0Yorum

Etiler'de Sevimli Amerikan

Merhum gurme yazar Prof. Dr. Arman Kırım, inovasyona çok önem veren, Türk mutfağının modernizasyonu için gösterdiği çabalarla gastronomi dünyamızda unutulmayan bir isim olarak hafızalarımızda yer etti. Mimolett Restoran açıldığı zamanlar, şef ve restoranın sahibi Murat Bozok ile ilgili bu genç girişimcinin desteklenmesi gerektiğini belirtip, enerjisini yüksek tutması için çok güzel yazılar yazmıştı. 

Murat Bozok’taki ışığın sönmediğini, hep parladığını, gazete yazılarından, yaptığı mutfak danışmanlıklarından, sektöre katkı sağlayan etkinliklerinden uzun süredir ilgiyle izliyorum. Geçtiğimiz hafta salı akşamı Etiler’de imza attığı yepyeni konseptteki Rustyfork Restoran’da güzel bir deneyim yaşadım.

BAŞARILI MENÜ

Etiler Nispetiye Caddesi’ne canlılık katacak bir mekan Rustyfork. TGI Fridays’ten de bir gömlek yukarıda. Kapıdan itibaren girişteki barmenlerin çalışması, kimya laboratuvarlarını andırıyor. İşlerini çok sevdikleri her hallerinden belli oluyordu…

Yemek kalitesi oldukça güzel… Murat Bozok’un titiz çalışması olduğunu gösteriyor. Mutfak danışmanlığını yapan Bozok, Türk damak tadının genel kabul gören özelliklerini çok iyi sentezlemiş. İsli tatların baskın olduğu, Texas, Louisiana bölgelerinden esinlenen ve Meksika mutfağının baş aktörlerinden oluşan menü oldukça başarılı. Ürün adaptasyonu yapılmamış, özüne sadık kalınmış kişilikli bir restoran. Tütsülenmiş dana brisket, tütsülenmiş dana kaburga, Rusty’s burger menünün yıldız ürünleri.

DEKORU GÜZEL

Haldun Dormen tiyatrosundan tanıdığım yetenek, Buğra Tufan’ı da yönetici kadrosunda görmem güzel bir sürpriz oldu benim için. Lokasyon iyi, yormayan güzel bir dekorasyon ve lezzetli yemekler… Bahçedeki yeşillikler az ama çöl havası verilmek istendiği için konseptle uyumlu.

Huzurlu bir mekan burası. Masaların arasındaki mesafe yakın değil. İş yemeklerinde ve özel gün kutlamalarında tercih edilir. Bir kez denenecek bir yer değil. Müdavim olunursa mutluluk katsayınız artar. Menüde birbirinden iddialı yemekler var. Porsiyonlar büyük ve doyurucu. Çok fazla çeşidi bir iki kere de deneyemezsiniz…

Tatlı ve kahvaltı menüsü de özenle seçilmiş. S’mores ve Rusty’s dondurma nefisti. Vanilya, pikan cevizi çikolata ve karamel sos ile birlikte sunulan Rusty’s dondurmanın kalorisi yüksek ama lezzeti tavan. S’mores’te ise marsmallow, çikolatalı kurabiye ve çikolata sosu karışımı var.

Nispetiye Caddesi’nin eski günlerine döneceği sinyalini aldım gibi Rustyfork’ta. Murat Bozok’un da yeteneklerinin ve deneyimlerinin, gastronomi dünyamıza pek çok güzellikler getireceğine olan inancım bir hayli arttı ve çok mutlu ayrıldım.  

Yorum Yazın