0Yorum

Butcha'nın Yükselişi

Ankara’da uzun yıllar hiç olmamış başarıları yakalayınca başkentin ileri gelenleri ısrarla hem kendileri hem de konuklarını ağırlamak için benden ısrarla güzel bir et lokantası açmamı istediler. Uzun zamandır beni tanıyan Ankaralı gurme dostlar ilgi alanımın sadece balık olmadığını bildikleri için taleplerinde belki de haklıydılar. Ama ben bu isteklerine olumlu yanıt veremedim.

Nihayet Ankara’da ünlü Park Caddesi’ne ilk Butcha şubesi açılınca başkentlilere nefes aldırdı. Yurt dışında steak keyfine alışanların neşesi yerine geldi. Her gün doluyordu mekan…

Ankara’nın mekanları çabuk tüketme özelliği vardır… Hard Rock Cafe, T.G.I Friday’s, Zarifi, Paper Moon bunların arasında. Ama Butcha kalitesiyle uzun yıllar direndi. Butcha’nın yerine Ateş Ustası Kebap Ocakbaşı açıldı. Nev-i şahsına münhasır mekan, mezeleriyle ve kebaplarıyla farkındalık yarattı. Sonra restorandan ayrılanlar kendi mekanlarını açtılar.

SAHİBİ GURME

Butcha’nın sahibi Osman Sungur’un asıl işi bilişim. Kendisi iyi bir gurme olan Osman Bey gastronomiye olan merakından dolayı restoran işine çok önem veriyor. Et restoranlarını zincir yapmaya karar verdi. Yeme içme gustosu olan ve damağına her zaman güvendiğim Sungur, ekibine Selim Aslan’ı da katarak tam gaz yatırımlara devam ediyor. Ankara’da ikinci şubesini 1700 metrekarelik alana Kuzu Effect’te açıyor. Dubai’de Butcha’nın iki şubesi var, pek yakında üçüncüsü açılacak. Doha ve Cidde’de de birer şubesi olan mekan Arap ülkelerinde bir hayli müdavime sahip. Asıl iddialı, çok ses getirecek mekanı pek yakında Bakü’ye açacak Butcha, yedi katlı binada 1300 kuverli olacak.

 

LEVENT BUTCHA

Geçtiğimiz hafta arası Levent’teki Butcha’ya akşam saatlerinde oğlum Koray ve gelinim Ayşe ile uğradık. Bu üçlü buluşunca biraz detaya gireriz. Soğuk fümelerle donatılmış güzel bir mevsim salatayı başlangıç yaptık. Akabinde gelen kuzu sırt ve antrikot oldukça başarılıydı. Gittiğimiz saatlerde çok kalabalık olan mekanda servis tıkır tıkır işliyordu. Personel işini severek yapıyor. Patronlardan kimsenin olmadığı saatte titiz ve severek yapılan servis mutlu etti. Karanlıkta esnerken ağzını kapatan insan medenidir derim her zaman.

Finalde gözümüz hep havuç diliminin arasına Maraş dondurması yerleştirerek sunum yapan garsonda ve önündeki tatlıdaydı ama ağır gelir düşüncesiyle bir porsiyon Şam Cenneti tatlısını üçe böldük.

Butcha’da kullanılan hammadde kaliteli ve seçilerek alındığı belli oluyor. Kanyon’un yanında Dedeman Oteli’nin altındaki Butcha’ya bir dahaki sefer kafes yemeye gideceğim. Aklım yan masalara servis edilen kafeslerde kaldı. 

Yorum Yazın