0Yorum

Büyük Düşünen Ankara Markaları

 

Jim Corbett ağır siklet boks şampiyonu olduğu dönemde göl kenarında bir gün koşu antrenmanı yaparken balıkları, birbiri ardına çeken bir balıkçı gördü. Ancak balıkçı yakaladığı balıklardan büyük olanları tekrar göle, küçükleriyse kendi kovasına atıyordu. Corbett, şaşkınlıkla izlediği bu olaya daha fazla dayanamadı ve balıkçının yanına yaklaşıp bu hareketinin nedeni sordu. Balıkçı: “Bu durum beni de rahatsız ediyor. Fakat başka şansım yok. Elimde kullanabileceğim tek tava var o da küçük!..”

UMUTLANDIRAN GENÇLER

Bundan 17 yıl önce küçük birikimleriyle kendilerine yol arayan iki kardeş, Yol Tekstil ticari unvanıyla, seyahat yolculuk anlamına gelen Journey ismi ile tekstil işine başlamaya karar verdiler. Hedeflerini tespit edip çağın gereksinimlerine göre yenilenen üretim ve pazarlama tekniklerini çok iyi takip ettiler. İlk hedef olarak yeniliklere açık ve de dünyanın büyük ekonomileri arasında yer alan ülkemizin pazarında söz sahibi olmak, marka oldukları için avuç dolusu döviz harcayıp satın aldığımız giysilere alternatif ürünler üretmek. Türkiye pazarını yabancılara kaptırmamak, yabancıların kaptığı bölümü yeniden ele geçirmek ve zirveye oturmak. Bu safhadan sonra dünyaya açılmak ve dünya markası olmak.

KENDİLERİNE ÖZEL ZAMAN AYIRIRLAR

Ercan ve Erkan Görür kardeşler eşine, benzerine az rastlanacak bir uyum içerisinde çalışırlar. Birisi ziraat, diğeri inşaat mühendisi iki kardeş Journey’in sahipleri. Onlar için boş vakit, boşa geçen zaman kavramı yoktur. Güzel bir balık sofrasında hoş sohbetin yanı sıra iki kardeş baş başa oturup mükemmele ulaşmanın yollarını ararlar, taktik ve strateji belirlerler sürekli olarak. Çok yoğun bir cumartesi günü iş randevusu verdikleri kişilerle görüşmeleri bittikten iki saat sonra bir kafede aynı kişiler tarafından tesadüfen görülen Görür kardeşlerin masalarına biraz önce görüştükleri kişiler gelir. Birdenbire; “Sizi tebrik ederim, sizlerle partner olmak istiyoruz” derler. Ercan ve Erkan kardeşler hayretlerini gizleyemeyip donup kalırlar. Nereden çıktı bu diye soru yöneltince karşılarındaki beyefendi aynen şöyle der: “Biz kendisine zaman ayıran şirket sahiplerinde verimlilik artışını hep gözledik sizde de yanılmayacağımıza inanıyoruz.” Uzun yıllardır tanıdığım iki kardeşi baş başa yemek yerken nadiren gördüm. Ercan Bey üretimdeyken, Erkan Bey Milano’da tekstil fuarında, ya da New York’ta önümüzdeki sezon için seçtiği ürünleri pazara sunma hazırlıkları içindedir. Chicago’dan Paris’e, Shanghai’dan Londra’ya tüm dünyadaki tekstil sektörünü, giyim sanayicilerini yakından takip ederler. Dünyadaki yarıştan geri kalmak bir yana hatta bir adım öne çıkmaya çalışırlar. Ürettikleri ürünlerde sadelik ve şıklığa önem veren Görür kardeşler kalite ve uygun fiyat ikilisine de çok özen gösterirler.

GURURLANDIRAN BAŞARILAR

Yeme içme konularıyla mesleğim gereği ilgilendiğim gibi birazcık da moda ve giyim konularını yakından takip etmeye çalışırım. Bir nehir turunda bile Moskova’dan St. Petersburg’a kadar olan güzergahta uğradığım limanlardaki mağazalarda hangi güzel İtalyan ürünlerine el atsam hep Türk malı çıkmıştı. En ünlü markalara en kaliteli ürünleri sunuyor Türk tekstilcisi. Dünyanın bir ucu sayılan Çin’in Sincan eyaletinin Kashgar vilayetinde de, Japonya’nın başkenti Tokyo’da da en tanınmış veya sıradan mağazalarda bile son derece kaliteli ürünlerin satıldığını gözlerimle görmesem inanamazdım. İşte Türkiye’nin tekstildeki bu başarısının arkasında gizli kalmış pek çok kahraman vardır. Sektörde büyük mesafeler kat etmiş ve geleceğe yönelik önemli adımlar atmış olan Journey firmasının sahipleri Ercan ve Erkan Görür vizyon sahibi, yenilikçi iki değerli iş adamıdır. Şu anda Türkiye genelinde 80 mağazaları bulunan firma İstanbul’da mağaza sayısını arttırmayı ve toplam mağaza sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor. Yıllar önce Dikmen semtinde 80 metrekarelik bir mağazada başlayan yolculuğu (Journey) ülkemizde türlü çalkantılı dönemlere ve krizlere rağmen doğru kararların yarattığı sağlamlık nedeniyle emin adımlarla devam etmektedir. Erkan Bey’in ofisini İstanbul’a taşımasından sonra Bomonti’den ihracat atağına geçen Journey’in hızına yetişmek oldukça zordur. Girişimci ve cesur kişiler ile girişimde bulunmayan kişiler arasındaki fark, aynen gece ve gündüz arasındaki fark gibidir. Cesaretli insanlar iki veya tek kişi de olsa çoğunlukturlar. İnsanların yapabildikleri veya hayal ettikleri ne varsa hemen başlasınlar. Cesaretin ve azmin dehası, kudreti ve büyüsü vardır. İyi bir şey yapmak için hiçbir zaman geç kalmadın.

Yorum Yazın