0Yorum

Göcek'teki Tatil Cenneti

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da İstinye sahiline TV çekimi için giderken Ortaköy’de yol kenarında yürüyen Avrupalı turistleri görünce sevinçten gözlerim fal taşı gibi açıldı. Umutsuzluktan doğan karamsarlık içimize o kadar yerleşmiş ki eskiden otelleri bir yıl öncesinden dolan İstanbul’a Avrupalı turist gelince sevinmeye başladık.

Hafta sonu ise Fethiye’ye düştü yolum. Göcek’te adını duyduğum ama gidemediğim için içimde bir eksiklik hissettiğim Rixos Otel’de inanılmaz derecede mutlu oldum. Mutluluğumun öncelikli nedeni otelin neredeyse tamamının yabancılarla dolu olması. Turizmin en büyük düşmanı terörle mücadelesinde başarılı olan ülkemize bundan sonra turist akını olacak.

DOĞANIN KALBİNDE

Rixos Premium Göcek, kusursuz bir tatil için düşünülmüş. Konum olarak zaten baştan şanslı. Çünkü Göcek, dünyanın benzersiz tatil cennetlerinden biri. Toros Dağları’nın Akdeniz’de bittiği noktada yer alan, muhteşem doğası ile hayranlık uyandıran Göcek’te tatillerini geçiren merhum Cumhurbaşkanı Özal’ı bu koylara dikkat çekip turizme kazandırdığı için minnetle anmak gerekiyor.

Çam ağaçları içinde dağ manzarası ve muhteşem bir deniz, yüzerken kendinizi akvaryumda hissedeceğiniz kadar bol balık, size de doğanın bir parçası olduğunuz hissi veriyor.

İNCE ZEVKLERİN BULUŞMASI

Begonvillerin, kaktüslerin ve bakımlı yemyeşil çimlerin arasından denize gidene kadar hem gözleriniz hem de ruhunuz dinleniyor. Türkiye’de ve yurt dışında ünlü otellerde genel müdürlük yapmış Serdar Baş, tam bir virtüöz. Çalıştığı yere zirve yaptıran, çalışkan ve titiz yapısı onu farklı kılıyor. Mutfak şefi Hasan Hüseyin Taşkıran da işine aşık. Zaman mefhumu tanımadan hep işinin başında ve konuklarla birebir ilgileniyor. Hem ulusal hem de dünya mutfağına hakim. Kağıt gibi Antep lahmacunundan, bıldırcın dolmaya kadar ne ararsanız var açık büfede ve hiçbiri sıradan değil.  

Dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak doğa, deniz ve yemek üçgeninde, yabancı konukların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Hele çalışanların güler yüzü ve pozitif enerjilerini müşterilere yansıtması… Deniz suyu bulunan havuzu, tatlı su havuzu, 24 saat açık People’s Restoranı, denize girilen koydaki huzur, kuş seslerinin güzelliği, eğlenceyi sevenler için ünlü sanatçılarla canlı müzik… Hepsi farkındalık yaratıyor.

Göcek, doğanın kalbinde bir yer ama bu sefer benim kalbimde de konuşlandı ve aklım orada kaldı.

Yorum Yazın