0Yorum

Ege'den Yükselen Başarılar

Ünlü yazar Candis Fancher, hayata yön veren öykülerden biri olan Bandocu Başı’nı şöyle anlatır;

“Daha on üç yaşında olmama karşın kendime oldukça güvenen bir çocuktum. Bu nedenle de o yıl küçük kasabamızın davul ve borazan topluluğu “The Apple Arrows” bandosunun önünde yürümeye gönüllü oldum.

Çubuk çevirme konusunda pek iyi değildim. Yürüyüş çalışmalarında da tökezlememe karşın jimnastik becerilerim nedeniyle bu önemli görevin bana verildiğini düşünüyordum.

Sonunda büyük yürüyüş günü geldi ve ben çubuğumu atmaya, çevirmeye bandomu kalabalık yürüyüş yolu boyunca yürütmeye başladım. Ailem, arkadaşlarım hatta en sevdiğim öğretmenlerim bu yeni görevimde beni alkışlamak için gelmişlerdi. Bu benim için çok büyük bir deneyimdi, düşümün gerçekleşmesinin tadını çıkarıyordum.

Birden omzumda sert bir el duyumsadım ve kulağımın dibinde rahatsız edici bir ses duydum. Bu el ve ses bando müdürüne aitti. Beni tam zamanında çevirmişti. Ben de böylece bandonun iki blok ötesindeki yöne doğru ilerlediğimi görebildim.

O gün aldığım derslere gelince:

  1. Kendinizi ciddiye almayın.
  2. Lider olabilmek için içgüdü ve kendini beğenmişliğin ötesinde şeyler gerekir.
  3. İyi bir lider, okların doğru yönü gösterdiğinden emin olmak için arada sırada arkasına da bakar.
  4. Ne kadar koşarsanız koşun, ters yönde ilerleyen bir grubu yakalamanız zordur!”

Bülent Akgerman, hem yönetici hem de liderlik vasıflarını üzerinde taşıyan nadir insanlardan biridir. Gastronomi konularındaki buluşmalarda pek çok kez yolumuzun kesiştiği Bülent Bey’i uzun yıllardır tanırım. İzmir’den Ankara’ya zaman zaman iş toplantıları için gelir ve her geldiğinde İzmir’in deniz havasını teneffüs etmek için Trilye’ye uğrar.

AZİMLİ İŞADAMI

İzmir’de dünyaya gelen Bülent Akgerman orta eğitimini Robert Koleji’nde, üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Turizm ve İşletme bölümünde tamamladı.

İş hayatına Çimentaş Turistik İşletmeleri, Yatırım ve Sanayi A.Ş.’de başlayan Akgerman, bir süre sonra burada Genel Müdürlük görevini üstlendi. Uzun yıllar aynı şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üyeliğini yapan Bülent Bey, 2014 yılında Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 

ÜRETİM MUTLU EDİYOR

1997 yılında Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları Yönetim Kurulu Üyeliği ile sanayicilik yolunda ilk adımını atan Akgerman, bir yıl sonra Çimstone Doğal Kompoze Taş İşletmeleri’nde Genel Müdür Yardımcısı, ardından Genel Müdür oldu. Uzun yıllardır Çimstone ve More Su Ürünleri firmalarının Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Gastronomi alanına büyük ilgi duyan Akgerman, güzel yemek pişirir, yelken, kayak, dalış ve fotoğrafçılık konularına çok meraklıdır.

Çok çalışkan bir insan olan Akgerman, yoğun iş temposundan arda kalan zamanları kendisine ayırmayı bilir. Yaşam gustosunu çok takdir eder, kendisini hep gıpta ile izlerim. Hayatı dolu dolu yaşar, kendisiyle barışıktır. 

İRLANDA FAHRİ KONSOLOSU

On parmağında on marifet vardır Bülent Akgerman’ın. İrlanda’nın İzmir Fahri Konsolosluğu görevini yürütür. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi’dir. ESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanlık Divan Üyesi, Avrupa Kompoze Taş Üreticileri Birliği Başkan Vekili, Ege Açık Deniz Yat Kulübü Viskomodor görevine kadar saymakla bitiremeyeceğim faaliyetlerde başarılı hizmetleri yürüten Akgerman, hem İzmir’e hem de ülkemize mal olmuş bir isimdir.

2015 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen Dünya Kompoze Taş Üreticileri Birliği Genel Kurulu’nda oybirliği ile sektörün Dünya Başkanlığı’na getirilmiştir. Yurt dışında oldukça sevilen Akgerman, İngiltere ve Amerika’da kurdukları şirketlerle de başarılı işlere imza atmaktadır.

Nedense kendisiyle bir seyahatte veya bir yemekte karşılaştığımda ondaki pozitif yükler bana geçiyormuş gibi elektrik alırım Bülent Akgerman’dan. Mütevazı kişiliği, üyesi olduğu Chaine des Rotisseurs Derneği’ne yaptığı katkılarla da hep gönlümüzde taht kuran Akgerman, ünlü Urla Şarapları’nın da sahiplerindendir. El attığı her işte büyük bir mücadele verip her zaman en iyisi olma, en iyisini üretme özelliği onun genlerinde mevcuttur. Babası Öner Akgerman da çok sevdiğimiz, tam bir İzmir beyefendisidir. Kardeşlerin ve tüm Akgerman ailesinin ülke ekonomisine yaptığı çok değerli hizmetlere her zaman saygı ile bakıp, gıpta etmişimdir.

Bilgi, beş harften oluşur, beşte dördü “ilgi”dir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın