0Yorum

Yeni Kabine Balıkçı

Her hükümet kurulduğunda Ankara’da neler oluyor, yeme içme hayatında ne gibi değişiklikler var, hep merak edilir. Bir önceki seçim gecesinde de Ak Parti Genel Merkezi’nden bir balıkçıya verilen siparişlerden kurmaylarının balıkla daha yakın olduğu görüldü. Son yıllarda Ankara’da Park Caddesi, Tepe Prime ve Çukurambar gibi yerlerde bir hayli yeni mekân açıldı. Filistin Caddesi dinamikliğini sürekli koruyor.

DAVUTOĞLU YEMEK SEÇMEZ

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, yemek konusunda pek seçici değil ama balık yemeyi de ihmal etmez. Aynı zamanda komşum olan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı iken sabahlara kadar çalıştığından yemeğe pek vakit ayıramıyordu desek yanılmayız. Taşkent yöresinden yemek yerken çocukluğunu hatırlayıp gözleri dolan Davutoğlu, 1996 yılında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da açtığım restoranın müdavimiydi. Osmanlı Mutfağı konseptinde yaptığım yemeklere oldukça ilgili, İslam Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Davutoğlu’nun o zamanki tevazulu duruşu hiç değişmedi.

AB BAKANI DA BALIKSEVER

Çanakkale’de aynı mahallede sardalye ve kiremitte palamut yiyerek büyüdüğümüz yeni AB Bakanı Volkan Bozkır ailece balığa düşkün. Yurt dışı seyahatlerinde bile zaman zaman rast geldiğim Bozkır genelde balık restoranlarını tercih eder. Büyükelçilik yıllarında da yabancı konuklarına hep Türkiye denizlerinin lezzetli ürünlerini tanıtma çabası içinde oldu.

DENİZ ÜRÜNÜ SEVENLER

Enerji Bakanı olduğunu bir balık restoranında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte yemek yerken öğrenen Taner Yıldız da balık ve deniz ürünlerine oldukça meraklı. Kayseri’nin milyonlarca yıl önce deniz olmasının genlerde yarattığı etki midir nedir bilinmez ama Kayserili siyasetçiler balığı çok seviyor! Ömer Çelik’in seçim bölgesi Adana olmasına karşın yeme içme kültürü çok farklı. Deniz ürünlerine çok ilgisi olan Çelik yeni kabinede görev almadan bir gün önce kendisine ikram edilen balık Adana sürprizinden çok etkilendi.

ALİ BABACAN AİLECE BALIKÇI

Hem ailesi ile yediği yemeklerde, hem de yabancı konuklara verdiği davetlerde kalamar, ahtapot karpaçyo, karides ve deniz balıklarına ağırlık veren Babacan, restoranlara her gittiğinde yakınındaki tüm masalara güler yüzüyle “Afiyet olsun” diyerek büyük bir sempati toplar.

ÇAVUŞOĞLU DENİZDEN GELİYOR

Antalya milletvekili olup balığı sevmeseydi zaten şaşardım. Donanım ve tavırlarıyla yabancıların kendisine saygı duyduğu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim bölgesinin balığı lagosu çok sever. Bursa’dan Urfa’ya uzanıp yöreye çok büyük hizmetlerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de balık yemeklerine oldukça ilgilidir.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Merrill Lynch firmasında çalıştığı yıllardan beri Ankara’daki toplantıları balık restoranında yapardı. Hatta gelmeden bir hafta önce Londra’dan rezervasyon yaptıran Şimşek, özel günlerini de balık restoranlarında kutlar.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, önceki başkanlar Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin de çok sık balık tüketen özellikle de kalkan balığını çok seven diğer siyasetçilerdir. Kabinenin diğer üyeleri de balığa oldukça ilgililer. Yeni balık sezonuna yeni balıkçı kabine ile başladık. Her ikisi de hayırlı olsun.

Yorum Yazın