0Yorum

Balık Sevdalıları Buluştu - 24 Nisan 2010 Hürriyet Ankara

Ankara'nın, Türkiye çapında üne sahip balık restaurantı Trilye'nin sahibi Süreyya Üzmez, balığa olan sevdasını kitaplaştırdı. Üzmez, “Trilye'nin Balık Sevdası” adlı kitabının imza gününde sevenleriyle buluştu. D&R Tunalı Hilmi'de gerçekleştirilen imza gününe ev kadınları, siyasiler, iş adamları, iş kadınları, gazeteciler ve çocuklar başta olmak üzere her yaştan çok sayıda balık tutkunu katıldı. 3 yıllık araştırmanın ürünü olan “Trilye'nin Balık Sevdası” kitabında lezzetli tariflerin yanı sıra balık öykülerine, balıkların bilinmeyen yönlerine ve deniz içindeki yaşamlarına kadar birçok konu ele alınıyor.

Süreyya Üzmez, Trilyenin Balık Sevdası kitabıyla ilgli şunları söyledi:

İnsanlara balık yemeyi sevdirmeyi amaçlayan bir başucu kitabı. 3 yıl emek verdik. Balık yemek isteyen ancak bilgisizlik nedeniyle balıktan korkan ev hanımları için çok yararlı olacak bu kitap. Balık yemeklerinin tarifleri çok açık şekilde yazıldı. Değişik tatlar denemek isteyen hanımlar için de önerilere yer verildi. Çocuklara balık sevdirmek için de bir bölüm koyduk. Denizlerimizde çok miktarda bulunduğu halde fazla bilmediğimiz, tanımadığımız için geri atılan, çok lezzetli balıklar var. Benzer şekilde çok lezzetli kabuklu balıklar da denizlerimizde bol miktarda bulunuyor. Türk insanı kabuklu balıkları da yeterince bilmiyor ve yemiyor. Bu kitapta, doğru bilinen yanlışlar ile yanlış bilinen doğrulara da yer verdik.

Amacımız insamıza balığı sevdirmek ve yedirmek” dedi. Üzmez, balık tutkunları için yeni kitapların yolda olduğu müjdesini de verdi.


Yorum Yazın