0Yorum

Doğa Harikası Ordu

Turizm sektörüne büyük katkıları bulunan eski müsteşarlardan Savaş Küce’nin yıllar önce Karadeniz turizminin geleceği ile ilgili tespitlerini dün gibi hatırlıyorum ama onun verdiği süre çoktan geçtiği halde Karadeniz henüz keşfedilmedi. Ordu ili bunlardan biri. Denizden, yaylalarına her tarafından bereket fışkırıyor.

Bölgede kurulan balık çiftliklerinde deniz suyunun soğuk olması nedeniyle ülkemizin diğer bölgelerine oranla daha lezzetli balıklar yetişiyor. Yemyeşil yaylalar özellikle küçük baş hayvanların yetişmesinde muhteşem sonuçlar veriyor.

Havaalanının açılması Ordu’ya ayrı bir canlılık getirmiş. Zaten doğa tarafından kayırılmış imtiyazlı bir vilayet olan Ordu, aslında yaz tatilleri için ideal bir kent. Sıcak yaz günlerinde yaylada mı olmak isterseniz, deniz kenarında mı? Yoksa şehir merkezinden teleferiğe binip doğayla uyumlu tesiste hem gözleri hem ruhu hem de mideyi doyurup hoş saatler mi geçirmek istersiniz? Hepsine yanıt verecek bir kent.

FIRTINA VALİ ORDU’DA

Tunceli’ye 3 yıl içinde sınıf atlatan Vali Tuncay Sonel Ordu’ya atandı. Çok uzun yıllardır tanıdığım Sonel’in burada bir şansı daha var. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanı Hilmi Güler’in Belediye başkanı olması. Çok çalışkan ve idealist bir insan olan Hilmi Bey, dünyanın en büyük bankalarından ICBC ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini bırakıp Ordu’ya hizmet etmeye geldi. Bu iki çalışkan yöneticinin müthiş sinerjisini hemen hissettim.

Vali Tuncay Sonel Tunceli’ye gondollar getirdi. Sanayi yatırımlarını, turizm yatırımlarını bölgeye çekti. İstihdamı arttırdı. Ordu’da neler yapacağını merak ediyorum. Bir hafta gibi kısa sürede halkın sevgisini kazanmış. Yolu açık olsun.

YEMEK MOLASI GÜLHAN’DA

Karayolu ile coronavirüs tedbirlerine harfiyen uyarak yaptığımız yolculuk biraz uzun sürünce öğle yemeğini Samsun Bafra’da Gülhan Restoranda yedik. Önceden bildiğim yer, riske girmek istemedim. Tertemiz pırıl pırıl bir restoran.

Samsun’da yemek deyince akla ilk pide gelir tabi ki. Buzdolabında hamuru ve malzemeleri bekleyen, fırına atılan ve kısa sürede önünüze gelen pizza gibi bir yiyecek değildir pide! Hamurunun titizlikle açılması, dinlendirilmesi gerekir.

Pastırmalı, kuşbaşılı, kıymalı, ıspanaklı ve dört peynirli pide çeşitlerini denedik Gülhan Restoranın. Hepsi başaralı, lezzetli. Ama fırın sütlacını yemeden bu mekandan ayrılmak olmaz. Sahipleri Cemal, Süleyman ve Mehmet Gülhan kardeşler her zaman işlerinin başındalar.

Şef Mehmet Aydın, sıcakkanlılığı, misafirperverliğiyle konuklarına hep güven veriyor. Bu restoranı yıllar önce, damağına güvendiğim ve bölgeyi çok iyi bilen emniyet memuru İbrahim Gümüş önermişti. Gülhan Restorana uğramadan Ordu’ya gidilmez, Ordudan dönülmez!

Yorum Yazın