0Yorum

Başkent'e Yeni Kebapçı

Yıllardır asıl mesleğinin dışında yeme içme dünyasına çok meraklı ve istekli olan Orhan Ertürk’ün bu sektöre girmek için hummalı bir şekilde çalıştığını biliyorum. Mekanı için her malzemeyi özenerek ve titizlikle seçiyordu. Tam açılış yapmaya hazırlanırken koronavirüs engeli ile karşılaştı ve planlarını erteledi. Yine de vazgeçmedi. Sonunda Ankara – Eskişehir Yolu üzerindeki Tepe Prime’da Sıralı Kebap’ı açtı.

SANAT ESERİ MEZELER

Ankaralılar ile buluşan Sıralı Kebap, tüm müşterilerin araçlarını park edebileceği kadar geniş bir otoparka sahip. Görkemli bir Osmanlı kapısından içeri girerken Halkla İlişkiler Uzmanı Fatma Arslan, sizi güler yüzlü ve samimi bir şekilde karşılıyor, rezervasyon yaptırdığınız masaya kadar eşlik ediyor. Orhan Bey’in oğlu Uğurcan Ertürk günün her saati işlerin başında. Restoran Müdürü Hüseyin Sezer ve Şef Sinan Demir,  canla başla çalışıyorlar.

Pandemi nedeniyle QR kodlu menüler tercih edilmiş, telefonunuzu yaklaştırıp menüyü okutabiliyor ve sipariş verebiliyorsunuz. Girişteki meze dolabı sanat eseri gibi düzenlenmiş. Aromalı tereyağlar ile lavaş ekmeğine kendinizi kaptırırsanız işiniz zor, çünkü oldukça lezzetli ve nerede duracağınız belli olmuyor… Soğuk mezelerin tadını merak ettiğim için biraz fazla söyleyip arkasından lahmacun ve Adana dolama kebap ile devam ettim. Pek fazla yiyecek yerim kalmadığı halde cennet çamuru tatlısı ile final yaptım.

ŞIK DEKORASYON

Mekanın ortasındaki 500 yıllık zeytin ağacı “Nesillere meydan okudum ben ölmez ağacım” dercesine kendini hissettiriyor. VIP odalarında her şey düşünülmüş… Merdivenlerin karşısında çok güzel bir tablo iki hanımefendinin yetenekli ellerinden çıkmış. Yıllardır hedeflediği arzusunu gerçekleştirmiş Orhan Bey. Kırmızı et ve kebap özlediğim zaman kolay ulaşılabilir mekan Sıralı Kebap’a uğrarım artık. Kebap aşıkları için de yeni bir yer Sıralı Kebap Ankara.

Aynı ilgi, aynı kalitenin sürekli olması çok önemli… Restorancılıkta her gün yeniden doğuyor, güne başlıyorsunuz. Bir mekanın en önemli görevi her gün insanları güler yüzle karşılayıp, hayal kırıklığına uğratmadan mutlu ve beklentilerini yerine getirerek göndermektir. Sıralı Kebap’tan herkes dili damağı ve yüzü gülümseyerek ayrılıyor. Ankara’nın ihtiyacı olan güzel mekanlar şehre dinginlik katacaktır… Başkent’e hoş geldin Sıralı Kebap.

 

Yorum Yazın