0Yorum

Ankara Tutkunları

Ünlü orkestra şefi Arturo Toscanini’nin 80. doğum gününde, oğlu Walter’a babasının en önemli işinin, en büyük başarısının ne olduğu soruldu.

Walter şu cevabı verdi:

“Babam açısından böyle bir şey düşünülemez çünkü herhangi bir anda ne iş yapıyorsa o iş babamın hayatının en büyük işidir. İster bir orkestra yönetsin, isterse bir portakal soymuş olsun, yaptığı her şeye son derece önem verir ve özenle yapar.”

Bizim evin küçük ferdi Tontik, geç saatlere kadar çalıştığım gecelerde en yakın arkadaşım olur. Zaman zaman uykuya dalsa da kapı gıcırtısına uyanır. Evimizin önüne park eden arabaların kontak anahtarı çalışınca hemen cama doğru havlar. Birkaç kez peşinden gidince geç saatte işinden evine gitmek üzere aracına binen, işini en iyi yapanlardan, bir Ankara tutkunu değerli iş adamı Can Cavuşoğlu ile karşılaştım.

Ankara’ya yararlı projeler üretip onları gerçekleştirmeye çalışan Çavuşoğlu, 8 yıl önce kurduğu MAG Medya Bünyesi altında MAG dergisi, Spor MAG, MAG Bride, MAG Beauty, MAG İnşaat, emlak, Ankara Guide gibi birçok yayına imza attı.

Ankara’ya ilgi çekmek için çok büyük efor sarf eden Çavuşoğlu, www.ankaracity.com, www.ankaratourism.com, www.dunyabaskentleri.com, www.yesilikoru.com gibi internet siteleri projeleriyle şehrimizin gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Genç yaşına rağmen ekip çalışmasına büyük önem veren Çavuşoğlu, çok çalışkan ve araştırmacı bir yapıya sahiptir. İnandığı projelerin üzerine kararlılık ve içtenlikle gider. Yaratıcı hayal gücü, vizyonu, azmi, önüne çıkan engelleri çözmede gösterdiği yetenekler onu farklı kılan özelliklerinden sadece birkaçıdır.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans eğitimi alan Can Çavuşoğlu’nun girişimci ruhunu iş hayatının ilk yıllarında görmek mümkün. Angora tavşanı yetiştiriciliği, damacana su bayiliği, otelden mağaza açılışına, konserlere kadar pek çok farklı etkinliklerin organizasyonu, bazı işletmelere danışmanlık hizmeti, bilişim sektöründe irili ufaklı yaptığı web siteleri, onun girişimci ruhunu anlatmaya yeterli olacaktır.

MAG AKADEMİSİ

Ankara’da doğan ve ulusal alanda başarılı olan MAG dergisi 8. yılını doldurdu. Ankara markalarına çok özel bir sempatim olduğu için çizgisini hiç bozmayan MAG dergisini ayrıca severim. Ve her sayıda Can Bey ve ekibinin ayrı ayrı heyecanının dergiye yansıdığını görürüm. Geniş bir ekiple çalışan MAG ailesi okurlarını her yeni sayı için heyecanlandırmaktadır. Her sayfasındaki özen, kalite, dedikodudan uzak düzeyli magazin haberleri, objektif ve pozitif yayıncılık MAG’ı farklı kılan unsurların başında gelmektedir. Daha önceki yıllarda dergide çalışan pek çok kişi şu anda değişik yayın organlarında başarılı görevler yapmaktadır. Yani MAG bir akademi gibi sektöre öğrenci yetiştirmektedir.

Her başarılı erkeğin arkasında görünmeyen elin olması Can Bey’in yaşamında da hissedilmektedir. Eşi Seda Hanım’ın yaratıcı ve yenilikçi görüş açısı dergiye hem görsel hem de içerik açısından artı değer katmaktadır. Ablası ve ortağı Beril Çavuşoğlu’nun ise derginin ivmesinin sürekli yukarıya doğru hareket etmesinde çok büyük emeği vardır.

Bir başka Ankara tutkunu ve matbaacılık konusunda önemli yetenekleri olan eski milletvekili Yılmaz Ateş ile bir gün sohbetimizde aynen şöyle demişti: “Genel Merkez binasına yüzlerce dergi gelir ama zamanımız onları okumaya yeterli değil, o nedenle sadece birkaçını ayırıyoruz.” Ben de her ay 4-5 kitap ve dergi okurum. Ateş’in görüşlerine o gün de katıldım. Trilye’ye gelen yüzlerce dergiden birkaçını ayırıp hakkını vererek okuyorum. Bunlardan bir tanesi ve en başında geleni, olmazsa olmazı MAG dergisidir. Ankara’dan yurda yayılan MAG’ın başarısı, çıtası sürekli yükselmektedir. Tutarlılık, objektiflik, yayıncılığın en önemli unsurlarındandır. Can Cavuşoğlu genç yaşta büyük başarılara imza attı. Sağlam ve emin adımlarla, mütevazı duruşuyla, çalışkanlığıyla daha çok güzel işler yapacağının sinyalini vermektedir. Başarılı insanların yaşamlarında sözcükleri kullanmak çok önemlidir, dikkatle seçilmesi gerekir. En önemlileri sırasıyla şu şekildedir:

En önemli 6 sözcük: Evet, ben hata yaptığımı kabul ediyorum.

En önemli 5 sözcük: Aferin, iyi bir iş yaptınız.

En önemli 4 sözcük: Bu hususta düşünceniz nedir?

En önemli 3 sözcük: Eğer izin verirseniz?

En önemli 2 sözcük: Teşekkür ederim.

En önemsiz 1 sözcük: Ben.

En önemli 1 sözcük: Biz.

Başarılarıyla ilgili her söyleşide Can Çavuşoğlu’nun sözcükleri ne kadar özenle seçtiğini ve nasıl başarıyı yakaladığını anlamak öğrencilere okullarda okutulacak ders niteliğindedir.

Yorum Yazın