0Yorum

Hiç Unutamayacaklarımız

Alışverişe gitmek üzere evden çıkan bir kadın kapısının karşısındaki kaldırımda oturan bembeyaz sakallı üç yaşlıyı görünce önce duraksadı, sonra onları tüm içtenliğiyle evine davet etti. Kadının davetine yaşlılardan biri yanıt verdi: “Biz hiçbir eve üçümüz birlikte gitmeyiz” dedi. Ve kısa bir duraksamadan sonra açıklama yaptı: “Sağ yanımdaki bu arkadaşımın adı ‘Zenginlik’tir” dedi. “Bu yanımda oturan arkadaşımın adı ‘Başarı’, benim adım ise ‘Sevgi’dir.” Kendini ve arkadaşlarını tanıttıktan sonra Sevgi, kadına ilginç bir öneride bulundu. “Şimdi evinize gidin ve eşinizle baş başa verip bir karara varın” dedi. “İçimizden yalnız birimizi davet edebilirsiniz evinize. Hangimizi davet etmek istediğinize bir karar verin, sonra gelin kararınızı bize bildirin.

Kadın Sevgi’nin anlattıklarını eşine ilettiğinde adam, “Aman ne güzel, ne güzel” dedi. “Hangisini davet edeceğimizi bize bıraktıklarına göre biz de içlerinden Zenginlik’i davet ederiz ve evimiz bir anda zenginliğe kavuşmuş olur.”

Eşinin kararına itiraz etti kadın: “Başarı’yı davet etsek daha mantıklı bir karar vermiş olmaz mıyız kocacığım?” dedi. Sonra tekrar kafa kafaya verdiler. “Aslında galiba en iyisi Sevgi’yi davet etmek… Hem ona yardımcı olmak bize de mutluluk verecek” kararını aldılar.

Bu karar üzerine kadın kapıyı açtı ve üç yaşlıya birden sordu: “İçinizde hanginiz Sevgi idi? Onu davet etmeye karar verdik. Lütfen buyursun…”

Sevgi ayağa kalktı, eve doğru yürümeye başladı. Arkadaşları da ayağa kalktılar ve Sevgi’nin arkasından eve doğru yürümeye başladılar. Kadın büyük bir şaşkınlık ve heyecan içinde Zenginlik ve Başarı’ya sordu: “Siz niçin geliyorsunuz? Hani sadece biriniz gelebilirdi.”

Kadının sorusuna üç yaşlı birlikte cevap verdiler: “Eğer içimizden yalnızca Zenginlik veya Başarı’yı davet etmiş olsaydınız diğer ikimiz dışarıda bekleyecektik…” dediler. “Fakat siz Sevgi’yi davet ettiniz. Bu durumda üçümüz birden gelmek zorundayız evinize” ve kadının “Niçin” diye sormasını beklemeden, Zenginlik ve Başarı sözlerini şöyle sürdürdüler: “Çünkü Sevgi’nin olduğu her yerde biz Zenginlik ve Başarı da onun yanında oluruz…”

Çok zor bir yılı geride bırakıyoruz. O kadar çok sevdiklerimizi kaybettik ki… Söyleyecek fazla söz bulamadığımdan öyküyü biraz uzun tuttum. Ölüm sözün bittiği yerdir. Ölüm adın kalleş olsun!

PINAR KÖKSAL

Kırılma noktası aslında 2019 ağustos ayında başladı. İnce ruhlu zarif insan, ruhu da bedeni de sanatçı olan Pınar Köksal’ı aramızda görmeyi beklerken Instagram’da sevgili kızı Zeynep Hanım’ın yazdıklarını okuyunca ben de şok oldum. Vaktinden önce veda etti bize Pınar Hanım… Tam tamına 120 adet bestesiyle, insanlığıyla, sevgi dolu yüreğiyle Pınar Hanım’ı, Cebeci’deki kabristanına yağmur altında ellerimle yerleştirirken hayatımın en zor anlarını yaşadım. Öyküdeki sevgi onun yüreğinde açan bir çiçekti.

AYHAN SÜMER

Herhalde babamdan sonra en çok sevip, sevildiğim, geç bulup çabuk kaybettiğim tek insan Ayhan Sümer. Başkent’in Ayhan Ağabey’i olarak anılan Sümer sayesinde binlerce öğrenci yaptırdığı okullarda, yurtlarda sıcacık öğrenim görüyor. İstanbul’da hastanede yattığımdan dolayı cenazesine katılamadığım ve çiçek istenmediği için gönderemediğim için daha da üzüldüğüm Ayhan ağabeyimizi çok arayacağız ve özleyeceğiz.

Son yemeğimizde Göksu Restoran’da rahatsızlığını belli etmemek için güler yüzünü esirgemiyordu. Ne kadar büyük vasıfları olan bir insandı Ayhan Sümer bilemezsiniz. Hepimizi ayda en az bir kez toplar kaynaştırırdı. Kızılay’daki mağazasında akşamüzeri çalan piyano sayesinde Paris havasını teneffüs edersiniz. Sevgili eşi Serpil Abla, oğlu Fuat Bey’e ve tüm sevenlerine sabırlar. Sensiz yaşamak çok zor geliyor hepimize.

ATEŞ AMİKLİOĞLU

Herkesin Ateş Ağabeyiydi. “Başın düşerse dara Ateş ağabeyi ara” sloganına çok uyuyordu. İnsanlara yardım etmek birinci göreviydi. Öyle izler bıraktı ki hayatımızda.  Hatta Trilye Restoran’da leblebiden yapılan tatlının ismi Ateş Tatlısıdır. Yıllarca hediye olarak getirdiği leblebileri ben de bu şekilde değerlendirip ismini yaşatmak istedim. Bakanlık, milletvekilliği yaptığı dönemden beri Çorum’a olan vefasını ödemeye çalışmıştır. Beklenmedik bir anda ayrıldı aramızdan. Kızı Ebru’ya, oğlu Anıl’a ve eşi Seher Abla’ya sabırlar diliyorum. Sensiz yaşamak oldukça zor…

ALİ BOZER

Öyle naif bir insandın ki değerli bakanım. Her sözünden anlaşılırdı kibarlığı ve asaleti… Oyak’ı ülkeye kazandırdın, Dışişleri Bakanlığı’nda Türk siyasetine itibar kattın, mütevazılığın ile tüm kalpleri fethettin. Bir ay Fransa’ya gideceğin zaman bir gün önceden gelir “Çocuklar beni merak etmeyin, bir aylığına gidiyorum, dönüşte görüşürüz” diyordun. Ama bu kez veda etmene fırsat tanımadı bu sinsi hastalık. Zarif eşi Nurten Hanım ve çocukları Ahmet Bozer’e sabırlar diliyorum.

BEKİR COŞKUN

Çok bağlıydın hayata Bekir Ağabey. Uzun süre mücadele ettin ama sonra bizi bırakıp gittin. Sevgili eşi Andree Hanım’a sabırlar diliyorum. Pako ile herkese köpek sevgisini aşılayan Bekir Coşkun’un sokaklarda yaşayan can dostlarımıza büyük emeği var. İnanıyorum onlar da yıllarca senin okuyucun olan insanlar gibi seni unutmayacaklardır.

ALİ ŞENER

Her sabah yürüyüşte karşılaşırdık, köpeğin seninle olunca çok mutluydu. Ne oldu birden bire hepimizi yalnız bırakıp gittin. Sevgili eşin Füsun sana gözü gibi bakıyordu. Çünkü yaprak dökümü gibi annesi babası ve manevi babası Süleyman Demirel’i art arda kaybetmişti. Evin direği tek sen kalmıştın. Ama hayat bu işte tanımıyor bazı kuralları… Füsun Hanım ve çocukları Mesut ile Uğurcan’a sabırlar diliyorum. Tabii ki bize de…

BİRİCİK TONTİK’İMİZ

Ve benim ikinci oğlum Tontik. Çanakkale Zaferi’nin olduğu gün 18 Mart saat 17:17’de hayata gözlerini yumdu. Hem de bir saat önce neşeli bir şekilde mamasını yiyip veteriner hanımın görüntülü irtibatıyla benimle konuşup veda ettikten sonra aramızdan ayrıldı. Gölbaşı’nda dostlarımız Fidan ve Noyan Birol’un çiftliğinde sevgilisi Balkız ile mezarları yan yana, çiçekler ve ışıklar içinde uyuyor.

2020 burada saymakla bitiremeyeceğim kadar çok can alan, gerçekten zor bir yıl oldu. 2021 tüm acılarımızı unutturur diye umut ediyorum.

Bırakıp gittiniz bizi,

Sizi unuttuk sanmayın,

Zaman her şeyi unutturur belki ama

Unutulmayı asla…

Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Dünya döndükçe var olacaksınız.

Sağlıklı, huzurlu, umutlu bir 2021 dileğiyle…       

Yorum Yazın