0Yorum

Akra Otel Büyüledi

Müthiş bir organizasyon icra eden değerli dostum Haluk Özsevim festival hazırlıklarına aylar öncesinden başlamıştı. Benden de daha önce Uluslararası Antalya Meze Festivali’ne hiç katılmamış restoranları önermemi istedi. Ankara’dan Afitap, Çanakkale’den Yalova, İzmir’den Balmumu Restoran önerilerim arasındaydı. Restoran sahibi, yemek yazarı olduğum için her zaman objektif davranmayı ve işini iyi yapanları desteklemeyi hep kendime şiar edindim.

Hummalı hazırlıkların yapıldığı gün yüreğimizi yakan, Bartın’da meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan facia yaşandı. Hayatını kaybeden işçilerimizin acısı ortadayken, yakınlarının yüreği yanarken bu festival müzik eşliğinde nasıl yapılacaktı? Zor günlerde kenetlenip tek yumruk olan Türkiye’yi küçümseyenler yasını tutar...

DUYARLI PATRON

Dünyanın pek çok ülkelerindeki lüks otellerde deneyim şansım oldu ama inanın Antalya’daki Akra Barut Oteli gibi bir otele rastlamadım desem abartmış olmam. Çünkü öyle vizyoner bir patron var ki çıtayı çok yükseltmiş. Bartın faciasını duyar duymaz festivali iptal eden Akra Barut Otel’in sahibi Haydar Barut ülkesini çok seven, hayatını turizme adamış, Antalya bölgesindeki otelciliğin çıtasını yükseltmiş, Türk misafirperverliğinin tanımını yapmış çok özel bir insan. Sosyal sorumluluk projelerinde hep öncü olan Haydar Barut’a özellikle Antalya turizmi çok şey borçlu...

TADIMDA BULUŞTUK

Gastronomi alanında dünya çapında tanınmış birçok mekan ve şefin katıldığı, birbirinden lezzetli mezelerin sunulduğu gastronomi dünyasının nabzını tutan Uluslararası Meze Festivali’nin dördüncüsü iptal edilince basına özel tadım buluşması gerçekleştirildi.

Michelin yıldızlı şefler Ruben Arnanz, Thaninthorn Chantrawan’ın yanı sıra Barcelona’dan Cal Pep, Tayland’dan Chim, Beyrut’tan Le Pecheur, Yunanistan’dan Orloff, Antalya’dan 7 Mehmet ve Akra, Çanakkale’den Yalova, Bodrum’dan Bağarası, Ankara’dan Afitap, Gaziantep’ten Hışvahan, Hatay’dan Konak, İstanbul’dan Balıkçı Sebahattin ve Feriye, İzmir’den Balmumu, Kaş’tan Chayote birbirinden güzel mezeleri sundular.

Ev sahipliği yapan Akra Oteli’nin sabah kahvaltısı ve öğle yemeğindeki açık büfeleri bir sanat eseri ile sınırlı değil lezzet abidesiydi. Çünkü yıllardır çabalıyorum böyle güzellikler olsun diye. Lüks otel pazarının önemli ismi Akra, turizm sektörüne yeni nesil otelcilik konseptinde öncü olmuş. Genel Müdür Gökhan Polat, Executive Şef Baykaner Gönen ve PR ajansı sahibi Ebru Özcan Karakuş ayrı birer makale konusu.İşte hizmet sektörü budur; sevgi, aşk ve mükemmeliyet.

Teşekkürler Akra, hep var olun lütfen.

Yorum Yazın