0Yorum

Yeniliklerin Öncüleri

Denizde bulunan şişe ya da lamba içinden çıkan cin hakkında sayısız masal, hikaye vardır. Bunlardan bazıları çok bilinir. Bilinmeyen bir tanesi zeka hakkındadır.

Balıkçının ağına bir eski şişe takılır. Balıkçı şişenin kapağını açar açmaz içinden cin çıkar, balıkçıya sorar:

“Sen beni yüzlerce yıllık mahpusluğumdan kurtardın. Benden üç şey isteyebilirsin. Bunlar ne olursa olsun, üçünü de yerine getireceğim. Dile benden ne dilersen!”

Balıkçı biraz düşünür, sonra kendisini bekleyen cine dönüp cevap verir:

“İsteyecek bir şey bulamadım, daha doğrusu birçok şey arasında kararsız kaldım. Birinci isteğim şu:

“Beni zeki bir insan yap ki sonra isteyeceğim iki şeyi bulabileyim.”

Cin, “Tamam” der ve balıkçının isteğini yerine getirir. Sonra diğer isteklerini söylemesini bekler. Ama bir süre sonra bakar ki balıkçı hala diğer isteklerini söylemiyor, “Haydi diğer iki isteğini söyle” der. Balıkçı bir an düşünür, cevap verir:

“Sağol, başka bir şeye ihtiyacım yok.”

Erhan Ölçüm uzun yıllardır tanıdığım, başarılarını her zaman gıpta ile izlediğim değerli bir iş insanıdır. İş yaşamındaki başarıları, sağlam adımlarla çıktığı merdivenler, zirveye ulaşmada yaşadığı zorluklar hep dikkatimi çekmiştir.

İSTİKRARLI BÜYÜME

Paksoy Teknik Hizmetler ve Ticaret Limited Şirketi’nin patronu olan Ölçüm, çok çalışkan, titiz, dostluklara önem veren, mütevazı ve sade yaşamı tercih eden işinde başarıya odaklanmış bir özelliğe sahiptir. 1996 yılında kurduğu şirketi ülkemizde, Avrupa’da ve Ortadoğuda aranan bir konuma gelmiştir.

Kara Harp Okulunda öğrencilik yıllarımda en sevdiğim derslerden birisi topografya idi. Diğer adıyla haritacılık dersi, haftada bir gün ve bir saatti. Kredi oranı da düşüktü ancak bir subayın bilmesi gereken en elzem konuları içeriyordu. Yön bulma, mesafe ölçme, araziyi tanıma, harita okuma, koordinat tertibi, arazinin coğrafi konumunu tanıma gibi konular haritacılık (topografya) dersinde öğretiliyordu. Çok zevkli bir dersti. Zimmetimize verilen “gizli” gizlilik dereceli haritaları şimdi gözümde canlandırınca bomboş araziler olan Balgat, Öveçler, Çayyolu gibi yerleşim merkezlerinin ne kadar hızlılıkla yapıldığını, kuruyan dereleri görebiliyorum.

Askerlik mesleğinin dışında bu bilgilerin ne kadar çok işe yaradığını Erhan Ölçüm’ü tanıyınca daha çok anladım. Yanında istihdam eden haritacılık okulundan emekli olan meslektaşlarımı görünce daha da mutlu oluyorum.

HAVALİMANINDA BAŞLADI

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Erhan Ölçüm haritacılık sektörüne katılmadan önce 9 yıl Atatürk Havalimanı’nda çalıştı. Vatani görevini icra ettikten sonra 1984 yılında haritacılık sektörüne katıldı.

Bizim bir zamanlar manuel olarak yaptığımız işleri, teknolojinin gelişmesiyle önemli boyutlara taşıdı. Arazi ölçüm, hassas konum belirleme, 3 boyutlu yersel lazer tarayıcı, mobil haritalama sistemleri, fotogrametrik yazılım donanım ve diğer haritacılık mimari cihazların ithalatı ve satışı ile sektöründe dünya liderleri arasında yer alan Toshiba kuruluşu, Topcon Corporation firmasının ile Türkiye’deki temsilciliğini alarak faaliyetlerini ileri boyuta taşıdı Paksoy Teknik Hizmetler. Ayrıca insansız hava araçlarında dünyanın lider firmalarından Sensefly ve yine dünyanın önde gelen firmalarından kablosuz jeoteknik sensör üreticisi Senceive firmalarının Türkiye’deki tek yetkili bayisidir.

Değişen ve gelişen pazar koşulları doğrultusunda müşteri istek ve ihtiyaçlarına göre belirleyip ürün kalitesi ve çeşitliliği ile sektörde yenilikçi, rekabetçi ve lider olmayı hedefi olarak gören Erhan Bey, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, vizyoner bir iş insanıdır.

Yenilikçi yaşam düşüncesiyle hareket eden, takım çalışmasına önem veren, başarıda sürekliliği arzulayan, uzun vadeli iş ortakları yaratmak için çaba sarf eden, sürekli gelişim bilincini uygulayan Erhan Bey’in başarılı iş hayatındaki en büyük destekçisi ve yardımcısı zarif eşi Ayşegül Hanım’dır. Şirketin veliahdı ise yakışıklı oğlu Eray’dır. Küçüklüğünden beri deniz ürünlerine ilgisi olan Eray Ölçüm, baba ve annesinin lider yaptığı şirketi, yıldız olarak hep zirvede tutmaya kararlı.

GÜVEN TEMELCİ HİZMET

Erhan Bey’in sahibi olduğu Paksoy firması ürün kalitesi ve çeşitliliği ile sektörde yenilikçi, rekabetçi ve lider olmak için uzun yıllardır çaba sarf etmektedir. Kendisinden alınan cihazları kullananlara güvenli, düzenli servis ve satış sonrası destekte kusursuz bir müşteri memnuniyeti sağlayarak örnek olmuştur. Erhan Bey’in titizliği, azimli çalışması Paksoy’u bu günlere getirmiştir. Paylaşmasını seven takım arkadaşlarına büyük önem veren Ankara’nın gurur kaynaklarındandır. Kendisini çok seven geniş bir arkadaş çevresine sahiptir.

Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde oldukça güzel isim yapan şirketi, Azerbaycan’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar pek çok ülkeye teknik hizmet vermektedir.

Denizi ve deniz ürünlerini yaşamanın bir parçası olarak gören Erhan Bey ve Ölçüm ailesi yaz aylarında çoğunlukla Bodrum’da bulunmaktadırlar.

Sosyal sorumluluk projelerinde oldukça yararlı işler yapan Ölçüm ailesi, bu konuda yapılan reklamlardan pek hoşlanmaz. Ülkesini çok seven istihdam sağlamaktan mutlu olan Erhan Ölçüm ile ne kadar gurur duysak azdır. Ömrünü çalışarak ve başarılara imza atarak geçiren topluma faydalı olmak öncelikli hedefi olan Erhan Bey, hiç çizgisini bozmamış sanki yeni başlamış gibi heyecanını da hiç yitirmemiştir.

Başarınızın büyüklüğünü inancınız belirler. İyi pazarlar.

 

     

Yorum Yazın