0Yorum

İstanbul'daki Viyanalı

 

Uzun zamandır gitmeyi planladığım ama günü birlik İstanbul seyahatlerimde toplantılardan bir türlü fırsat bulamayıp erteleyip durduğum bir yer…

Pek çok kimseden mekan hakkında hep olumlu şeyler duydum. Sonunda bir fırsat yaratıp Nişantaşı’ndaki Milli Reasürans Çarşısı’ndaki Cafe Wien’e gittim. Sabah kahvaltısını bir elma ile geçiştirmiştim. Biraz da öğle yemek saatinin geçmesini bekledim. Çünkü kalabalıktan ziyade restoranın ölü saatlerinde servis elemanlarının ilgisi, mutfak personelinin ciddiyetini görmek istedim. Müşterinin az yoğun olduğu zamanlarda, patron başında yoksa nedense bizim servis elemanlarımız biraz gevşer. Halbuki böyle olmamalı… Karanlıkta esnerken ağzını kapatan insan medenidir. Masaya oturmadan, patronlar olduğunu öğrendiğim Aliye ve Tayyar Yıldırım “Hoş geldiniz” diyerek güler yüzleriyle restoranı hemen ısıtıverdiler.

ŞNİTZEL MÜTHİŞ

Viyana’da Avusturya’nın en meşhur şnitzel restoranı Figlmüller’de denediğimi gerçekten aratmadı. İncecik, tabağı kaplayacak kadar büyük ve çok lezzetli. Bu kadar ince ve galeta ununun kalınlığının yansımadığı bir şnitzel yapmak gerçekten zordur. Patates salatasının önceden masaya konulması düşük kan şekerini anında toparlıyor. Müthiş bir lezzet! Son zamanlarda yediğim en iyi şnitzel. Gastronomide tek yol lezzet diyenlerdenim.

SOSİS İÇİN BİLE GİDİLİR

Naylon gibi sosisleri terk edeli çok uzun yıllar oldu. Hasretimi ancak yurt dışında ev yapımı artizan sosislerle gideriyorum ama artık sosis yiyeceğim yeri de buldum.

Sacher pasta ise finalde damağımı şenlendirdi. Viyana’daki Sacher Pastanesi ile Do&Co’nun sahibi Attila Doğudan’ın Demel Pastanesi’nin yüzyılı aşkın süredir bu pasta için davaları sürüyor. Gerçekten orijinali ile taklitleri arasında büyük fark var. Hassas damaklar hemen ayırt edebiliyor. Cafe Wien’de yediğim sacher pastayı, kendilerinin yapıp yapmadığını sordum hemen. İlk dilimi ağzıma attıktan sonra gerçekten kendimi Demel Pastanesi’nde gibi hissettim. Demel’inkini daha çok tercih ediyorum. Strudel ve sacher’in yapılışı ile ilgili Attila Bey ile Demel’in alt katındaki imalathanede “Dünyanın Türk Şefleri” programı için çekim gerçekleştirmiştim. Ne kadar titiz bir çalışma yapıldığını görmüştüm.

Cafe Wien’in müdavim müşterileri var. Yıldırım çiftinin titizlikle ürettiği ürünlerini ve işlettikleri cafe-restoranını keşfetmeme çok sevindim. Bundan böyle ne zaman canım sosis ve şnitzel çekerse adresim belli. Ama bu kez elmalı strudel deneyeceğim.

Yorum Yazın