0Yorum

Güzel Başarılar


Shidzue Kato, kadın hakları konusunda önde gelen aksiyonerlerdendir. Bir gazeteci, bu bayanın 100. yaş günü partisine katılır ve ona “Bu kadar uzun yaşamanızın sırrı nedir?” diye sorar. Kato ona: “Günde en az on kez heyecanlanmanızı sağlayacak şeyler bulun” diye cevap verir. Devamında şunları söyler: “Sabah kalktığınızda hala yaşadığınızı anlamak, heyecan verici bir şeydir. Sabah kahvaltısında lezzetli bir şeyler yemek heyecan vericidir. Ve yine sabah pencereden baktığınızda o buğulu havayı görmek de insana heyecan verir. Güneşin hayat veren ışığını görmek ve yağmurun yeryüzüne inişini seyretmek de sizi duygulandırabilir. Etrafınıza şöyle bir baktığınızda en basit şeylerde bile bir güzellik olduğunu görüp, dünyada sizi duygulandırabilecek ve canlı tutabilecek ne kadar çok şeyin var olduğunun farkına varırsınız.”
Nüket Kantarcı’yı Trilye Balık Restautantı'nı devraldığım 2002 yılının ilk günlerinde tanıdım. Ankara Kültür Sanat isimli bir dergi çıkartır, azimle ayakta durmaya çalışırdı. Hiç bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi vardı.
Nüket Hanım, Ekonometri dergisinin imtiyaz sahibidir. Dergi çıkartmanın zorluklarını çok iyi bilen birisi olarak sektörde yükselen bir değer gördüğüm Nüket Hanım’ın emekleme günlerinden nasıl bugünlere geldiğini, çektiği sıkıntıları, verdiği emekleri anlatmakla bitmez.
Türkiye’nin her bir yanında okunan bir derginin Ankara kökenli olması da ayrıca çok sevindirici. Hayata onun kadar bağlı, çektiği zorluklara tebessümle göğüs geren, tuttuğunu koparan ve başarıya odaklanan çok az kimse tanıdım. Nüket Hanım sosyal sorumluluk projelerine çok önem verir. Bu nedenle Anadolu’nun en ücra köşelerine gider çalışmalar yapar.
Kantarcı, geçen mayıs ayında moderatörlüğünü yaptığı Düzce’deki panelde “Kadınlarda Kolektif Hareket Etme Kültürü” konusunu işlemiştir. Panelistlerin sunumlarından sonra Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin “İşte Biz de Varız” adlı girişimcilik ve yenilikçilik yarışmasının Türkiye birincisi (FINKABUN) fındık kabuğu unu projesinin öğrenciler tarafından sunumu yapıldığında fındık kabuğu unundan çok şaşırtıcı inovatif ürünler ortaya çıktı. Buna benzer girişimcilik faaliyetlerini artırıcı pek çok çalışmanın yapılacağını dile getiren Kantarcı’yı tanıdığım günden beri hiç yürüdüğünü hatırlamıyorum. O devamlı koşturur. Ankara’da, Anadolu’da, yurdun her bir yanında…
Her yıl, marifet iltifata tabidir diyerek pek çok iş kadınına ve iş adamına seçici bir jüri oluşturarak imtiyaz sahibi olduğu dergi adına ödül dağıtır. Birisinde ışık gördüğünde ona nasıl yardımcı olurum diye uğraşır durur hiçbir karşılık beklemeden. En sıkıntılı günlerinde bile tebessümü eksik etmez yüzünden.
Yazılarında ülke sevgisini sürekli vurgulayan Nüket Hanım sık sık dövizimizin gereksiz yere yurt dışına gitmesine karşı olduğunu bildirir ve yerli ürünlerin daha yoğunlukta kullanılmasının yararlarını anlatır. Toplumsal konularda da görüşlerini cesurca dile getiren Kantarcı çok değerli yazar, sanatçı ve iş adamları ile özel röportajlar yapar. Tekstilden inşaata, mobilyadan bilişime, hizmet sektöründen emlak sektörüne kadar pek çok sektörde en iyileri, en çalışkanları bulup sektörün sorunları ve önünün açılması için yapılması gereken işlerin aşamalarını okuyucularıyla paylaşır.
Yıllardır kendisine destek veren eşi Kemal Bey, çocukları Sertaç ve Sercan da bir elin ayrılmaz parçalarıdır.
İnsanların yaşama bakışları çok önemlidir. Karamsar olmak zor değil, zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gökkuşağı gibi gülümseyebilmektir.
Kucaklamaya kollarınızın yetmeyeceği bir ağaç minicik bir tohumla başlar. En uzun yolculuklar bir adımla, gerçek sevgiler bir tebessümle başlar. Onun için ara sıra güneşe doğru zıplamak gerekir, güneşe ulaşılmaz ama hiç olmazsa ayaklarınız yerden kesilir.
Günün parlak ışığında görebileceğiniz en uzak cisim güneştir. Fakat gecenin karanlığında milyonlarca kat uzakta olan yıldızları görürüz.
Özel dünyanızın karardığı gelecek seferde bunu hatırlayınız.

Yorum Yazın