2Yorum

Tıbbın Kahramanları

Mississippi’de oturan 82 yaşındaki George Philips, yatmaya giderken, karısı George’a yatak odası penceresinden bakarak bahçedeki kulübenin ışığını açık bıraktığını söyler.

George, arka kapıyı açıp ışığı kapatır fakat kulübenin içinde hırsızların saklandığını fark eder. Hemen polisi arar ve durumu bildirir. Polis ona, hırsızların evin içinde olup olmadığını sorar. George “Hayır” der. Bunun üzerine polis, “Şu anda tüm birimler meşgul. Kapınızı kilitleyin, memurlardan biri müsait olduğunda yanınıza gelecektir,” der.

George “Tamam” der. Telefonu kapatır ve 30’a kadar sayar. Ardından tekrar polisi arar ve der ki:       “Merhaba ben birkaç saniye önce bahçe kulübemde hırsızlar olduğunu bildirmek için aramıştım. Bu konu hakkında daha fazla endişelenmenize gerek kalmadı çünkü hepsini vurdum” der ve telefonu kapatır.

Beş dakika içerisinde altı polis arabası, bir SWAT ekibi, bir helikopter, iki itfaiye aracı, bir paramedik ve bir ambulans Philips’lerin evinin önündeydi ve hırsızlar suçüstü yakalanmışlardı.

Polislerden biri George’a “Yanılmıyorsam onları vurduğunu söylemiştin” der.

George ise şöyle yanıtlar, “Yanılmıyorsam tüm birimlerin meşgul olduğunu söylemiştiniz.”

Dr. Mehmet Yörübulut, yaşlı, genç, zengin, fakir ayrımı yapmaksızın, kimseyi hafife almadan herkesin imdadına yetişen, dertlerine derman bulmak için çaba gösteren, çok değerli bir doktordur.

Uzun yıllardır tanıdığım Yörübulut, çok yönlü, sosyal, saygın bir isimdir. Kendisiyle barışık, etrafına pozitif enerji yayan sevecen bir yapıya sahiptir.

HEDEFE ODAKLI

Mesleğini çok seven ve severek yaptığı her tavrından belli olan Dr. Mehmet Yörübulut, küçük yaşlardan beri doktor olma hayalini kurdu. Okulda başarılı bir öğrenci olan Yörübulut, babasının çok arzulamasından dolayı Harp Okulu sınavlarına girdi ve kazandı. Bir ay Harp Okulu’na gittikten sonra bırakıp tıp fakültesine geçti. Bu tercihi nedeniyle hem tazminat ödedi hem babasını kızdırdı ancak hedefinden vazgeçmedi ve hayalini kurduğu tıp fakültesine başladı. Başarılı geçen fakülte yıllarından sonra doktor oldu ve babası onunla hep gurur duydu.

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Yörübulut, bildiklerini aktarmayı çok sever, öğrencilere de kendi başarı grafiğindeki temel unsurları anlatır, hedeflerinden asla vazgeçmemeleri yönünde tavsiyelerde bulunur. Hedefe ulaşmak için öncelikle ahlaklı ve çalışkan olmaları gerektiğini vurgular. Ailenizi sevin, anne ve babanızın ahını almayın, öfkeyle hareket etmeyin, gereksiz harcamalardan kaçının ve birikim yapın, başkalarının ayıbını kapatın, başladığınız işi en kısa sürede bitirin, vücuda zarar veren maddelerden uzak durun, asla yalan söylemeyin gibi tavsiyelerde bulunur Yörübulut. Çok okur, gezer, dolaşır, yeniliklerin başkente gelmesine yardımcı olur.

Çorum Sungurlu’da doğan Yörübulut, ilk, orta ve lise eğitimini ilçede tamamladıktan sonra bağını hiç koparmamış, ilçe yöneticilerinden gelen her talebe yardımcı olarak vefa örneği göstermiştir. Memleketinden gelen hastaların derdine de herkese olduğu gibi deva olmaktadır. Doğduğu yerleri hiçbir zaman unutmamış, yöredeki insanlarla gönül bağını sürdürmeye devam etmiştir.

RADYOLOJİ DEHASI

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültenin Radyoloji anabilim dalında ihtisasını tamamlayan Yörübulut, radyoloji uzmanı unvanını aldı. Ankara’da uzun yıllar özel görüntüleme merkezlerinde çalışan Yörübulut, radyoloji alanında birçok başarılara imza attı. Başkent’e Primer Görüntüleme Merkezi’ni kazandırdı. Yurt içi ve dışında o kadar çok tanıdığım var ki röntgen ya da tomografi çektirdiklerinde görüntüleri Mehmet Bey’e göstermeden içi rahat etmiyor. İşte güven böyle bir şey. Konusunda hep zirvede kalmayı başaran Uzman Dr. Mehmet Yörübulut, araştırmacı ve yeniliklerin peşinde koşan, kazandığını mesleğine harcayıp en ileri teknolojiden yararlanan, başkentimizin özel bir değeridir. Ünlü Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç’ın da dostu olan Yörübulut, pandemi döneminde gecesini gündüzüne katarak çalışıyor, insanlığa faydalı olmak için elinden geleni yapıyor.

EŞİNİN DESTEĞİ

Güler yüzüyle, sosyal sorumluluk projelerinde ön saflarda yer alışıyla bir başkadır Mehmet Bey’in zarif eşi Burcu Yörübulut. Mehmet Bey’in başarısında, en büyük destekçisi hayat arkadaşı Burcu Hanım’ın da hakkı ödenmez.

Ankara gerçekten şanslı, radyoloji alanında ülkemizde büyük isim yapan Uzman Dr. Mehmet Yörübulut olduğu için. Yanlış teşhis koyulan o kadar çok insanı son anda ameliyat olmaktan kurtaran, hayata küsenleri hayata döndüren, gece yarısı bile arasanız yüzü ekşimeyen istisna bir insandır Yörübulut. Kendisinden her zaman emin, ayrıntılara dikkat eden, titiz, her şeyden önce de insana önem veren bir doktordur.

Çok sayıda bilimsel çalışmada yer alan Uzman Dr. Mehmet Yörubulut, Türk Radyoloji Derneği ve Türk Manyetik Rezonans Derneği üyesidir. Kas-İskelet Radyolojisi, Spor Radyolojisi ve Nöroradyoloji Yörübulut’un özel ilgi alanlarıdır.

Yaşam gustosunu da her zaman takdir ettiğim Dr. Mehmet Yörübulut, sohbetinden büyük keyif alacağınız, yaşam dolu, müstesna bir insandır. Özel günlerinde ve de yoğun iş temposundan vakit bulabildiği zamanlarda Trilye’ye gelen Mehmet Bey ve sevgili eşi Burcu Hanım, deniz ürünlerine oldukça ilgili bir çifttir. Karı koca oluşturdukları sinerji, keyifli sohbetleri gerçekten örnek alınacak niteliktedir. İyi ki varsınız, yolunuz her zaman açık olsun.

Hayallerinin peşine düştüğünde hiçbir yürek acı çekmemiştir. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın