0Yorum

Azmin Zaferi

             Geçenlerde Trilye’de son yılların en azimli sporcularından birisini ağırladık. Geçirdiği trafik kazası sonucu bedensel engelli olup, yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Gizem Girişmen’in yaşam öyküsü herkese örnek olmalıdır.

             Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümünden mezun olan ve okçuluğa 21 Eylül 2004 tarihinde başlayan Girişmen kısa zamanda sayısız başarılar yakalamış.

             Dördüncü Avrupa Okçuluk şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olan,   2006 Türkiye Bedensel Engelliler Okçuluk Şampiyonasında olimpik yay bayanlar  kategorisinde birincilik,  temmuz 2006  Osman Şahin Okçuluk Turnuvasında birincilik, 25 Mart 2006 Bedensel Engelliler Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonasında Türkiye şampiyonluğu, Kore’de 2007 de yapılan sıralama atışlarında dünya birinciliği  gibi üç yıldan kısa bir süreye sığmayan başarılar. 

HEDEF ÇİN OLİMPİYATLARI 

             Karides ve kalamar tutkusu olan Gizem’in tek hedefi 2008 yılında Çin’de yapılacak dünya şampiyonluğunda Türkiye’ye altın madalya getirmek. Ben inandım doğrusu. Bu kız bu azimle daha çok madalya kazanır.  Dünyada azim olmaksızın başarılmış hiç bir büyük şey yoktur. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yüksekte değildir. İyi pazarlar. 

Yorum Yazın