0Yorum

Başarıdan Başarıya Koşanlar

Ünlü ressam Nicolas Poussin, başarısının sırrını soranlara şöyle bir açıklama yapar:

“Yaptığın her işi, en iyi şekilde yapmaya gayret et!”

Bir arkadaşı ona, İtalyan ressamları arasındaki büyük şöhreti nasıl yakaladığını sorduğunda Poussin şu cevabı verir:

“Çünkü ben yapılması gereken hiçbir şeyi ihmal etmedim.”

1990’lı yılların başında Genelkurmay Karargahı ve Köşk’teki konutlara zevkli mefruşat işleri yapan Ertuğrul Mefruşat’ın sahibi Abidin Ertuğrul ile zaman zaman sohbetlerimizde Ali Kantur ismi çok telaffuz edilirdi. Yani 20 yıl önce Tepe Grubu’nun başarılarında, merhum İhsan Doğramacı’nın yaptığı güzel işlerde Ali Kantur’un vizyonundan, zekasından, çalışkanlığından bahsedilirdi. O zamanlar kulağım başarı sözcüğüyle sanki özdeşleşmişçesine bu isme aşina olmuştu. Ancak tanışmamız birkaç yıl önce oldu.

Ali Kantur, yaşamı boyunca başarıdan başarıya koşmuş, çok değerli bir iş adamıdır. 1970 yılında ODTÜ’yü bitirdikten sonra 1972 yılında ABD Syracuse Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. İlerleyen yıllarda ODTÜ ve Gazi Üniversitesi’nde yüksek lisans programında part-time öğretim üyeliği yapmıştır. 31 yıl Tepe Grubu’nda şirket müdürlüğü ile başladığı görevinden 2004 yılında murahhas üye ve yönetim kurulu başkanı olarak ayrılmıştır.

MAMAK MUCİZESİ

Ali Bey, inandığı ve kafasına koyduğu işleri hayata geçirmesiyle tanınır. Eskiden Çankaya’da oturan herkes akşam saatlerinde hoş olmayan bir kokuyu teneffüs ederdi. Bu koku Mamak çöplüğünden gelirdi. Ama artık orada bir mucize gerçekleşti.

Ali Kantur ve ekibi öyle bir tesis kurdu ki Mamak’a; kamyonlar dolusu çöp dökülüyor ancak ortada çöp yok. Çöp gübre oluyor, elektriğe dönüşüyor. Açığa çıkan ısı ile seralarda domates, üzüm üretiliyor. Biodizel üretecek yosun haline geliyor. Geriye sadece %15’lik bir kül kalıyor ki o da istenirse çimento olabilir.

Seralarda üretilen yosunla Türkiye’nin tüm yakıt ihtiyacını karşılayabilir olması ülkemizin en önemli sorunlarından birinin çözülmesinde yardımcı olabilecek nitelikte. Akıllara durgunluk veren bu başarılı girişim ile Türkiye’de özel sektörün dinamizminin çığır açabilecek ölçüde olduğu konusundaki haklılıklarım bir kez daha taraftar bulmuş oldu. Karamsarlıkların da azalmasına etken oldu.

Halen Kantur & Akdaş İnş. Gıda Paz. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, İşbir Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, ITC Invest Trading & Consulting AG Yönetim Kurulu Başkanlığı ve daha bir çok şirkette önemli görevleri de yürüten Kantur, bir koltukta birkaç karpuzun taşınabileceğini adeta dikte ettirmektedir.

Hayatta büyük başarıların elde edilmesinde tesadüfün ve şansın çok az payı vardır.

Bazen atılganlık istenen sonucu alabilse de en güvenli başarı yolu çalışma ve sabır yoludur.

Başarılı insanlar ayrıntılardan nefret edenler değil, o ayrıntılar üzerinde dikkatle çalışanlardır. Aklın kavradığı ve inandığı her şey başarılabilir.

Not: Bu sıcak havalarda mevsime uygun, iştah kabartıcı balık tarifleri veriyoruz. Ancak sokaktaki dostlarımızı da unutmayalım. Kapımızın önüne bir kap su, bir kap yemek koyalım lütfen.

Yorum Yazın