0Yorum

Umutların Yılı 2021

Geçtiğimiz yıl yazımızın başlığına “Hiç hoş gelmedin 2020” diyebilir miydik? Nereden gelirdi aklımıza dünyanın başına gelecek kötü şeyler…

2021’e umutlu girmemek için hiçbir gerekçemiz yok. Çünkü en önemli konularımızın başında sağlık var. Rahmetli Vehbi Koç’un sağlığı rakamlarla tarif edişi geliyor aklıma. 1 rakamının sağına sıfırları yerleştirince büyük servet oluyor. Biri çekince sıfırlar kalıyor, hiçbir değer etmiyorlar. İşte bir rakamı sağlıktır derdi Türkiye ekonomisinin çimentolarından Koç grubunun yaratıcısı Vehbi Koç.

2021’e aşı ile tedavi edici ilaçlarla giriyoruz. Şanslıyız, mutluyuz, umutluyuz. Geçtiğimiz yıl mart ayında koronavirüs teşhisiyle hastaneye yattığımda Sağlık Bakanlığı’nın üçlü protokolü uygulanıyordu. Ama bu ilaçların kesin olarak tedavi ettiği muammaydı. Şimdi öyle değil. Tünelin sonunda ışık göründü. İlaçlar, tedavi ve aşı var. Hala daha Çin aşısını tartışanlara şaşıyorum. Bir buçuk milyarlık ülke bu virüsü nasıl yendi? Yazılan senaryolara inananların aşı spekülasyonlarına aklım ermiyor. Her Türk vatandaşı derhal aşı olmalı.

GÜZEL GÜNLERE

Para kaybederseniz yaşadığınız sürece küllerinizden tekrar doğup kazanabilirsiniz. Öyle iş insanları biliyorum ki tekrar eski güçlerine kavuşan… Öyle dostlarımı biliyorum, amansız hastalıkları yendiler. Bağışıklık sisteminiz güçlüyse, ciddi bir kronik hastalığınız yoksa hastalıkları her zaman yenme potansiyeliniz var.

Ama bir tek şey var ki onu kaybederseniz her şeyinizi kaybedersiniz: Umut! O nedenle umutlu bakalım 2021’e. Sorunları nasıl çözeriz diye düşünelim, gelecekte bizi tehdit eden konulara şimdiden tedbir alalım; kuraklık, tarım gibi. Ama kaldığımız yerden devam edelim. Dünden ders alarak, günü yaşayarak, biraz da geleceği düşünerek yaşamak bizi huzura kavuşturacaktır.

2020 yılındaki koronavirüs felaketi bize çok şey öğretti. Para hırsının beyhude, paylaşmanın çok ulvi bir duygu olduğunu, başka Türkiye olmadığını, kenetlenmemiz gerektiğini, üretimin ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi öğrendik.

Yüzyıl önce “Bir Türk dünyaya bedel” söyleminin gerçekleştiğini yaşadık 2020’de. Uğur Şahin ve Özlem Türeci, dünyayı kurtaran aşıyı bulduklarında bizi küçümseyenlerin mahcubiyetini gördük. Her alanda üretim seferberliğine geçip dünyayı yine yanıltabiliriz.

2021’in geçtiğimiz yılın acılarını saracağına inanıyorum. Tedbiri elden bırakmadan güzel günlere yelken açmanın zamanı geliyor. Hoş geldin 2021… Uğur, şans, bolluk, bereket, huzur ve nice güzellikleri beraberinde getir.

Yorum Yazın