1Yorum

Tıbbın Önemli Değerleri

Yıllar önce bir rafineride çıkan yangında alevler yerden yüzlerce metre yükseğe çıktı. Isı çok yoğundu ve gökyüzünü kalın bir duman tabakası kapladı. İtfaiyeciler arabalarını bir blok öteye park edip yangınla mücadele için ısının azalmasını beklemek zorunda kaldılar. Ama yangın kontrolden çıkmak üzereydi. Birdenbire birkaç blok öteden itfaiye arabası son sürat geldi. Acı bir fren yapıp yangın mahallinin ön kısmına yerleştirilmiş engele çarptı. İtfaiyeciler araçtan atlayıp alevlerle mücadele etmeye başladılar. Ortak çabalar sonunda yangını ancak kontrol altına alabildiler. Bu ekip çalışmasını gören insanlar “O ilk itfaiye arabasını süren adam ne kadar cesurdu” diye düşündüler. Ona işinde öncülük yaptığı ve cesareti için özel bir ödül vermek istediler. Törende belediye başkanı “Gösterdiğiniz üstün cesaretten dolayı sizi ödüllendirmek istiyoruz. Büyük mal kaybı ve belki de can kaybını önlediniz. Sahip olmak istediğiniz özel bir şey varsa, herhangi bir şey bunu bize söyleyebilir misiniz?” diye sordu. İtfaiye görevlisi hiç duraksamadan cevap verdi: “Evet efendim, yeni bir fren harika olurdu.”

Prof. Dr. Halis Şimşek, hayatını bilime ve insanlığa adamış, icra ettiği mesleğin gereklerini yerine getirmek için her türlü özveride bulunan çok değerli bir doktordur.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenteroloji ünitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Halis Şimşek, hem üniversitede ve arkadaş çevresinde hem de hastaları ve öğrencileri tarafından çok sevilen bir insandır.

YENİLİKTE ÖNCÜ

Teknolojiyi yakından takip eden ve muayenehanesinde de en yeni teknolojiyi kullanan Şimşek, yaşam gustosunu her zaman takdir ettiğim önemli bir değerimizdir.

Prof. Dr. Halis Şimşek, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra üniversitenin İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı ve 4 yıl sonra iç hastalıkları uzmanı oldu.

1984 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da Charing Cross Hastanesi Gastroenteroloji bölümünde çalıştı. Daha sonra zorunlu hizmetini ifşa etmek için Karabük Devlet Hastanesi’nde iki yıl çalıştı. 1987 – 1989 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Augusta, Georgia’da Medical College of Georgia’da Gastroenteroloji bölümünde “International Bockus Fellow” olarak eğitim ve araştırmalarını sürdürdü. Akabinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Florida’da Florida Üniversitesi Gastroenteroloji bölümünde ve ABD Pittsburg’ta Pittsburg Üniversitesi Gastroenteroloji bölümünde misafir araştırıcı olarak çalıştı.

HAKLI ŞÖHRET

Lise ve üniversitede eğitimi süresince TÜBİTAK bursiyeri olan Dr. Şimşek, 1995 yılında TÜBİTAK teşvik ödülünü aldı. Yurt dışında SCI’ye giren dergilerde yayınlanmış yetmişten fazla çalışmasına 400’den fazla atıf yapıldı. Pek çok derginin danışma kurulunda yer alan Halis Hoca, yerli ve yabancı pek çok derneğin üyesidir.

Bildiklerini paylaşmayı çok seven Halis Bey’i zaman zaman televizyon ekranlarında izlemekte ve kendisinden önemli bilgiler öğrenmekteyim. Reflüden ülsere kadar mide rahatsızlıklarının nedenlerini, hastalıklardan korunmanın yollarını ve hastaların iyileşmesi için izlemeleri gereken yol ve yöntemleri paylaşan Dr. Şimşek herkesin anlayacağı yalın bir dille anlatım yaptığı için de çok takip edilmektedir.

Endoskopi ve kolonoskopi konularında ünü ülke dışına taşan Prof. Dr. Halis Şimşek ile ilgili güzel sözleri hastalarından ve hasta yakınlarından sık sık duymaktayım. Hastalarına tek tek zaman ayırıp aydınlatma yapması Halis Hoca’nın en iyi özelliklerinden biridir.

Halis Bey’in hastalıkları teşhis ve tedavideki tam isabetli oluşu kendisini kısa sürede zirvelere taşımıştır. Ama asla mütevazılığından bir şey kaybetmemiştir. Mide, bağırsak ve karaciğer hastalıkları konusunda otorite olan Dr. Şimşek kendisini sürekli geliştiren, tıp camiasındaki yenilikleri yakından takip eden bir yapı içindedir. Hastalığı tedavi etmenin ilk yolunun hastalığı oluşturan koşulları ortadan kaldırmak gerektiğini söyleyen Dr. Şimşek, hastalıkların sıklığının, ölümcül olup olmadığının çok önemli olduğunu belirtmektedir.

Hepatit B hastalığında da hedef kitlenin hamile anneler olduğunu ve buradan itibaren takip edilmesi gerektiğini sürekli anlatmaktadır. Testlerin yapılmasının çok önemli, annede rahatsızlıklar varsa çocukların da hastalanma riskinin yüksek olduğunu ve aşı olmaları gerektiğini anlatmaktadır.

ÇEVRESİ GENİŞ

Trilye’nin açıldığı günden beri zaman zaman dostlarıyla yemeğe gelen Dr. Şimşek’in yaşam gustosundaki tüm özellikleri muayenehanesine de yansımış. Güler yüzüyle, sevecen tavırlarıyla her zaman gıpta ettiğimiz Prof. Dr. Halis Şimşek gerçekten örnek alınacak bir insandır.  

Hayallerini gerçekleştirmek için uzun zamandır çaba sarf eden Halis Hoca, 2019 yılında HC International Cerrahi Tıp Merkezi’nin hayata geçirilmesinde kurucu olarak çalışmış ve ülkemize böyle nadide bir klinik kazandırılmasında etkin rol oynamıştır. Hasta odaklı mimarisi ile dikkat çeken klinik, ülkemizde sağlık hizmetlerine yeni bir soluk getirerek çalışmayı amaçlamaktadır. İleri teknoloji donanıma sahip ameliyathanelerin bulunduğu klinik, yurt dışında bile eşine az rastlanan özelliklere sahiptir. Prof. Dr. Halis Şimşek’in vizyonunun buraya yansıdığı çok net hissediliyor.

Hastalıkların nedenlerin başlarında sağlıklı beslenmeme olduğuna da zaman zaman değinen Dr. Şimşek, deniz ürünlerine oldukça meraklıdır. Doğa sevgisi, insan sevgisi onu farklı kılan pek çok özelliğinden sadece birkaçıdır.

Alanında hedeflediklerini elde eden, kurduğu hayalleri gerçeğe dönüştüren değerli bilim insanı Prof. Dr. Halis Şimşek ülkemiz için önemli bir değerdir. İyi ki varsınız.

Dünyanın gördüğü her büyük başarı önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumda, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi. İyi pazarlar.

Yorum Yazın

Son Yorumlar