0Yorum

Enerjisi Hiç Azalmayanlar

 

          Bizi yüzümüze karşı eleştiren ama herkesin içinde savunan, başarılarımıza sevinen, başarısızlıklarımıza üzülen, bizi üzgün görünce öteki dostlara haber verip bizimle ilgilenmelerini isteyen, bir başka kıtada yaşasa da günde on dört saat çalışsa da kendisine gereksinim duyduğumuz anda yardımımıza koşan insanlara gerçek dost denir. Ve yaşamda en büyük zenginlik, böyle dostlara sahip olmaktır.

         Haldun Dormen sanatçı kişiliği yanında mütevazılığını hiç yitirmemiş gerçek bir dosttur.

         Genç yönetmen Metin Arslan’ın başarısında büyük emeği geçen,  ülkemize sayısız sanatçı ve sanat eseri kazandıran Haldun Bey’i uzun yıllardır tanırım ve her geçen yıl sevgim, saygım katlanarak artmaktadır.

         ABD’de Yale Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldıktan sonra İstanbul’a döndüğünde Küçük Sahne’ye giren ve “Cinayet Var” oyunuyla ilk kez seyirci karşısına çıkan Dormen, 1957 yılında Dormen Tiyatrosu’nu kurdu.

         1961 yılında ilk müzikal olarak bilinen “Sokak Kızı İrma”yı sahneleyen Haldun Bey, 1966’da sinemacılık yaptı. Bu dönemde iki film yöneten Dormen, “Bozuk Düzen” filmiyle 3. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film Ödülü”nü, “Güzel Bir Gün İçin” ile de 4. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Komedi Filmi Ödülü”nü aldı.

 HER KOLTUKTA BİR KARPUZ

          1977 yılından sonra televizyonculuk ve radyoculuk ile uğraşan Haldun Dormen Milliyet Gazetesi’nde 8 yıl boyunca gazetecilik yaptı.

         Devlet Tiyatroları’na iki kez müzikal çalışması yapan Dormen, yıllar önce “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu” müzikalinden sonra şu anda da yeni yazdığı “Kantocu” ile Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sevenlerinin karşısına çıkıyor.

         Gençlerdeki ışığı ve iki hamle sonrasını görmesiyle tanınan Haldun Dormen, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahiptir. Workshoplar, öğrencilere ders verme gibi her saatini ülkesine ve sanat alanına hizmet etmekle değerlendirir.

SOSYAL SORUMLULUK

         O, yaptığı güzelliklerden bahsetmez. Bu konularda reklamı sevmez. MS hastaları için sahneye çıkar, herkesin elinden tutar, herkese yardımcı olmaya çalışır. 1997’den beri verilmekte olan Afife Jale Ödülleri’nin gerçekleşmesine ön ayak olmuştur.

         Çalıştıkça, güzel eserler sundukça yorgunluğu azalan Dormen, ABD’den İstanbul’a seyahat edip, birkaç saat dinlendikten sonra Ankara’ya gelip konser verir ve konserden sonra Trilye’ye uğrar, hiçbir yorgunluk emaresi göstermeden saatlerce hoş sohbet eder.

         TRT HD kanalında bugünden itibaren yayınlanacak olan “Balık Ankara’da Yenir” programının ilk konuğu Haldun Dormen’le söyleşimiz saat 16:50’de yayınlanacak.

         Programı yaptığımız gün bir kez daha takdir ettiğim Haldun Dormen, program bitiminde bir çay bile içemeden restorandan ayrıldı. “Süreyyacığım beni prova için 30 kişi bekliyor onları bir dakika bile bekletemem” dedi.

         Hacettepe Üniversitesi’nden “Onursal Bilim Doktoru” unvanını alan Haldun Dormen’i bir kez daha gıpta ile uğurladım.

         Başarı, kıymetli kazanımlar, uzun uğraşılar sonucu elde edilir.

         Gerçekten değerli bir şeye ulaşmanın kestirme bir yolu yoktur.

         İyi pazarlar.

Yorum Yazın