0Yorum

Cesaretli Atılımcılar


Yazılarını yazmak üzere okyanus sahillerine giden bir yazar, sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yakınlaştığında bu kişinin sahile vuran deniz yıldızlarını okyanusa atan genç bir adam olduğunu fark eder. Yazar genç adama yaklaşarak sorar:
“Neden deniz yıldızlarını okyanusa atıyorsun?”
Genç adam:
“Güneş yükselip, sular çekilecek. Onları suya atmazsam ölecekler.”
Yazar devam eder:
“Kilometrelerce sahil ve binlerce deniz yıldızı var. Ne fark eder ki?”
Genç adam yazarı dinledikten sonra yanıtlar:
“Onun için fark etti.”
Yazar, genç adamın yaptığının olup biteni izlemek yerine bir şeyler yapmak olduğunu anlar ve ona katılarak bütün sabahı okyanusa deniz yıldızı atarak geçirir.
Mehmet Aydıner’i Trilye Restaurant'ı açmadan önceki yıllardan beri tanırım. Çok olumsuz koşullarda bile ülkesinin geleceğine olan inancını hiçbir zaman yitirmemiş, var olduğu sürece Türkiye ekonomisine artı değerler katma çabasıyla müstesna yatırımlar yapmayı kendine şiar edinmiştir.
Aydıner alın terinin azim ve cesaret ile birlikte çok kuvvetli bir harç oluşturduğunu sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya kanıtlamış bir şahsiyettir. Yönetim, insan kalitesi, çağdaş teknoloji ve bilgi sistemlerine verdiği önemle çağı yakalamış, gelecekten bugüne görüş açısıyla yarattığı yüksek kaliteli ürün ve hizmetleriyle farklılığını ortaya koymuştur.
1970 yılından bu yana ana faaliyet alanı olan inşaat işleri bünyesinde baraj, bina, alt yapı, yol ve benzeri alanlarda taahhüt işleri yapmış ve birçok önemli projeye imza atmıştır. Deneyimleriyle ve başarılı işleriyle Türkiye’nin gelişimine ve ileri gitmesine katkıda bulunmaya devam etmekte olan Mehmet Bey hala genç bir delikanlı edasıyla hiç yorulacağa ve duracağa benzemiyor.
İnsana, doğaya ve çevreye itinalı davranıştan hiç ödün vermeden daha güçlü Türkiye ve mutlu bir toplum yaratmaya olan istek ve arzusu kendisine de duyulan saygıyı artırmaktadır.
Mehmet Aydıner’in sahibi olduğu Aydıner Grup, Moskova villaları inşaatı, Balgat hava üssü kapalı hangar ve soğuk hava depoları inşaatı, Portakal Çiçeği çok katlı bina inşaatları, dünyaca üne kavuşmuş Xanadu Otellerinin inşaatı, köprü, yol, su kanalizasyon inşaatları, Erdemir’in sürekli tavlama hattı tesisi, ekipman montajı, enerji grubu, arıtma ve isale grubu, sulama grubu ve bu grupların yapmış olduğu Türkiye’nin dört bir yanındaki kaliteli işlere imza atmıştır.
Aydıner, bünyesindeki 13 ayrı şirket ve yeni iştirakleriyle birlikte, inşaat, enerji, sanayi, ziraat, turizm, ticaret, madencilik, gıda ve ekonominin pek çok alanında atılımlara devam etmektedir.

ŞARK GÖREVİNİ TAMAMLADI

11.11.2011 tarihinde hizmete açtığı Erzurum’daki tesisiyle de hem doğunun hem de kayak seven yerli ve yabancı turistlerin yüzünü güldürdü. Mutlaka alanında en iyi olmaya namzet olacağını, Mehmet Bey’in ve her zaman desteğini esirgemeyen zarif eşi Nirvana Hanım’ın titizliğini ve çalışkanlığını bildiğim için şimdiden tahmin edebiliyorum.
Abu Dabi’deki projeleri ile de çok yakından ilgilenen Aydıner, tüm ülkelerde “Türkiye’nin kalitesi budur” dedirtecek titizlikte işler yapan, asla kaliteden taviz vermeyen çok ciddi bir iş adamıdır. Günübirlik düşünce ve sıradanlık onun hayatında asla yer edinememiştir.
Karadenizli olduklarından mıdır yoksa sağlıklı yaşama inançlarından mıdır bilemem ama balığa bu kadar düşkün ender ailelerdendir Aydınerler. Mehmet Bey’in birbirinden güzel ve yetenekli torunları Ilgın ve Çağıl doğduklarından beri Trilye’nin balıklarıyla büyümüşlerdir.
Türkiye ve dünya çapında birbirinden güzel işler yapan ve ülkemize istihdam sağlayan tesislerinde sürekli ödüllere layık görülen Mehmet Bey ve Nirvana Hanım, o kadar sade ve mütevazı hayat sürdürürler ki onları zaman zaman akşam saatlerinde baş başa balık yerken izlediğimde hep gıpta ile bakmış ve nazar değmesin diye dua etmişimdir.
İnsanların çabaları, ancak vazgeçmeyi reddettikleri zaman meyvelerini verir.
Cesaret etmek bir an için ayaklarının yerden kesilmesidir. Cesaret etmemek ise kafanın kesilmesidir.
Dalın üzerine basmaya korkmayın. Ne de olsa meyve daldadır.

Yorum Yazın