaç kez yurt dışından gelen önemli simaları Trilye’de ağırlayan Kaleli’nin yaşantısı bu kadar büyük işler başarmasına rağmen son derece sade ve gösterişsizdir. İnsanlara olan sevgisi, alçakgönüllü davranışları onu tanıyan herkeste aynı duyguyu uyandırmıştır. Toplumda her kesimden insanlar tarafından sevilen Selahattin Bey dürüst iş adamı kimliğine yakışır şekilde yıllardır birçok kurum ve kuruluşlardan başarı belgesi almıştır. Vergi rekortmenliğinde de ilk sıralarda yerini koruyan Kaleli 200 kişiye iş imkanı sağlamaktadır. Çalışanlarının yanında ve memleketinde herkesin bindiği arabaları tercih eden, gösterişi hiç sevmeyen Selahattin Bey tam bir fakir babasıdır. Kararlı, ilkeli çalışmanın insanı mutlaka başarıya taşıyacağını söyleyen Kaleli, sürekli ileriye bakmakta ve teknolojiyi, sektördeki yenilikleri yakından takip ederek çağa ayak uydurmaktadır.

 SOSYAL SORUMLULUK

          2006-2007 eğitim ve öğretim yılında faaliyetlerine başlayan Kaleli Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, düzeyli, ilkeli çalışmalarıyla, sosyal faaliyetleriyle ve öğrencilerine gösterdiği üstün hizmet anlayışıyla kendi bölgesinde kısa sürede tanınan ve aranan bir yurt haline gelmiştir. Standartların üzerinde çağdaş, konforlu, okula servis hizmeti bile sağlayan sıcak bir aile ortamını sağlayarak sektörde örnek olmuştur.

         Çorum’da ve Ankara’da yaptığı başarılı ticari faaliyetler dışında, insanlara sevgi ile yaklaşması ve iyilikseverliği ile de tanınan, çok takdir toplayan Selahattin Kaleli Çorum’un yükselen yıldızlarındandır.

         Saygın olmak, bir ömür boyu fedakarlık ve çalışmakla elde edilir. Büyük insanların başarıları çektikleri çile ve çaba ile mümkün olmuş, şans ve talihle alakaları olmamış, başarıları sayesinde de şans ve talihi yenmişlerdir. İyi pazarlar.

 

 

Yorum Yazın