0Yorum

Şimdi Alanya Zamanı

Uzun yıllardır ulaşım zorluğu nedeniyle Alanya’ya gitmek isteyen pek çok dostum serzenişte bulunurdu. Havaalanının açılmasından sonra Alanya yeniden turizmin gözdelerinden olmaya başladı. Yaz aylarının sona erdiği bu günlerde Alanya’da deniz mevsimi bitmedi. Deniz hala sıcak.

GECE HAYATI RENKLİ

Alanya’nın geceleri çok canlı. Limanın yanındaki eğlence yerlerinde yerli ve yabancı turistler sabahlara kadar eğleniyorlar. James Dean Bar’da gece şov izleyebilirsiniz. Denizin içindeki sandalyelere oturup Mırmır Restoran’da balık yiyebilirsiniz. Limandaki balıkçı barınağında kahve içebilirsiniz. Uzun yıllardır faaliyetini sürdüren Şefin Yeri’nde sarımsaklı paça ve işkembe çorbası ile geceyi noktalayabilirsiniz.

ŞEHİR TEMİZ

Yabancı turistler artık Alanya’da yerli olmuş. Tam bir Avrupa kenti havası var. Belediye, köpeklerin dışkıları için poşet bile koymuş çöp kovalarının yanlarına. En son Madrid’de görmüş ve çok etkilenmiştim. Kendini üretime adayan Ahmet Çevik Bey’in avokado, portakal ve mandalina bahçeleri gibi Alanya’nın her yeri yemyeşil ve ayrı bir güzel. Sabah kahvaltı etmek istiyorsanız Tepe Restoran’da yöresel lezzetlerle dört dörtlük bir kahvaltı yapabilirsiniz. Hava çok sıcaksa ver elini Dim Çayı. Olta ile yakaladığınız alabalıkları pişirtip yiyebilirsiniz.

Alanya Ticaret Odası eski Başkanı Kerim Taç, Alanya’ya turizmin laboratuarı demişti. Gerçekten de yurtdışından yerleşen on binlerce vatandaş mülk satın almış, Alanya da bunlara kucak açmış ve belediyede Yeni Alanyalılar Meclisi olarak temsil hakkı vermiş.

OTELCİLİK ÇITASI YÜKSEK

Kleopatra plajında her yer otellerle dolu. Hamit Gücüoğlu ve mimar eşi Müge Hanım, kardeşi Mithat Gücüoğlu ve eşi Duygu Hanım’ın yaşam gustolarını, ince zevklerini yansıttıkları Sunpark Otelleri, Avrupa’daki beş yıldızlı otellere taş çıkartır. O nedenle 12 ay yabancılarla dolup taşıyor. Birkaç yıllık rezervasyon yaptırıyorlar. Sunset Garden Oteli 1999’da “Dünyanın En İyi Garden Oteli” seçildi. Sunpark Garden ve Sunprime Otelleri çevreci tutumundan dolayı “Üç Yeşil Yaprak” ödülüne layık görüldü. Sunprime konseptinde dünya üçüncülüğü alan oteldeki hijyen, güler yüz, yemek kalitesi gerçekten parmak ısırtıyor.

Ama inanın en iyi ödülü müşteriler veriyor, bize gurur veren sürdürülebilir başarılar elde ediliyor. Turizme kadın elinin değmesi her zaman farklı oluyor. Otelin Genel Müdürü Esin Türktaş yıllardır zaman mefhumu tanımadan tüm konukların “Mutlu Hatıralar” ile tesisten ayrılmasının baş mimarlarından.

Yorum Yazın