Berlin'de Türklerin Başarıları

Berlin’in dünyaca ünlü 110 yıllık alışveriş merkezi KaDeWe’de yok yok! Tabi beni en çok 6’ncı katı ilgilendiriyor. Kanada’nın kral yengecinden, ‘bouillabaisse’e (buyabez) kadar damak çatlatan lezzetleri burada bulabilirsiniz. Endonezya’nın ünlü Kopi Luwak kahvesinden Panama’nın Esmeralda kahvesine; Malatya kayısısından Himalaya tuzuna, gurme dünyasından aklınıza ne geliyorsa var. Antika pazarını da yağmurlu olmayan bir günde yakalarsanız sizden şanslısı yok.

MOLA KLASİKLEŞTİ

KaDeWe’nin yanında nefes alabileceğiniz devasa bir meydan var. Otel inşaatı nihayet bitti, Mercury Otel açılış yaptı ve Türk girişimci Tamer Akkılıç da yıllardır sürdürdüğü başarılı mekanlarını yeniledi. Eşi Serap, kızı Suna iş başında. Tam bir aile işletmesi. Arjantin steak’ten dondurma dükkanına, İtalyan restorandan kafeye kadar hepsini bir orkestra şefi gibi başarı ile yönetiyor Tamer Akkılıç. Almanların ve yabancıların gözdesi. Mola, İtalyan tarzı bir restoran ve damak tadımıza çok uygun. İster pizza, ister makarna deneyin, Mola’da bir mola verin.

ANTICA ROMA

Tamer’in can dostlarından İlkay Erçelik de hemen karşıda bir İtalyan lokantası işletiyor. Çarşı uzadıkça nasip artar derler ya. Bu meydanda herkes iş yapıyor. İlkay Bey de eşi Gülay Hanım ile birlikte işinin başında. Yıllardır Almanya’da yaşamanın ve dürüst çalışmanın sağladığı çevre ile kalıcı oluyor pazarda. Makarna, pizza ve tiramisuyu mutlaka denemelisiniz.

APOSTEL ve MOGG

Bleibtreustrasse’de metronun hemen karşısında bana önerilen Apostel’e de uğradım. Klasik bir İtalyan lokantası.

Mogg çok özel bir rozbifçi. Şehir merkezinden uzak ama gitmeye değer mi? Bence değer. Rozbif sandviçlerinin lezzeti ve ev yapımı cheesecake’i burayı cazibe merkezi yapmış. New York’taki Katz’s ile karşılaştırılır mı? Kesinlikle hayır. Fakat kendi tarzını tutturmuş.

Ağız tadınızın ruhunuza da yansıyacağı bir bayram diliyorum.

Yorum Yazın