0Yorum

Orman, Sanat ve Yemek

Tarabya’da bir yer keşfettim. Şehrin içinde bir orman ve ormanın yanı başında huzur veren bir mekan.

Testi Garden’a gittiğim gün orman yangınlarının en yoğun olduğu üzücü günlerden biriydi. Korkunç görüntüler gözümün önünde canlandı. Sanki ağaçların arasından bir tilki, tavşan gelip de yemeğimi paylaşacaktı. Çok istedim böyle bir duyguyu ama olmadı. Gecenin sessizliğinde derin ve huzurlu uykularına dalmak üzereydiler. Yurdumuzun dört bir yanında ormanı yakan caniler henüz buraya ulaşmamıştı. Bir kez daha hepsine lanet okuyorum. Ormanın ne demek olduğunu, hayatımızdaki önemini burada bir kez daha anlıyorsunuz.          

AİLE İŞ BAŞINDA

Mutfaktan geçerken mantarların içine rendelenmiş kaşar peyniri sevgiyle dolduran hanımefendinin işletme sahibi olduğunu hemen tahmin etmiştim. Erdal Sarıboğa’nın eşi Songül Hanım’ın mekanın başarısında büyük rolü var.

Tarabyaüstü’ndeki Testi Garden kış aylarında mangalbaşı olarak hizmet veriyor. Kışlık bölümde daha önce hiç görmediğim Japonların teppanyakisine benzer bir sistem var. Üstten gaz püskürtüyor mangal kömürüne, üzerine ızgara konuluyor ve kendiniz pişiriyorsunuz. Erdal Bey, “Bize özgü bir sistem” diyor.

KİŞİYE ÖZEL MANGAL

Bahçede de her masanın yanına mangal geliyor. Kendin pişir kendin ye. İnsanlar öyle keyifli ki… Yerli yabancı çok geniş bir müdavim kitlesi var. Mezeler günlük, etler özenle seçilerek alınıyor. Erdal Sarıboğa sabahın erken saatlerinde uyanıp eti, sebze ve meyveyi kendisi seçerek alıyor. Uykusuzluğundan şikayetçi değil, çok titiz ve ilgili. Yıllardır tatil yapmamış ama “Ben iş yerinde tatil yapıyorum” diyor. Müşterilerle de tek tek ilgileniyor. Belli ki 100 metreci değil, maratona çıkmış.

CD’den gelen müzik, Erdal Bey’in kızı Bahar Sarıboğa’nın kadife sesinden. Ünlü bir tenor Bahar Hanım üniversitede öğretim üyesi. Akademisyen bir sanatçı… Erdal Bey’in besteleri var, yıllarca sahne almış İstanbul’un ünlü mekanlarında. Oğlu Ozan Sarıboğa da besteci, kompozitör ve çok sayıda enstrüman çalan bir müzisyen. Ailece sanatçılar…

Sanatçı ruhlu ailenin işlettiği mekana da bu ruh yansımış. Mezeler oldukça lezzetli, etler dinlendirilmiş ve hiçbir kimyasal işlemden geçirilmemiş, tamamen doğal tatları sunuyorlar. Testi kebap için önceden sipariş verilmesi gerekiyor. Hafta arası ve hafta sonu İstanbulluların ve turistlerin akınına uğruyor Testi Garden. Yorucu İstanbul gününün akşamında huzur veriyor insana. Ormana bakan kenar masalar oldukça rağbet görüyor bu yüzden rezervasyon yaptırmakta fayda var, telefona da genellikle Erdal Bey cevap veriyor ve müşterileri sesinden tanıyor.

Not: 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.

Yorum Yazın