0Yorum

Etiler'in Elbet'i

Ünlü bir mekandan ayrılıp kendi işini kuran restoran şeflerine ve işletmecilerine karşı hep temkinli yaklaşırım. Bir süre gitmem. Beklerim ki rüştünü ispatlasın. Ayakları üzerinde dursun. Nusret gibi ünlü bir markadan ayrılıp hem de çok yakınında aynı konseptte mekan açıp başarılı olmak her babayiğidin harcı değildir ama Elbet Steakhouse başarmış!

Daha önce iki kez ziyaret ettiğim Elbet Steakhouse’a en son sevgili arkadaşım Selim Keresteci ile gittim. 30 yıldır tanıdığım Selim Bey, damak zevki, yaşam gustosu ile çok ayrı bir yerdedir. Beğenmediği yere bir daha gitmez.

HAFTA ARASI DOLU

Son gidişimde Elbet’te çıtanın bir hayli yükseldiğine mutlu oldum. Yemek eleştirmenliği görevimi çok hassas terazi ile yapmaya çalışıyorum çünkü 30 yılı aşkın süredir işin mutfak kısmındayım. Önüme gelen bir tabak yemeğin arkasında ne kadar büyük emek olduğunu bilirim. Onun için de acımasızca tenkit eden, hiç şans tanımayan, bu işten anlamayan, mekan yazarıyım diye ortaya çıkanlara çok kızıyorum. Sektöre zarar veriyorlar. Hata arayan gözler mükemmeli göremez. Elbet’in işletmecileri İbrahim Çolak ve Elvan Şahin yaptıkları işi mükemmele taşımak için ellerinden geleni yapıyorlar.

ETLER LEZZETLİ

İyi bir oyunun son söze ihtiyacı yoktur. Elbet hamburger, lokum, spagetti, sosis, antrikot, damaklarımdan kabul gördü. Kasap köfte ve kafesleri de oldukça başarılı. Etleri özenle seçip işliyorlar. Üç gidişimde de sürprizle karşılaşmadım. Kazandıkları parayı dükkanlarına yatırıp en iyi hizmeti verme çabası içindeler.  

Elbet Steakhouse güzel yemek yapmaya odaklanmış bir mekan. Şekli maksada kurban etmiyorlar. Garsonlar işlerini severek yapıyor. Güzel bir ekip çalışması örneği var.

Akasya AVM’ye açtıkları şubeleri de çok konuşuluyor. Umarım ikinci şubede kalırlar ve butik havasını korurlar. Dört masa ile başlayan lezzet serüveninin nerede biteceği belli olmaz.

Elbet Steakhouse’da Nusret’in ilk dükkanının havası var. O yüzden iki hamle sonra ne olur diye düşündüm. İbrahim ve Elvan Beyler müşteri memnuniyeti konusunda oldukça duyarlılar. Tek tek masalarla ilgileniyorlar. Müdavimlerin neler yiyip içtiğine son derece hakimler. Cem Yılmaz en önemli müdavim müşterilerinden bir tanesi. Müşteri portföyü oldukça iyi. Yemek konusunda çok sıkı dokuyan birkaç dostumu da restoranda görünce doğru adreste buluşulduğuna iyice inandım.

Bütün başarılı mekanların bir sırrı vardır. Elbet’te bu sırrın kaliteli yemek ve hizmet olduğu anlaşılıyor…

Yorum Yazın