0Yorum

Türkiye'nin Yenilikçi Dimanikleri

 

 


Ünlü bir yazar, evindeki çalışma odasına girip günlüğüne bir yıl içinde başından geçenleri yazdı:

“Geçen yıl cerrahi bir ameliyat geçirdim.”

“Aylarca yatağa bağlı kaldım.”

“Altmış yaşına girdim.”

“Otuz yıl çalıştığım vazifemi terk ettim.”

“Geçirdiği trafik kazası nedeniyle oğlum fakültede sene kaybına uğradı.”

Sonunda şunu yazdı: “Ne kötü bir yıldı!”

İçeri giren karısı, kocasının günlüğüne yazdıklarını gördü ve yazılanları okudu.

Dışarı çıkıp bir müddet sonra tekrar girdi, elindeki kağıdı kocasının yazdığı günlüğün yanına bıraktı. Adam kağıda yazılanları okudu. Şöyle yazıyordu:

“Geçen yıl uzun süre rahatsızlık veren hastalıktan kurtuldun.”

“60 yaşına sıhhat ve afiyetle girdin.”

“Yazmayı tasarladığın kitaplar için zaman bulmak maksadıyla emekli oldun.”

“Oğlumuz trafik kazasında ölümden döndü.”

Yazı şöyle bitiyordu: “Allah bize çok ikramda bulundu, ne güzel bir yıldı…”

Aslında adamın zikrettiği olaylarla, karısının zikrettikleri aynıydı. Sadece bakış açısı farkı vardı. Her şeyin daima görünen iki yüzü vardır… Bazen insanın gölgesi önüne düşer, bazen arkasına. Güneşi önümüze alıp gölgemizi arkamıza düşürebilirsek ne mutlu bize. Aksi halde güneşi arkamıza alıp, gölgemizi önümüze aldığımızda, gölgemizi yakalamak için ömür boyu onu kovalar dururuz… Yakalayamadığımız için de huzursuz olur, mutlu olamayız.

Kemal Koloğlu, sürekli gölgesini arkasına düşürüp hayata pozitif bakan, yeni ufuklara açılmaktan yılmayan çok değerli bir iş insanıdır. Uzun yıllardır tanıdığım Kemal Bey, ağırbaşlı, kibar, emeğe saygı duyan çok özel bir kişiliktir.

ÇOK ÇALIŞKAN

Kemal Koloğlu ile zaman zaman çok erken saatlerde İstanbul aktarmalı uçuşlarda havaalanında karşılaşıyorum. Gece geç saatlere kadar proje üzerine çalıştığını, çok az uyku ile uçağa yetişmek için geldiğini gözlerinden okuyorum. Kolin’in sınırları aşan başarılarında kendisinin büyük emeği var.

Kolin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Koloğlu, Veysi Akın Koloğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu gibi Kemal Bey de çok çalışkandır. İlkelerinden asla taviz vermeyen, yurt içi ve yurt dışında alınan taahhütlere sıkı sıkıya bağlı kalan Kemal Bey iş ilişkilerinde olduğu tüm muhataplarına karşı dürüsttür. Açık ve şeffaf bir tutumla ilişkileri yürüten, işin yapıldığı ülkede bir Türk firması olduklarını unutmadan, o işin genel anlamda “Türk müteahhidi tarafından yapılmış bir proje” olarak anılacağının bilinciyle hareket eden, her ne pahasına olursa olsun en kaliteli şekilde teslim etme prensibine göre davranan son derece titiz bir insandır. Ekip çalışmasına ve ruhuna çok önem verir.

SOSYAL YÖNÜ KUVVETLİ

Kemal Koloğlu, mütevazı tavrıyla sade yapısıyla her zaman saygı duyduğumuz bir iş insanıdır. Zaman zaman önemli yemekli iş toplantılarını gerçekleştirdiği Trilye’de, Kenyalı üst düzey bir bürokratla ya da ülkemizden ayrılan Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve eşine veda yemeğindeki sohbetinde gördüğümüz Kemal Bey, samimiyetini yabancılara hissettirir. Koloğlu, farklı kesimlerle kurulan ilişkileri güven ve dürüstlüğe dayalı olarak yürütmeyi kendine şiar edinmiştir. Temasta olduğu ülkenin kültürel kimliğine, toplumsal dokusuna saygılı olmayı hiçbir zaman esirgemez. O nedenle yabancıların kendisine duyduğu saygıyı, gösterdiği ilgiyi her zaman gıpta ile izlemişimdir.

KÖKLÜ FİRMA

1977 yılında Kolin İnşaat olarak kurulan firma, uzun soluklu bir çalışma, vizyon sahibi yönetici kadrosu ve kendilerine inanan ekip arkadaşlarının sayesinde bugünlere geldi. Sadece ülkemizde değil yurt dışında yaptığı inşaatlarla da parmakla gösterilen bir konuma gelen Kolin Şirketler Grubu, aile şirketi olarak kurumsallaşmanın nasıl olabileceğinin, ders kitaplarında okutulması gereken örneğini teşkil etti.

Kemal Koloğlu, Kolin’in Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Koordinatörlük görevini aktif olarak yürütmektedir. İnşaat işlerindeki kaliteli hizmetler Kolin’in başarılı bir büyüme yakalamasına neden olmuştur. İnşaat, taahhüt, enerji, liman işletmeciliği, madencilik ve turizm hizmetleri iş kollarında faaliyet gösteren Kolin her alanda zirveye çıkıp, zirvede tutunmasını bilen ender firmalarımızdan biridir.

SOSYAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ

Kemal Koloğlu, sosyal sorumluluk projelerinde de hep öncü olmuştur. Kolin’in gösterişsiz, reklamsız o kadar büyük katkıları vardır ki ülkemize… Karlı olmayan işlere de salt işletme sahiplerine destek, esnafın yanında olmak ve ülkeye istihdam sağlamak için girdiklerini en iyi bilenlerdenim.

Memleketim Çanakkale’ye yaptıkları otel yatırımı ile de şehrimizin gelişmesine, turizmine büyük katkısı olmuştur. Hiç kimsenin cesaret edemediği dönemde ivme veren bu yatırım sayesinde şehirde kongreler, büyük toplantılar yapılmaya başladı. En önemlisi her yıl Çanakkale’ye gelen Anzaklar’ın konaklayacak yer bulmasında öncü olmuş, diğer tesisler Kolin Otel’den cesaret alarak yatırımlarını yapmışlardır.

İDEALİST İŞ İNSANI

Kemal Koloğlu, yeniliklere her zaman açık, çok okuyan, çok gezen, araştıran, öğrenmeyi seven ve bilgiyi en uygun biçimde hayata geçiren, idealist bir yöneticidir. Yenilenmek gerektiğini ve sürekli değişim içinde olmayı savunur. Uygarlık yolunda kalıcı eserler inşa etmeye devam eden Kolin’in Genel Koordinatörü Kemal Bey, hedefleri doğrultusunda güvenilir, saygın, risk alabilen, kredibilitesi ve uzmanlığıyla tercih edilen şirket olma özelliklerini pekiştirmeye devam ettiklerini söylemektedir.

Elazığ’ın bağrından çıkan Kolin ailesi, ulusal ölçekte kazandığı başarıları uluslararası arenaya da taşıyarak Kuveyt’ten Azerbaycan’a kadar pek çok ülkede kaliteli hizmetleri ile anılmaktadır.

Donald Trump taraftarlarının senatoyu bastığı gün, Elazığ’dan giden vişne çürüğü mermerlerle yapılan senato binası sütunlarına zarar gelmesin diye hop oturup hop kalkan Elazığlı girişimcilerin dünya çapında çok başarılı ve kalıcı işleri vardır. Kolin, dünyaca tanınan bu başarılı girişimcilerden bir tanesidir. Cesaretli oluşlarıyla, iki hamle sonrasını görme özellikleriyle Koloğlu ailesi emin adımlarla faaliyetlerine devam etmektedir.

Deniz ürünlerine oldukça meraklı Kemal Koloğlu’nun Trilye’ye her gelişinde etrafına yaydığı pozitif enerji, içtenlik ve samimiyet her zaman takdire şayandır. İyi ki varsınız…

Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumda, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi. İyi pazarlar.

Yorum Yazın