1Yorum

Büyük Başarıların Yaratıcıları

Kurnaz bir tüccar, güney denizlerindeki adalarda yaşayan yerlilerin bol miktarda altınları olduğunu duyunca, bir gemi dolusu soğanla birlikte yola çıkmış. Hayatlarında ilk kez soğan yiyen yerliler, soğandan o kadar memnun kalmışlar ki, tüccara bunun karşılığında bir gemi dolusu altın vermişler.

Bu haberi duyan başka bir kurnaz tüccar; “Madem soğan sevdiler, o zaman sarımsağı daha çok severler,” diye düşünerek bir gemi dolusu sarımsakla aynı adaya doğru yola çıkmış.

Gerçekten de yerliler sarımsağı soğandan daha fazla sevmişler. Bunun karşılığının öyle altınla falan ödenmeyeceğine inandıkları için de sarımsaklara karşılık ellerinde bulunan en kıymetli şeyleri olan soğanlarını bir gemiye doldurup hediye etmişler.

İnsanların bir gecede köşe dönme arzusu, emek vermeden çok büyük kazanımlar elde etme çabası, her ülkede yaşayanlarda görülür. Ama tırnaklarıyla çalışıp alın teri dökerek kazanmanın verdiği mutluluk ve de oluşturduğu süreklilik müthiş bir keyif verir, onun tadı başkadır.

Yusuf Bulut Öztürk, yaşam basamaklarını ağır ama sağlam adımlarla çıkan, tırnaklarıyla didinerek zirveleri yakalayan çok değerli bir işadamıdır.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEMEL İLKESİ

Yusuf Bulut Öztürk, Türkiye’nin en büyük gümrük müşavirlik firması ÜNSPED firmasının yaratıcı ortaklarındandır.

Gerek dostluk ilişkilerinde gerekse iş hayatında her zaman sürdürülebilirlik mottosuna çok önem veren Öztürk, 60 kişi çalışan ile devraldığı şirketi 1200 kişilik anonim şirket konumuna getirmiştir. Güvenilirlik ve dürüstlük konularında ülkemizdeki 40 farklı hizmet noktasındaki iş ortaklarının da verdiği güvenle sürekli bir yükseliş performansı gösteren ÜNSPED 1981 yılında sektöre giriş yapmıştır.

İNSANA DEĞER VERİR

Bir gümrük müşavirliği firmasının sahip olması gereken en önemli değerlerin başında insan faktörünün geldiğini söyleyen Öztürk, insani ilişkilere çok önem verir, sevgi onun en büyük inancıdır. İnsanları ve paylaşmayı çok sever, her çalışanına özel değer verir. Şirketinin 33 ortaklı bir anonim şirketi olması bunun en büyük göstergesidir.

Önemli sermayesinin insan faktörü olduğunu sık sık dile getiren Yusuf Bey, bu amaçla şirketinde ÜNSPED Gelişim Akademisi (UGA) oluşturmuştur. Çalışanlarının sürekli eğitime tabi tutulduğunu, performanslarının ölçüldüğünü ve sürekli gelişim sağladıklarını dile getirmektedir.

ŞİRKETTE KLASİK MÜZİK

ÜNSPED şirketinde sürekli klasik müzik çalıyor, insanların yüzü gülüyor, mutlu bir aile topluluğu görünümü hakim.

Öztürk, Sivas’ın bağrından çıkıp Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra hep bildiği işi en iyi yapmaya odaklanmıştır.

Yusuf Bey, Galatasaray Spor Kulübü, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği, Büyük Kulüp ve İstanbul Golf Kulübü’ne üye olup zamanı olduğu müddetçe buralardaki sosyal aktivitelere katılır.

DENİZİ ÇOK SEVİYOR

Çok uzun yıllar çalışıp devasa şirketi yaratan Yusuf Bulut Öztürk, ne yaşam tarzından ne de mütevazılığından hiçbir şey yitirmeyen tam bir Anadolu insanıdır. Şakayı sever, sohbetinde saatlerce bile bulunsanız müthiş keyif alırsınız. Mutlaka da yaşama dair bir şeyler kaparsınız.

Deniz ürünlerine ve denize çok meraklı olan Yusuf Bey, Ankara’ya geldiğinde fırsat buldukça Trilye’ye uğrar ve dönüş saatine kadar deniz ürünleri yiyerek keyifli sohbet yapar.

Çağa ayak uyduran, “Yenilenmeyen yenilir” felsefesiyle hareket eden Öztürk, iş ortaklarına verdiği hizmette en üst teknolojiyi kullanır, onların hayatlarını kolaylaştırırken de hata oranının aza indirgenmesi için büyük çaba sarf eder. Yusuf Bey, vizyonu çok geniş bir işadamıdır, iki hamle sonrasını hep görür. Müşteri özellik ve ihtiyaçlarını dikkate alan ve de kaliteli çalışanları ile farklılık yaratan, inovasyonu kucaklayan, sonuç odaklı hareket eden, vizyonuyla hizmet sektörünün önemli bir markası olan ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş. dirayetli bir kaptanla, emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Kendisine en büyük desteği veren zarif eşi Aysel Hanım’dır. İyi eğitim almış kızları Begüm ve Duygu da gelecek vaat etmektedirler.

CEO Hakan Çınar, Savunma ve Havacılık Koordinatörü Hayri Esen, CFO Celalettin Güleryüz gibi Türkiye’de sektörün en deneyimli ve donanımlı ekibiyle yoluna devam etmektedir Yusuf Bey.

Fırtınalı denizlerin her zaman cesur ve donanımlı kaptanlara ihtiyacı vardır. İyi ki varsınız. Mutlu pazarlar.

Yorum Yazın