0Yorum

Trilye ile Leziz Tarifler Yarışması - Ayşe Teker Benhür

Trilye ile Leziz Tarifler Yarışması Kazananlarından Ayşe Teker Benhür ile yapılan ropörtaj:

1 - Blog dünyasına neden katılmak istediniz? Sizi buna iten nedenler neler?

Yakın bir arkadaşımın bana bir blog hediye etmesiyle başlayan maceramda ilk olarak hobilerimi paylaşıyordum. Daha sonra blog camiaasında tanışıp görüşmeye başladığım yemek blogger'ı arkadaşlarımdan "senin çok özel lezzetlerin var ve bunları da bloğunda paylaşmalısın" deyip hatta ısrar etmeleri ile tariflerimi de paylaşmaya başladım. İlk başlarda amacım sadece paylaşmaktı. Ancak zaman ilerledikçe bu paylaşmaktan öte oldu benim için. Sıcacık yüreklerle aramızda köprü kurdu, pek çok tatlı dostum olmasına sebep oldu ve bu dostluğu sanal ortamdan gerçek hayata taşıdı, sosyal medyanın bir parçası olmama yardımcı oldu. Tüm bu sebepler doğrultusunda burada bulunmak benim için sonsuz mutluluk oldu. Bugün baktığımda ise bloğum benim ve ailemin gurur duyduğu yeni bir bireyi oldu. İnşaallah ömrüm yettiği sürece onu daha da geliştirip, hem aileme hem de dünyaya yadigar bırakmak üzere burada olacağım.

2 - Mutfağa olan ilginiz nereden geliyor?

Öncelikle farklı ve leziz yemekler yapmanın, yaptıklarımla tadanların yüzlerindeki o tatlı tebessümü görmenin bana ve ruhuma verdiği huzurdan. Ayrıca mutfağımın ve baharat dünyamın benim terapi merkezim olmasından. Evet baharat dünyam diyorum çünkü baharatlara özel ilgi duyuyorum. Onların kiminin baskın kiminin hafif aromalarının yiyeceklere kattığı değerlere hatta pek çok baharatın bir araya gelebilmesi ve sonucunda mükemmel bir lezzet yaratmasına oldum olası hayranım. Elbette bu da baharatları çok iyi tanımayı ve kullanım miktarlarını çok iyi bilmeyi gerektiriyor. Zira baharat kullanımında hiçbir baharatın lezzetin önüne geçmemesi gerekir... Yani sözün özü ben mutfağa gönül verenlerdenim.

3 - Mutfak öğrenmeye ve yeniliğe açık bir alan... Siz bu konuda kendinizi geliştirmek adına neler yapıyorsunuz?

Bu konuda gerek yazılı basından gerekse internet ortamından sürekli okuyorum, televizyonda farklı programları takip ediyorum, dinliyorum, araştırıyorum, değerli şefler ile kurs ve workshoplara katılıyorum. Ancak en önemlisi tüm bunları özümsüyorum. Püf noktalarını alıyor ancak mutlaka kendimle ve benim mutfağımla özleştiriyorum.

4 - Sağlıklı beslenmeye önem verir misiniz? Bu konuda nelere dikkat ediyorsunuz?

Bu konuya hem kendim hem de ailem adına elbette çok önem veriyorum. Sebze ve meyveleri mevsiminde bol bol tüketmeye, kullandığım yağların doymuş yağlardan uzak olmasına, daha çok zeytin yağı tüketmeye, ağır ve yağlı yiyeceklere mutfağımda yer vermemeye, kırmızı etten ziyade beyaz et ve özellikle balık tüketmeye ve mutfağımda hijyene oldukça önem veriyorum.

5 - Mutfağınızda balık yemeklerine ne kadar yer veriyorsunuz? Damak tadınıza en uygun balık türü hangisi?

Balık mevsiminde haftada 2 bazen 3 kez balık yeriz ve hepimiz balık ve deniz ürünlerini çok severiz. Genellikle büyük balık tercih ederiz ancak küçük balıklara da asla hayır demeyiz. Damak zevkimize en çok hitap edenler ise lüfer, kalkan, barbunya ve deniz levreğidir.

Yorum Yazın