0Yorum

Amerika'daki Gururumuz

 

 

                   Gerçekleşmesi için çok uzun yıllar gerekiyor diye hayalinizden asla vazgeçmeyin, çünkü zamanı durdurmak olanaksız. Hiç aklınızın ucundan geçer miydi? Bir gün gelecek kalpçiler anjiyo denilen bir yöntem bulacaklar ve kalbini açmadan ameliyatsız kalp kapakçığını değiştirecekler. İşte uluslararası düzeyde çığır açan yepyeni kardiyolojik tedavi yöntemleriyle ilgili araştırmaların başını çeken kişi. Dünyanın en önemli referans kalp merkezlerinden biri olan Cleveland Clinic Kardiyoloji Bölümü Başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Murat Tuzcu’dur.

Geçtiğimiz haftalarda bakan olduğu günden beri hiç unutulmayan Çalışma eski Bakanı Ateş Amiklioğlu’nun konuğu olarak Trilye’ye gelen Murat Tuzcu 1977 İstanbul Tıp Fakültesi mezunudur. 

ELAZIĞ’DAN CLEVELAND’A 

                        1983 – 1985 yılları arasında Elazığ’da dahiliye uzmanı olarak çalışan Tuzcu 1985 -1989 yılları arasında  Cleveland Clinic Kardiyolojide yüksek ihtisasını yapmıştır. 1992 yılından bu yana da Cleveland Clinicte çalışıyor ve aynı zamanda öğretim üyeliği yapıyor. Dr. Tuzcu dünyanın her yerindeki büyük ve saygın kongrelerde ve  Türkiye’de sık sık konferanslar  vererek bildiklerini paylaşmaktadır. Şu ana kadar yüzelli civarında Türk Kardiyoloğunun Cleveland’da ileri çalışmalar yapmasını sağlamıştır. Amerika’da kalp sözcüğü geçtiğinde hemen Prof. Dr. Murat Tuzcu’nun adı anılmaktadır. Tuzcu 2007 yılında dünyanın en büyük uluslararası Kardiyoloji kongresi olan “American College of Cardiology 2007”de bilimsel Kurul Başkanlığına getirildi. Ne kadar gururlansak azdır. Süper gücün insanlarının hatta tüm dünyanın kalbini onaran doktorun Türk olması!  

 

Yorum Yazın