0Yorum

İstanbul'un Gururu Neolokal

Neolokal’in kurucusu ve şefi Maksut Aşkar’ı yıllardır tanırım. Beyoğlu’ndaki Sekiz İstanbul Restoranı’na birkaç kez ve değişik saatlerde gittim. Devamlı işinin başında, eğitici, öğretici, araştırmacı yapısıyla kendisini hep takdir ettim.   Yeni mekanı Neolokal’e üç hafta önce gittim. Manzaralı bir masada göz zevkimizle birlikte damaklarımız da zirve yaptı. Yıllardır herkes bana soruyor; “İstanbul’da yabancı dostlarımı ağırlayacağım hem ambiyansı hem lezzeti hem de servisi ile öne çıkan bir yer söyleyin” diye… Cevabım çok net: Neolokal.

YARATICILIK ve LEZZET

Başlangıçlarda aldığımız siyez bulguru ile yapılmış lahana sarması, karamelize soğan, tahin ve limon sos ile sunulan taze otlarla yapılmış topik hem lezzet hem de sunum açısından mükemmeldi.

Ara sıcaklarda karidesli su böreği, çiğ palamut, marine deniz levreği, ahtapotlu erişte, ana yemeklerde dana kuyruk ve beğendi, firik pilavı ile kuzu sırt tam kıvamında hazırlanmıştı. Tatlılardan baklavayı yerken Karaköy Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Güllü’nün kulaklarını çınlattık ama inanın bunun da lezzeti süperdi.

YENİLİKTE ZİRVE

Küçük porsiyonlarda sunum, seçeneklerden daha çok yararlanmanızı sağlıyor ayrıca israfı önlüyor. Başlangıç, ara ve ana yemek olsun, porsiyonlar asla büyük olmamalı, fazlası çöpe gitmemeli.

Buram buram Anadolu kokuyor Neolokal… “Anadolu mutfağından nasıl sunumlar yapabiliriz?” sorusuna cevap veriyor. Yeni neslin genç şefi olarak geçmişine sahip çıkma misyonunu yüklenmiş Maksut Aşkar. Yemeklerde şekil maksada kurban edilmemiş ve tema işlenirken özünden bir şey kaybetmemiş.

“Anadolu Lezzet Dolu” sloganını çok iyi yansıtan Neolokal, Karaköy’de tarihi bir binanın içinde yer alıyor. Merdivenleri çıkarken duvarların dili olsa da konuşsa diyorsunuz. Kim bilir nelere tanıklık ettiler…

Neolokal’de kullanılan tüm malzemelerin, servise sunulan şarapların hepsi yerli… Moleküler gastronomi şeflerine özentilik yok, kasıntı yok… Bir iddia var, eklektik bir tabak dizaynı yok tamamen yenilikçilik ve yaratıcılık konuşturulmuş. Başkası olma kendin ol prensibine uyulmuş. Fiyat kalite oranı makul seviyede… Bu seviyede bir restoranı yabancı bir ülkede asla bulamazsınız. Kıymeti bilinmesi gereken bir yer Neolokal, hiç tereddütsüz konuklarınızı götürün ve daha sık gidin.

Yorum Yazın