0Yorum

Turizmde Yeni Umutlar

Geçtiğimiz hafta Antalya’da Türk turizminin sektörel buluşmalarından biri gerçekleşti. Denizbank sponsorluğundaki Uluslararası 9. Resort Turizm Kongresi artık çalıştaya dönüştü.

35 yıllık sivil toplum kuruluşu olan AKTOB’un Başkanı Dr. Erkan Yağcı, bu işe gerçekten gönül vermiş, vizyon sahibi çok değerli bir iş insanı. Turizme olan inancın ve desteğin boşa çıkmadığını konuşmasında vurgulayan Yağcı, Turizm Bakanlığı’nın 2023 için 75 milyon turistin Türkiye’ye, 20 milyon turistin de Antalya’ya gelmesinin hayal olmadığını söyledi ancak ayaklarımızın yere sağlam basması gerektiğini anlattı ve sektörün sorunlarını gerçekçi bir şekilde dile getirdi.

Kişi sayısı bakımından en iyi yılı yaşadıklarını söyleyen Dr. Erkan Yağcı, 2019 yılına damga vuran üç önemli konudan bahsetti. İlki Turizm Bakanı’nın arzusuyla ve vizyonuyla oluşan Turizm ve Tanıtım Ajansı’nın kurulması. Ehil ellerde yönetildiğinde etkisinin olacağını söyleyen Yağcı, Thomas Cook şirketinin iflasının hasarlarının ikinci konu, üçüncüsünün ise konaklama vergisi olduğunu anlattı ve sektöre yeni yükler getirilmemesini talep etti. Sahibi olduğu Concorde Otellerinde müthiş başarılar yakalayan Yağcı, AKTOB’da da sessiz çoğunluğun sesi olma görevini başarıyla yürütmektedir.

TURİZM BAKANI MUTLU

Turizmi 81 ile yaymaya kararlı ve sektöre oldukça hakim olan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, her ilin pay almasını istiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isabetli görevlendirmeleri meyvelerini veriyor. Hizmet kalitesiyle markalaşma, otellerdeki personele güzel lojmanlar yapımı gibi konulara değinen Ersoy, her kongrede yepyeni bir fikir ortaya atıyor.

BİSİKLET TURİZMİ

Bu yıl da bisiklet turizminden elde edilecek gelire yoğunlaşmış. Dünyada 44 milyon dolarlık bir pazar olduğunu, bisiklet dostu otel sayısının henüz 100 ama 1500’e çıkarılması gerektiğini, THY’de de kargo desteği verilmesinin bu turizme büyük yarar sağlayacağına değindi.

Kongrenin tohumlarının atılmasında büyük rolü olan, turizmcilikten yıllardır desteğini esirgemeyen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş turizmcilere yeşil pasaport verilmesi konusunu da gündeme getirdi.

Tabii ki turizm gelirlerinin artmasında en büyük etken güven endeksinin yükselmesi. Bu konuda durmadan çalışan İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı’na büyük minnet duyuyoruz. Onlar bizim var olmamıza hayatları pahasına katkıda bulunuyorlar. Var olmadan varlıklı olunmaz ki!

Yorum Yazın