0Yorum

Madrid'te Cesur Türk Restoranı

Madrid’te biraz turistik olsa da 1725 yılından beri varlığını sürdüren Botin en ilginç restoran. Ama bir tane daha görülmesi gereken restoran Capitan Alatriste’dir. Lakabı Capitan Alatriste olan Diego Alatriste y Tenerio kılıç savaşçısıydı. Onun için “Ne dürüst ne de tutkulu adamdı, ama cesurdu” derlerdi.

1747 yılında faaliyetlerine başlayan Capitan Alatriste Restoranı’na o zamanlar cesurluklarıyla anılan Türklere gönderme yapılıp “Türk’ün Lokantası” adı koyulmuştu.

ORİJİNAL MAĞARALAR

Restoranın duvarları eski Arap Duvarı’nın malzemeleriyle inşa edilmiş ve 16. yüzyıldan kalan dokunulmamış asırlık orijinal mağaralar bulunuyor. Tarih ile kurgu arasındaki sınırları kaldırmak, gastronomi ile fanteziyi, kültürle hatıraları birleştirmek isteyen birisi için zevk kaynağı bir yer bu mekân.

YEMEKLER GELENEKSEL

Kuzu kavurmaya benzeyen yemeklerini kuvere dâhil olarak size sormadan getiriyorlar. Doğada serbest olarak dolaşan kuzulardan yapıldığını hemen fark ediyorsunuz. Geleneksel yemekleri Migas, Uzak Doğuluların Nasigoran yemeğine benziyor. Dolapta kırıntı olarak kalan ekmekler, yumurta, yeşil üzüm taneleri, etler ne varsa birlikte karıştırılıp pişiriliyor. Chorizo ve Embutido sucuk ve sosisleri tereyağında çevrilip geliyor masaya, tadı enfes.

TEK MICHELIN’Lİ ALBORA

Gelenekselin dışına çıkalım diyorsanız tek Michelin yıldızlı Albora’ya mutlaka uğramak lazım Madrid’te. Hem tapas barı hem de restoranı var.

Kaz ciğeri olan menülere biraz alerjim var (kazların minicik ciğerini büyütmek için işkence yaptıklarından). O nedenle kısa tadım menüsünü seçtik. Istakoz, taze kalamar fettucini, safranlı dondurma damaklarımı gülümsettiler.

Albora’nın sahibi İspanya’nın en ünlü jambonu Bellota markasının yaratıcısı Joselito. Yıllar önce Türkiye’de mağaralarda yıllandırılarak yapılan pastırma gibi olan bu jambon cinsini müzede satılan değerli eşya gibi görüyorlar.

GELENEKSEL LA GADITANA

Gerçekten en önemli lezzetler geleneksel restoranlarda. Bebek kalamardan yapılan omlet, yılan balığı ve sarımsakla yapılan angulas, gambas cinsi kırmızı karidesler, trüflü ahtapot karpaçyo ve iskorpit balığının kafasıyla birlikte çok kızgın yağda hiç yağ çekmeden pişirilmiş hali.

Madrid hem gastronomi hem de eğlence açısından çok canlı bir şehir. Haftaya San Sebastian’a yolculuk var, hem yol üzerindeki duraklar hem de Elkano.


 

Yorum Yazın